SİZCE SORUN İTAL KUŞTAMI YERLİ ESNAFTAMI ?? el cevap lütfen

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
1-JUMBO DİYE BAŞLADIM KIRIK YERLİ ÇIKTI 1 SENEDİR KUŞLAR BENDE BİLEZİGİ BİLE BAR 250 TL ALACAGA KARŞILIK ALDIK HAL ETTİK
2-JUMBO ERKEK DİYE ALDIM 150 TL BAYILDIK KUL HASTALIKLI JUMBO OLMAYAN İRİ BİR KUŞ CIKTI 3AYDA  MEFTAS OLDU
3-JUMBO DİŞİ ALDIK ANLAMIYORUZYA ÇOKAFEDERSİNİZ GÜVENİYORUZYA HERKESİ KENDİMİZ GİBİ ZANNEDİYORUZYA 130 TL VERDİM KICINDA UR VARMIŞ OLMAZ DEDİLER SALDIM GİTTİ
4-KAYINÇOM HEVES ETTİ 65 TL YEDE ONA BASİT Bİ YERLİ KAKALAMIŞLAR ADAM BAŞLAMADAN BIRAKTI
5-İNGİLİZ ÇİFT ALTI YUMURTALI ALMAYA KALKTIM 600 TL DEDİLER BENDE ÇOK AFEDERSİNİZ AL BU KUŞLARI .... ANLADINIZ
6-BU EN BAŞIYDI ASLINDA YANİ İLK KAZIGIM EVCİL İRİ BİR KUŞUM VARDI 2 SENE ÖNCE JUMBO DEMİŞLERDİ DEĞİLMİŞ JUMBO DİŞİYLE EŞ ATALIM DEDİK 70+70 =140 GÜME GİTTİ
ŞİMDİ 4 ÇİFTİM ORJİNAL

BUNCA KAZIKTAN SONRA
SİZCE İTAL KUŞTAMI SIKINTI YERLİ ESNAFTAMI ?

elbetteki para kazanacaksın ama karşındaki vatandaşı düşünmezsen bende fiyatların düşmesinden yanayım

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Ali bey her esnaf aynı değil ama siz kötülerine denk gelmişsiniz  jumbo kuşun jumbo olup olmadığını sizin kendi tecrübelerinizle anlamanız gerek satana kalırsa her kuş jumbo kuş piyasası karışıktır biraz sizin öncelikle bilgi toplayarak deneyim sahibi olmanız lazım en kalitesiz malzemeyi size en kaliteli diye en kalitesiz yemi size çok kaliteli diye satarlar bu işte alacağınız herşeyi araştırıp öyle almanızı tavsiye ederim Kolay gelsin

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ali abi senin en büyük hatan direk jumbodan başlamak, tabi bu iş Nasreddin hocanın; hırsızın hiçmi suçu yok işine benzemesinde,  böyle böyle öğreniliyor bu işler maalesef :)

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
Sezgin ANIL' Alıntı:
Ali bey her esnaf aynı değil ama siz kötülerine denk gelmişsiniz  jumbo kuşun jumbo olup olmadığını sizin kendi tecrübelerinizle anlamanız gerek satana kalırsa her kuş jumbo kuş piyasası karışıktır biraz sizin öncelikle bilgi toplayarak deneyim sahibi olmanız lazım en kalitesiz malzemeyi size en kaliteli diye en kalitesiz yemi size çok kaliteli diye satarlar bu işte alacağınız herşeyi araştırıp öyle almanızı tavsiye ederim Kolay gelsin
sezgin abim ben 1 yıldır kuşlarla haşır neşir oldum nerdeyse kediyi jumbo diye satacaklardı bana  smileki sözüm meclisten dışarı illaki bütün esnaflar bir değil şu siteyi yapandan Allah razı olsun keşke daha önce tanışmış olsaydık su siteyle..1 yıldır şu siteden çok şey öğrendik

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Ömer ADAM' Alıntı:
ali abi senin en büyük hatan direk jumbodan başlamak, tabi bu iş Nasreddin hocanın; hırsızın hiçmi suçu yok işine benzemesinde,  böyle böyle öğreniliyor bu işler maalesef :)
Bence de hatanız direkt en baba ile başlamanız yada başlamaya teşebbüs etmeniz.Benim acizane tavsiyem çıraklığını yapmadığınız bir işe direkt olarak ustası olamazsınız.....

