Soguk Algınlıgı "Yardım"

Kızıl Karga

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Demir
Merhabalar arkadaşlar yeni aldıgım kuşun soguk algınlıgı fazlasıyla ilerlemeye başkaladı sıcak yerde tutuyorum ama ilk günlerde tünekte dururdu yem azda olsa yerdi ama şuan kafasin tabanında kafası kanatlarının arasında duruyor. azına bir kaç kez avisol-b damlattım ama yararı olmadı önerlerinizi bekliyorum ilaç vs. gibi .

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Ömer bey geçmiş olsun. Öncelikle hastalığı kesin teşhis etmek gerekir, önce normal yollardan tedavi ye bakılır, düzelme gözlemlenmezse ilaca başvurulur.
Muhtemelen aldığınız ilacı aman aman bir bilgisi olmayan sadece para kazanmak için bir canlının canını hiçe sayan bir petshopcu tavsiye etmiş ve satmıştır. 5 tl lik bir ilacın ne kadar faydası olur ve faydasından daha cok zararı olacagından süpheniz olmasın.
Kuşunuz aldığınız yerde hava akımına kalmış olabilir ve eve geldiğinde kendini göstermeye başlamıştır, siz hava akımı olmayan (Cereyan) sız yerde tutun kuşun suluğuna 5 damla limon damlatın her gün yenileyin.
Birde kuşun ishali olup olmadığını gözlemleyin var ise farklı bir tedavi uygulanır, daha sağlıklısı bir kaç fotoğraf eklemenizi öneririm, üyelerin tavsiyeleri için yardımcı olacaktır.

Birde kuşunuzu yeni aldığınızı yazmışsınız, kafes ve ekipmanlarıda yeni alıp temizleyip dezenfekte etmeden kuşu içine koyduysanız eğer hastalık veya hastalıklar buradan da bulaşmış olabilir.

Kızıl Karga

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Demir
Recep MANAY' Alıntı:
Ömer bey geçmiş olsun. Öncelikle hastalığı kesin teşhis etmek gerekir, önce normal yollardan tedavi ye bakılır, düzelme gözlemlenmezse ilaca başvurulur.
Muhtemelen aldığınız ilacı aman aman bir bilgisi olmayan sadece para kazanmak için bir canlının canını hiçe sayan bir petshopcu tavsiye etmiş ve satmıştır. 5 tl lik bir ilacın ne kadar faydası olur ve faydasından daha cok zararı olacagından süpheniz olmasın.
Kuşunuz aldığınız yerde hava akımına kalmış olabilir ve eve geldiğinde kendini göstermeye başlamıştır, siz hava akımı olmayan (Cereyan) sız yerde tutun kuşun suluğuna 5 damla limon damlatın her gün yenileyin.
Birde kuşun ishali olup olmadığını gözlemleyin var ise farklı bir tedavi uygulanır, daha sağlıklısı bir kaç fotoğraf eklemenizi öneririm, üyelerin tavsiyeleri için yardımcı olacaktır.

Birde kuşunuzu yeni aldığınızı yazmışsınız, kafes ve ekipmanlarıda yeni alıp temizleyip dezenfekte etmeden kuşu içine koyduysanız eğer hastalık veya hastalıklar buradan da bulaşmış olabilir.
Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kuşu aldıgımda biraz halsizdi zaten lakin eve geldiginde bütün kafesi tamemen dezenfekte edip öyle koydum ilaç bulamadıgım için vitamin olarak kullandıgım avisol-b yi damlattım bir iki kez fotograf eklemem şuan sıkıntı biraz benim için lakin kuşun genel halini söylemem gerekirse tam ishal diyemiyorum kuşun pisligi bir normal oluyo aradan biraz zaman geçip ishal gibi yapıyo sonra tekrar normale dönüyor anlamadım bende.Ayrıca kuşta kuruma olabilir çünkü kurumanın tüm belirtileri gösteriliyor şuan tekrar yemini mamasını ve suyunu tazeledim suyuna limon damlattım bakalım artık güzel bir albino dişi kaybetmekte istemiyorum ama bakalım.