SİZCE BU 3 ÇİFTİMDEN YAVRU ALMA İHTİMALİM NEDİR?

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
çok ama çok emek harcıyorum ama bir türlü yavru alamadım.
3 çift muhabbet kuşum var.uzun zamandır besliyorum,her aldıgım kuşu yavru yapar ümidiyle satın alıyorum ama işler yine olumsuz.bu cekoslovak kuşumu satın aldıgımda 50 ye yakın kuş dolu kafesin içerisinde çiftleşiyolardı ama eve getirdigimde sebebini bilmedigim bir şekilde erkegin sag gözü kör oldu.diger yerli muhabbet kuşlarımda yuvaya sürekli girip çıkıyolardı.kıçıda baya büyümüştü ama yumurta yapmadı ve yaklaşık 2 aydır besliyorum sürekli hastalar.son mavili çiftlerimde ayrı ayrı yerlerden satın aldım ilk başlarda çok iyi anlaşıyorlardı,şimdi dişinin kıçıda şiş yumurta var gibi ama şimdi sürekli kavga ediyolar.
anlayacagın yavru alma konusunda çok bahtsızım  :-[
resimlerini ekleyeyim diger kuşlarımında,sizce bu kuşlardan yavru alabilirmiyim?
1.cekoslovak kuşlarım,resimden de az çok anlaşılıyor sag gözünün kör oldugu

http://k1310.hizliresim.com/1g/3/t7ng1.jpg
2.yerli kuşlarım

http://o1310.hizliresim.com/1g/3/t7nhg.jpg

http://k1310.hizliresim.com/1g/3/t7nml.jpg
3. diger yerli kuşlarım

http://s1310.hizliresim.com/1g/3/t7nnv.jpg

http://k1310.hizliresim.com/1g/3/t7nqf.jpg

http://s1310.hizliresim.com/1g/3/t7nr6.jpg
http://t1309.hizliresim.com/1f/c/slhrd.jpg

http://p1309.hizliresim.com/1f/c/slhs6.jpg

http://t1309.hizliresim.com/1f/c/slht5.jpg
[/quote]

her yorumunuz benim için çok önemli,yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
ORTAM VE GEREKLİ BESİN TAKVİYELERİ  DIŞINDA ŞANSA DA İHTİYACINIZ VAR UNUTMAYIN VE
YA SABIR EDECEKSİNİZ YADA HAZIR  ÇİFTLER ALACAKSINIZ...

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Sabir ve sans kardeş. Bi dişi aldim kardeşi yumurtlamisti getirdim eve o bi sene sonra yumurtladi. Bi çiftin vardi 8 ay yem yediler birbirlerini beslediler bi kere yuvaya gitmediler verdim bi abimize 15 gün sonra yumurtladi simdi ikinci agiz kuluckada.tüyü kadar yavrusu olsun inşallah.
Kismet isi hadi artik oldu diyorsun yok umutsuz olduğun tak yumutyluyor.
Bi 15 gün ayir çiftleri erkekler kafeslerde kalsin dişileri başka yere kikoy mama ile destekle at dişileri erkeklerin yanina olur inşallah sabret.
Yavru bekleme yumurta sayma zevk için kus Besle yavru verirse ne ala.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Küçük kafestekilerden yavru alma ihtimaliniz bayağı düşük. Tünekleri tahta yapın ve o kafesi daha büyüğüyle değiştirin. Bu etkenleri düzeltirseniz; gerisi bakım ve sabır.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Karahan UZUN.' Alıntı:
ORTAM VE GEREKLİ BESİN TAKVİYELERİ  DIŞINDA ŞANSA DA İHTİYACINIZ VAR UNUTMAYIN VE
YA SABIR EDECEKSİNİZ YADA HAZIR  ÇİFTLER ALACAKSINIZ...
aynen sabır ediyorum sürekli ama bir türlü olmuyor :) 2 çiftimin çiftleştigini gözümle gördüm aldım ama yine olmusuz, bakalım biraz daha sabredeyim.
yardımın için çok teşekkürler

