Sizce yuva için bu ölçüler nasıl ? mdf mi sunta mı kullanmalıyım

FatihGunduz

Yeni Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Gündüz
elimde kalan mdf lam ve sunta vardegerlendırmek ıcın yuva yapmayı dusunuyorum sizce bu ölçüler nasıl

Ekli dosyalar

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Fatih Bey,

60 cm En çok güzel. 44 cm yükseklik çok güzel. 36 cm derinlik o da iyi. 22 cm Yuvalık yükseklikleride güzel. Sadece 25 cm yuvalık eni içine koyacağınız plastik follukla ilgili bir ölçüdür. Önce plastik follukları satın almanızı ve hangi pozisyonda koyacaksanız ona göre içine 2 mm boşluklu girmesini temin ederseniz harika bir sisteme sahip olursunuz. Bu ölçüler normal ve kırık kuşlar içindir. Jumbo gibi iri kuşlar düşünüyorsanız 60 cm yerine 80 cm ve üzerini öneririm.

Saygılar

Ali MARAL

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
MARAL
bende 60*40*39 mdflamdan yaptım.
isterseniz mdf ölçülerini verebilirim.
yuvalık öntel tava temin ettikten sonra mdf kestirin.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Selamlar,
Normal muhabbet kuşu için ölçüler çok iyi bence..
Ancak jumbo için 70 cm den aşağı düşünmezdim,mümkünse 80 cm daha iyi olur..
Şimdiden kolay gelsin..
Saygılar...

oguzburakaygun

Yeni Üyemiz
Adı
Oğuz Burak
Soyadı
AYGÜN
bence mdf yap sunta yapma bit olayını önlersin ayrıca ölçülerin çok güzel ama derinlik yetersiz bence derinliği bi kaç santim daha arttır. geri kalanı gayet güzel . genişliğin 60 cm olması iyi en azından kuşta yağlanmayı önlersin yükseklik ideal. ama bide masrafı düşün p.v.c lerin 2.ellerine bak onlar daha sağlıklı oluyor ayrıca senin yapıcağın maliyete denk geliyor.

FatihGunduz

Yeni Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Gündüz
elımde kalmıs  mdf ve sunta var  oyuzden  pvc ye bırdaha  mafraf yapmayayım dıye  dusundum