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
tecrübe hayatta yenilen kazıkların toplamı diyolarya gücü gücü yetene çünki ALLAH DİN İMAN KORKUSU OLMAYAN İNSANLARA SÖZÜM ONA ESNAFLARA ÇATMIŞSIN BUNLAR İSTİSNADIR FAZLA ÖMÜRLERİ OLMAZ GÜNLÜK SONRALARI SAATLİK YAŞAR SONRADA DÜZELMEZLERSE TELEF OLURLAR BAK SEN KOÇ GİBİ AYAKTA VE ÜRETİME DEVAM EDİYORSUN  BETERİNDEN SAKLASIN MEVLAM SLM

danmes

Uzman Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
Toydemir
Jumbo beslemek icin illa kazik mi yemek gerekli?
Birakalim bu mantigi arkadaslar.
Jumbo denen kus bolge yada sehire gore tipi rengi degismez.
Bir kere orginal show jumboyu canli goren adamada tarif gerekmez.

danmes

Uzman Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
Toydemir
biz bu yola bu niyetle çıktık. herkes orjınal jumboyu uygun fiyata alsın, artık uçuk fiyatlar olmasın diye.
elimizdeki es jumboları bile satısa sunduk ki insanlar iyi kuşu kendisine ayırıyor demesin diye. Turkiye yarısmasına kus sokmadık etik olmaz diye.
inşallah üreticilerimizin de desteğiyle bu işi elimizden geldiğince sürdüreceğiz. ta ki artık ülkemizde de yeterli sayıda jumbo üreticisi olana ve piyasa oluşana kadar inşallah.

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Kim ne derse desin esnaf haramzade olmuş durumda,.evremdekilerde böyle.
Sürekli gezip duruyorum petshopları bakıyorum kuşlara.
Mesela geçen birinde baya  baya yaşlı bir kuş vardı erkek ama babacan baya,duruşu güzel diye almayı düşündüm,sordum fiyatını 65 dedi,oysa 65 lik kuş değil,yavru almaya kalksan dölleyemez bile baya yaşlıydı.Tipi hoşuma gitmişti ama :) Oysa hiç bir getirisi yok,sadece vitrin amaçlı.

14'e alıp 30-40 tan satanlar var.Jumbo diye yerli satanlar,erkek diye dişi verenler vs.
Ayrıca kuşlarda çok pis ortamda bakılıyor.O suluklar resmen yemyeşil oluyor yosun tutuyor.Bu yüzden acıyorum kuşlara.Hele bir yerde gördüm ki kuşların altı tamemn pislik dolmuş kuş dengede duramıyor.
Gördüğüm yerlerin %90'nı böyle.

Bana kazık atanı bir keresinde fena kazıkladım ama.Kazık atmasını da bilmek lazım,kısasa kısas hayat.

Nir insanın nereden baslamasıda önemli değil,önemli olan bu işi yürütenlerin adam gibi yapması,alıcıyı bilgilendirmesi.Para kazanıyor bu işten,eve ekmek götürüyor daha ötesi mi var ? Yok diyen varsa kazık atar millete.

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
bi kardeşim var kardeşim diyorum çünki ben öyle görüyorum 8-9 yıl önce tanıdım birkaza geçirmişti söylemesi ayıp baya bi kaçalanmıştım olayında güngeçti petşhop açmış sonradan gördüm ve bi ziyaret ettim bende yeni yeni üretime hazırlanıyordum dedim tanıdıkya bi bakalım eşi ile beraber işletiyordu beni tanıştırırken çok değerli bi abimiz sakın isteğini geri çevirme ne lazımsa para pul sorma ver demişti velasım kelam baya sık görüşür olduk beni arıyor abi çok güzel kuşlar geldi elimgibi jumbo ingiliz felan beni heveslendiriyor bi gidiyorum benim yuvalıktaki 30 günlük yavruyla yanyana koysan o iri dediği kuşu anlamayan yavru kuşun yavrusu sanır acaba dedim anlamıyorda bunudamı kazıklıyorlar diye sonra baktımki bizim kardeş başka işler yolunda abiler kardeşler bu şi yapacaksan veya herhangi bir işi yapacaksan yapmadan önce çok iyi araştıracaksın arkadaşmış akrabaymış dostmuş düşmamış farketmiyor insanın kalbinde bitiyor iş

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
Kemal AKBULUT' Alıntı:
tecrübe hayatta yenilen kazıkların toplamı diyolarya gücü gücü yetene çünki ALLAH DİN İMAN KORKUSU OLMAYAN İNSANLARA SÖZÜM ONA ESNAFLARA ÇATMIŞSIN BUNLAR İSTİSNADIR FAZLA ÖMÜRLERİ OLMAZ GÜNLÜK SONRALARI SAATLİK YAŞAR SONRADA DÜZELMEZLERSE TELEF OLURLAR BAK SEN KOÇ GİBİ AYAKTA VE ÜRETİME DEVAM EDİYORSUN  BETERİNDEN SAKLASIN MEVLAM SLM
+1