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Fatih ÇEVİK' Alıntı:
Sabir ve sans kardeş. Bi dişi aldim kardeşi yumurtlamisti getirdim eve o bi sene sonra yumurtladi. Bi çiftin vardi 8 ay yem yediler birbirlerini beslediler bi kere yuvaya gitmediler verdim bi abimize 15 gün sonra yumurtladi simdi ikinci agiz kuluckada.tüyü kadar yavrusu olsun inşallah.
Kismet isi hadi artik oldu diyorsun yok umutsuz olduğun tak yumutyluyor.
Bi 15 gün ayir çiftleri erkekler kafeslerde kalsin dişileri başka yere kikoy mama ile destekle at dişileri erkeklerin yanina olur inşallah sabret.
Yavru bekleme yumurta sayma zevk için kus Besle yavru verirse ne ala.
aynen daha önce alıp sattıgım bir kuş vardı,5 aya yakın bekledim yumurtlamadı.bir arkadaşa sattım yumurtlamış :)
bakalım bunlarda ya diretip bekleyecegim yada altında yumurtası ve yavrusu olan bir çift görürsem satın alacagım.yavru alma hobisi artık hırsa dönüştü bende bu yüzden diretiyorum.yavru alırsam ilk işim konuşturmak olacak  smileki

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Küçük kafestekilerden yavru alma ihtimaliniz bayağı düşük. Tünekleri tahta yapın ve o kafesi daha büyüğüyle değiştirin. Bu etkenleri düzeltirseniz; gerisi bakım ve sabır.
aynen bu kafesi inşallah büyütecegim ama en çok bu çiftimden ümitliyim.eve getirdigimde dişi ile erkek çiftleşmeye başladılar ardından hasta oldular.yaklaşık olarak 2 aydır felan hep hastalar.ama bu hallerine ragmen maşallah en iyi anlaşan çiftim bu.erkek dişiye bakıyor,yem veriyor sürekli yoksa dişi şimdiye mefta olmuştu.inşallah iyileşirlerse en çok ümidim bunlarda  pray

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
bu arada ilk resimdeki cekoslovak çiftimdeki erkegin sag gözü kör olmasına ragmen bu çiftten yavru alma ihtimalim ne durumda? gözü saglam iken çiftleşiyolardı,
erkegi degiştireyim mi yoksa devam mı edeyim?

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Bence ilk önce bakım şartlarınızı gözden geçirin .yeminden suyuna mamasına uyku düzenine , kalanarına temizliğine kadar hatta daha fazlası teker teker baştan şartları kontrol edin. Hastalar demişsiniz hastalık ne ? Kuş hasta diye bilirsiniz ilaca  yüklenilmez. En kötü ihtimalle kuşları satarsınız ve bir üreticiden iki aylık civarı yavrular alırsınız mart ayında da eşe atarsınız bakın nasıl ev kuştan geçilmez oluyor . Inşallah en kısa sürede yavru alıp muradınıza erersiniz

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Fatih MANSIZ' Alıntı:
Bence ilk önce bakım şartlarınızı gözden geçirin .yeminden suyuna mamasına uyku düzenine , kalanarına temizliğine kadar hatta daha fazlası teker teker baştan şartları kontrol edin. Hastalar demişsiniz hastalık ne ? Kuş hasta diye bilirsiniz ilaca  yüklenilmez. En kötü ihtimalle kuşları satarsınız ve bir üreticiden iki aylık civarı yavrular alırsınız mart ayında da eşe atarsınız bakın nasıl ev kuştan geçilmez oluyor . Inşallah en kısa sürede yavru alıp muradınıza erersiniz
aynen bundan sonra ya yavrulu yada direk yavru kuş alacam :)
çok teşekkür ederim

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Faruk ÇELİK.' Alıntı:
bu arada ilk resimdeki cekoslovak çiftimdeki erkegin sag gözü kör olmasına ragmen bu çiftten yavru alma ihtimalim ne durumda? gözü saglam iken çiftleşiyolardı,
erkegi degiştireyim mi yoksa devam mı edeyim?
++++

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Kuş sayısı üreme dürtüsünü %50 artırıyor, ortamda ne kadar fazla kuş olursa o kadar fazla ürüyorlar, artık kendilerini güvende hissettiklerinden mi, özendiklerinden mi, özellikle yavru sesi duymaları yavrusu olmayan çiftlerin yuva kurma isteğini güçlendiriyor, eğer imkanınız varsa internetten yavru olan bir üretimhanede öten kuşların seslerini bulup kuşlarınıza dinletebilirsiniz, gün içinde uzun süre ötmüyorlarsa, susup sadece duruyorlarsa sorun büyük ihtimalle budur. sizdeykken yumurtlamayan fakat sattığınnızda yumurtlayan kuşların hikayeside muhtemelen böyledir, fazla sayıda kuş olan bir yere gönderilmişlerdir, istisnalar da olabilir. mama faktörünüde unutmamalı, yavruları olmasa bile en fazla 2 gün arayla az miktarda vermeniz gerek. diğer faktörler klasik, yem, su, vit., gaga taşı,temizlik vs.

