SİZCE BU KUŞLARDAN YAVRU ALABİLİRMİYİM?

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
arkadaşlar yaklaşık olarak 2 yıldır farklı kuşlar besledim ama bir türlü yavru almayı başaramadım.şu anda 3 çift muhabbet kuşum var.1 çiftinin resmini buraya yüklüyorum.öneri ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.büyük kafes ama ortada telle kafesi böldüm.üst kısmının bir parçasını tahtayla kapattım ama yine ordan birbirileriyle ugraşıyorlar.komple kapatmayı düşünüyorum.yardım lütfen.yemlerine özel karışım kızıştırıcı yemde karıştırdım.başka neler yapmalıyım?
ayrıca maşallah demeyi unutmayın lütfen :)

http://t1309.hizliresim.com/1f/c/slhgr.jpg

http://t1309.hizliresim.com/1f/c/slhqc.jpg

http://t1309.hizliresim.com/1f/c/slhrd.jpg

http://p1309.hizliresim.com/1f/c/slhs6.jpg

http://t1309.hizliresim.com/1f/c/slht5.jpg

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
iki dişinin de cere rengi daha koyulaşmamış. siz aradaki bölmeyi komple kapatın. görmesinler birbirlerini. kızıştırıcı her zaman işe yaramayabilir. hafta 1-2 mama verin. rahatsız etmeyin. sanırım kuşlar yerde. biraz daha yukarıya koyun kafesi. önce biraz alışsınlar. sonrası gelir inş kendiliğinden

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
iki dişinin de cere rengi daha koyulaşmamış. siz aradaki bölmeyi komple kapatın. görmesinler birbirlerini. kızıştırıcı her zaman işe yaramayabilir. hafta 1-2 mama verin. rahatsız etmeyin. sanırım kuşlar yerde. biraz daha yukarıya koyun kafesi. önce biraz alışsınlar. sonrası gelir inş kendiliğinden
++++ en önemli faktör kuşların biraz daha yüksekte olması belinizden biraz daha yüksek bir yere asarsanız kafesi ve kuşlarıda iyi beslerseniz umarım alırsınız yavru :D kuşlarınız çok güzel maşallah :)

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
çok teşekkür ederim.ilk işim kuşlara yüksek bir yer ayarlamak olacak. ve kafeside ortadan komple kapatayım.mama olarak hangi marka kullanmamı tavsiye edersiniz?
daha önceleri ugraştım ama ya kuşlar begenmedi yemediler.yada haşladıgım yumurta kokusu evi aşırı derecede kokutuyordu öyle vazgeçtim.

Meto55

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Metin
Soyadı
Özkurt
Kardesm kafesi yüksek ve sessiz bi ortama koy gördüğm kadaryla mutfakta kuslar :)
kusları markalı mamalardan alma kendin yap dha iyi olr hazr mamalarda yumurta oranı %3-%5 iken senn mamada dha yüksek olr besleyici değeri artar suyuna bal koy birazcık yeminede 1 cay kasığı nijer koy dha cabuk kızışırlar

Meto55

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Metin
Soyadı
Özkurt
Kardsm mutfaktan almalısn mutfak ani ısı nem değişimine ani sese ani koku vs değişmlerine cok acıktr kuşlar ürker dha sakin bi ortama koymanı tavsiye edrm 

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
kuşları mutfakta asla üretemesin yani hatta allah korusun kuşları bile kaybedebilirsin ani ısı değişimi sıcaklık farkı vs kokular kuşları bayar :) salonda sesiz bir köşede durabilir mesela bnm kuşlar öyle ..

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
bekar oldugum için ve kuş sayım 6 adet oldugu için çok fazla ses yapıyorlar+ etrafı pisletmeleri sebebi ile malesef mutfakta besliyorum :(
ya kuşları komple satmam gerekiyor yada bu şekilde devam etmeliyim.kuşları sevdigim için satamıyorumda bu şekilde idare etmeye çalışıyorum malesef :/

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
yüksek bir yere asıp hiç bir şekilde rahatsız etmemen lazım sadece 2-3 günde bir yemni suyunu kontroletmelisn yüksek biryere asamıyorsan bile rahatsız etmeyceksin en önemli etken bu, bu kuşlar fazla ilgiye gelemiyor benden sana tavsiye bunu uygularsan yavru alamayacağın kuş yok

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
kuşlarımı izlemezsem rahat edemiyorum ama :)
her ötmelerinde bile merakla bakıyorum acaba çiftleşiyolarmı diyerekten :))

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
bu kuşların tür ve ırkları konusunda bilgi verebilecek varmı? yeşil renklileri cekoslovak demişti petshopçu ama digerlerini bilmiyorum

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Faruk ÇELİK.' Alıntı:
bu kuşların tür ve ırkları konusunda bilgi verebilecek varmı? yeşil renklileri cekoslovak demişti petshopçu ama digerlerini bilmiyorum
ırk konusunda ne kadar iyi olmasam da yeşillerin çek oldugunu anladım :D

Berkan Morsunbul

Yeni Üyemiz
Adı
K
Soyadı
k
Bence Bu Citften yavru alırsınız saglam saglıklı kuşlara benzıyorlar iyi üretimler :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Yavru alamamanız için bir sebep yok ama uygun şartları sağlamalısınız mutfakta olmaz bu iş bencede hemde mutfakta toz tüy olur sizin açınızdanda saşlıksız olur boş bir odanız yokmu 3 çiftide o odaya alırsınız yavru alma ihtimaliniz oldukça yükselir o zaman ve yüksek bir yere koymalısınız arkadaşlarında dediği gibi bende sizin gibi 3 çiftle bayaa bi zaman bekledim yavru almak için bir kere başlayınca yumurtlamaya devamı geliyor zaten inşallah başarırsınız.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
inşallah teşekkür ederim hepinize.mavi renkli olan kuşumun çiftleştigini hiç görmedim ama dişisi yumurtlayacak gibi fakat erkek bugünlerde dişiyi çok fazla dövmeye başladı sebebini anlamış degilim.