soğuk havalardan kuşlarımı korumalıyım

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
1 çift muhabbet kuşum ve 1 çift de hint bülbülüm var. bulunduğum yerde havalar çok soğudu kaloriferlerin yanmasına 1 hafta var. kuşları soğuklardan korumak için kafeslerini streçfilm ile sardım tamamen hava alacak boşluklar var. sizce sorun olur mu, faydası olur mu...

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
üretim için 18-20 derece ideal. yalnız çok soğuk derken neyi kastediyorsunuz. bildiğim kadarı ile doğu bölgelerinde sıcaklık gece sıfır derecelere kadar düşmekte. bu da kuşlar için tehlikeli.
size tavsiyem kaloriferler yanana kadar yanlarında bir ısıtıcı takın. yazıktır. üşütüp hasta olmasınlar

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
bu konu ile ilgili bir çok benzer başlıkta çözümler ve yapılması gerekenler + hemen hemen tüm cevaplar var,
biraz araştırmanız gerekiyor forumu.

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
üretim için 18-20 derece ideal. yalnız çok soğuk derken neyi kastediyorsunuz. bildiğim kadarı ile doğu bölgelerinde sıcaklık gece sıfır derecelere kadar düşmekte. bu da kuşlar için tehlikeli.
size tavsiyem kaloriferler yanana kadar yanlarında bir ısıtıcı takın. yazıktır. üşütüp hasta olmasınlar
siirtte yaşıyorum gece şuan 0 a kadar düşmüyor ama 5 dereceye kadar düşüyor. normalde üstünü sıcak tutabilecek bir çarşafla örtüyorum ama ek çözüm olarak streçfilm le kapladım yine üzerini örtüyorum. dün biraz elektrili soba çalışırdım ama inş hasta olmazlar

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Mert AYDIN' Alıntı:
bu konu ile ilgili bir çok benzer başlıkta çözümler ve yapılması gerekenler + hemen hemen tüm cevaplar var,
biraz araştırmanız gerekiyor forumu.
foruma yeni üye oldum. sorular ve cevaplar bölümünde 70 e yakın konu inceledim, toplamda 200 e yakın konu inceledim ama bu konu ile ilgili sorular çok gerilerde kalmış demekki rastlayamadım. o yüzden yeni konu açtım. forumda binlerce başlık var sabit başlık bölümüne rastlamadım ama bence bu tür konular için sabit konular açılmalı

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Dogru korunduklari vakit ve kaliteli yemlere beslendikleri vakit, eksi 35 ile 40 dereceye kadar dayaniklidir muhabbet ku$lari !
En azindan benimkiler böyle  :)

Tabi ceryan ve rüzgardan korunmalidir kaldiklari salma veya kümes !

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
dijital termostat ve yağlı radyatör işe yarıyor, üzerinde termostat olan radyatörler de var ama dijital termostat daha güvenilir diye düşünüyorum.

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Ahmet KARA.' Alıntı:
dijital termostat ve yağlı radyatör işe yarıyor, üzerinde termostat olan radyatörler de var ama dijital termostat daha güvenilir diye düşünüyorum.
akşamları 1 er saat arayla ufo çalıştırıyorum. bugün kuşlar tüylerini kabartmışlardı soğuktan inş kaloriferler yanana kadar dayanırlar

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Ku$lari veya salmayi isitalim derken, havayi kurutmayin !

Yumurtada yatan ku$lariniz varsa, havadaki nem orani mühim !!!
Herkesin ko$ullari farkli oldugu icin bunun herkese uyacak 1 formülüde yok, o yüzden kendi hissiyatiniza ve burnunuza güvenin ve ona göre davranin  ;)

Sakinan göze illaki cöp girer !

halongan

Üyemiz
Adı
Halis
Soyadı
ONGAN
Kuşlar konusunda çokda tecrübem yok ama önemli olanın kuşların cereyana ve ani ısı değişimine maruz kalmamalarıdır diye düşünüyorum. Ani ısı değişimi olmadıkça kuşlar metabolizmasının hızını ona göre ayarlayacaktır diye düşünüyorum. Yanılıyorda olabilirim.

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Halis ONGAN' Alıntı:
Kuşlar konusunda çokda tecrübem yok ama önemli olanın kuşların cereyana ve ani ısı değişimine maruz kalmamalarıdır diye düşünüyorum. Ani ısı değişimi olmadıkça kuşlar metabolizmasının hızını ona göre ayarlayacaktır diye düşünüyorum. Yanılıyorda olabilirim.
inşallah yanılmıyorsunuzdur zira bana da öyle geliyor ama yine de insan korkuyor. bakım şartları yüzünden hasta olup ölmeleri hayvanseveri kötü etkiler.