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
muhabbetlerde en büyük ilham kaynağı kalabalık sosyal bir ortamdır muhabbet kuşları diğer hayvanlara göre daha sosyal varlıklardır sayıları arttıkça ve bakım yer vss iyi oldukça ürerler

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Mehmet DEMİRBİLEK' Alıntı:
muhabbetlerde en büyük ilham kaynağı kalabalık sosyal bir ortamdır muhabbet kuşları diğer hayvanlara göre daha sosyal varlıklardır sayıları arttıkça ve bakım yer vss iyi oldukça ürerler
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim..

Atilla KARADAĞ' Alıntı:
Kuş sayısı üreme dürtüsünü %50 artırıyor, ortamda ne kadar fazla kuş olursa o kadar fazla ürüyorlar, artık kendilerini güvende hissettiklerinden mi, özendiklerinden mi, özellikle yavru sesi duymaları yavrusu olmayan çiftlerin yuva kurma isteğini güçlendiriyor, eğer imkanınız varsa internetten yavru olan bir üretimhanede öten kuşların seslerini bulup kuşlarınıza dinletebilirsiniz, gün içinde uzun süre ötmüyorlarsa, susup sadece duruyorlarsa sorun büyük ihtimalle budur. sizdeykken yumurtlamayan fakat sattığınnızda yumurtlayan kuşların hikayeside muhtemelen böyledir, fazla sayıda kuş olan bir yere gönderilmişlerdir, istisnalar da olabilir. mama faktörünüde unutmamalı, yavruları olmasa bile en fazla 2 gün arayla az miktarda vermeniz gerek. diğer faktörler klasik, yem, su, vit., gaga taşı,temizlik vs.
[/quote

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim..

amurata

Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AKŞEN
her an herşey olabilir:) çiftler anlaşmış görünüyor zaten bence yapmanız gereken  şey onlara sakin bi ortam, iyi beslemek ve beklemek.

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
bence damızlık yerine yavrudan yada 5 6 aylık kuşları tercih edin hepsini biyere atın ve bekletin ortam çok önemli onca kuşun arasında sesten dolayı daha çabuk kızışıyorlar ve çiftleşiyorlar . ben bekledim bekledim ve 10 yeni çift yaptım kendime hiç eş tutmalarını beklemedim renklerine göre attım ve hep eş oldular.yumurtlamaya başladılar.

kör kuşun gözünde kızarıklık arsa teramisin sür belki kızarıp kapanmıştır.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Çilem ERDEM' Alıntı:
bence damızlık yerine yavrudan yada 5 6 aylık kuşları tercih edin hepsini biyere atın ve bekletin ortam çok önemli onca kuşun arasında sesten dolayı daha çabuk kızışıyorlar ve çiftleşiyorlar . ben bekledim bekledim ve 10 yeni çift yaptım kendime hiç eş tutmalarını beklemedim renklerine göre attım ve hep eş oldular.yumurtlamaya başladılar.

kör kuşun gözünde kızarıklık arsa teramisin sür belki kızarıp kapanmıştır.
verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim,sağ gözü kör olan kuşun gözünde kızarıklık yok,ama gözü kör.zaten resimdende bakıldıgında az çok belli oluyor.hiçbir şekilde sag gözü görmüyor.
bugün yeni bir çift aldım.altında 2 tane yumurtası var. inşallah bu kuşumla yavru almaya başlayacagım :))
bu 3 çiftimden 1 çiftini elden çıkartmayı düşünüyorum.
hepsi birbirinden degerli ama yer sıkıntım var
sizce hangi çiftimi satayım?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
bence kuşları salma gibi bir kafese at, eş seçsinler, ya da erkeklerin yeri sabit kaslın, dişileri değiştirip bir bak, bir kaç çiftte ben bu durumu denedim, bazı erkeklere başka bir dişiler attım ve atar atmaz çiftleştikleri oldu...

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Ahmet KARA.' Alıntı:
bence kuşları salma gibi bir kafese at, eş seçsinler, ya da erkeklerin yeri sabit kaslın, dişileri değiştirip bir bak, bir kaç çiftte ben bu durumu denedim, bazı erkeklere başka bir dişiler attım ve atar atmaz çiftleştikleri oldu...
aynen dediginiz gibi yaptım, ayrıca yeni bir dişi kuş daha aldım.
3. resimdeki erkegim kendi dişisini bıraktı yeni aldıgımın peşinden ayrılmıyor :)
digerleri aynı çiftlerini bırakmıyor.satacagım dişi belli oldu amadiger kuşlarımıda satmayı düşünüyorum.yumurtalı çiftim ve bu yeni aldıgım dişiyle3. resimdeki erkegi bırakmayı düşünüyorum ama 2.resimdeki çiftimide çok seviyorum,kararsız kaldım :S