SiZce kuşumu değiştirmeli miyim ?

senelahmet

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Şenel
abilerim benim dişi kuşu 5 ay önce almıştım 7 aylık felandı ve benim erkekle gayet iyi anlaştı ama şuana kadar hiç yumurta yok bu kuşu değiştirmeli miyim yoksa daha sabrediyim mi bu arada kuşlar hep öpüşüyor erkek olan dişiyi ağzıyla besliyor ve  erkek olan bu aralar yavruluğa girmeye başladı ?

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
Evde tek çift kuş besliyorsanız geç eşe gelmesi normal muhabbet kuşlarından verimli yavru almak istiyorsanız en az 3 çiftiniz olmalı bu kuşlar doğada toplu halde yaşıyorlar yani kalabalık ortamı seviyorlar kuşunuzu değişitirseniz bile yeni aldığnız kuşlada hemen eş olmayacak zaten belkide hiç olmayacak bu işin altın kuralı sabır benim üretim hanemdeki bir çiftimin halen 2 ay oldu eşe gelmelerini bekliyorum bu olay birazda kuşun keyfine kalmış bişey kimi kuş hemen eşe geliyor kimisine ney yaparsan yap eşe gelmez her kuştan yavru alına bilir diye bir şart yok  :)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Her çift eş olacak diye bir kural yok. Değiştirip farklı eş denemenizde fayda var

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
bence bunlar dursun yanına yeni bi çift al 
yumurtlamıyo dediğin kuş bakarsın yumurtlar

zeemzeem

Üyemiz
Adı
şaban
Soyadı
yavuz
Benimde bir lutinom vardı yanına eş aldım 6 ay önce yavru yapsınlar diye bekliyordum fakat lutinoların çehrelerinin erkeklerde pembe oldugunu öğrendim  ;D Kaç aydır 2 erkek kuşu çiftleşsinler diye bekliyor muşum ;D ;D ;D

E

elaziz2316

Guest
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
5 AY BEKLEMİŞSİN ERKEKTE YUVALIĞA GİRMEYE BAŞLADI DİYORSUN  1/3 YOLU KAT ETMİŞSİN
EN ZORU BUYDU BUNDAN SONRA DEVAMI GELECEK İNŞALLAH BENCE SABREDİP BEKLEMELİSİN
    + Yerin ve imkanın var ise en azından bir çift daha al. Aynı ortamda başka çiftin olması eşleşmede ve çiftleşmede tetikleyici rol oynuyor.