Sizce Yapsam sıkıntı olurmu ?? acil bilgi verilirirse sevinirim :)

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
arkdaşlar kuşum 1 şubattan itibaren yumurta yapmaya başladı şu an 5 tane altında var kafes üst üste 3 çiftim var toplam .. herhangi biri ses yaptında vb. sıkınıtlar olur diye  yumurtalardan kalkar diye led takmayı düşünüyorum karanlıkta tahminime geri giremez yuvaya sizce takayım mi taksam bile hangi renk takayim  mavi ile kırmızı renk düşünüyorum ? hangisi rahatsız etmez renk olarak yani bide

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
ya ustam yuva biraz uzun 5-10 cm cikintilik var  oraya yapistircam yada bantlicam yani yapsam nasil sikintilarla karsi karsiya kalabiliri ?  iste bide disi yuvadan ciksa karanlikta geri girebilirmi ? girebilirse karanlikta geriye yapmam yani

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Kafesin içerisine led konulmaz. Yumurtada yatan kuşun rahat etmesini bırak tam tersi yumurtaya yatmayabilir. İlla ışık olsun istiyorsanız kafesten uzakta ama yemini suyunu görebileceği bir mesafeye asabilirsiniz.renk konusunda sakın mavi veya kırmızı renk takma. Beyaz led olursa hayvanlar gün ışığındaki aydınlık rahatlıgına kavuşabilirler. Veya direk odanın lambasını açık bırakın.

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
dışta kalan tarafa asıcam.. ben balkonda bakıyorum her tarafı kapalı kafesimin.
balkonda gece lamba yandında genellikle çıkıyo yuvadan o yüzden diyorum karanlıkta yuvaya girebilirmi tekrar ?
bazen öbür çiftler çırpınıyor  yumurtadan kalkıyor .  ledi yuvalıgın dışında kalan tarafa asıcam sol taraftan yani direk vurmucak aydınlık led karşıya dogru durucak

armanyman_

Üyemiz
Adı
okan
Soyadı
şenol
bence led yapma çok ışık saçıyor,onun yerine odanızın ışık açma kapama anahtarını ayarlanabilen potans anahtar kullanırsan loş bir ışıkta bırakabilirsin