Arkadaşlar evimde 5 çift besliyorum odamda Ve Sabahlari Evde Kimse Olmadigindan Petek Filan Yapmıyor Akşam Üstü Yakiyoruz Sizce kuslara bi zarari Olurmu Yada gunde Odada 1 Saat Ufo yaksam Bi Zarari Olurmu Cevaplariniz İçin Şimdiden Teşekkür Ederim
evet o abin iyi sallamıştıGökhan ASLAN' Alıntı:kuşların beslenmesi , yediği gıdalar ve vitamin takviyesine önem verdikten sonra sorun olacağını düşünmüyorum. Tüy değiştirdilerse doğaları gereği kendilerini koruyabilirler bence,soğuktan çok cereyanda kalmaları zarar veriyor onun dışında evde sıfırın altına düşeceğini sanmıyorum sıcaklığın hiç yanmasa bile kaloriferler.
Bu tarz bi paylaşımın altına yorum yapmıştı bi abimiz yurt dışında kuşlarının bahçede kümeste durduğunu ve kar yapmasına rağmen kışın kayıpsız atlattığından bahsetmişti,ne kadar doğru ya da tasvip edilir bilmiyorum tabi ama.özellikle yumurtlama döneminde soğuk nedeniyle yumurta tıkanması ve yavru ölümleri gerçekleşeceği kesin.
kuşları fazla sıcağa alıştırmışsınızMehtap YILMAZ' Alıntı:Allah Allah ya bizimkiler mi nazlı nedir biz bayadır yakıyoruz kombiyi sırf kuşlar için evde olmadığımızda bile yanıyor kısık ayarda havalar ilk soğuduğunda hasta olan kuşumuz oldu hemen yaktık kombiyi bu havada nasıl dayanıyorlar sizinkiler hayret doğrusu. Sonuçta kafesteler ve çok hareket edemiyorlar havalarda baya soğudu ben üşüyeceklerini düşünüyorum ama siz bilirsiniz tabi.
Burak Bey iyi mi kötü mü demişsiniz iyi olur mu hiç burada defalarca söylendi minimum 15 dereceye düşebilşir ama daha aşağı olmamalı. İnşallah ölğm yaşamazsınız.Burak AKKUŞ' Alıntı:Ben komple petegi kapattim ve 12 DERECE SICAKLIK VAR ODADA IYIMI YOKSA KOTUMU
Mert Bey sıcağa alıştırdığımı düşünmüşsünüzde öyle değil kuşlarımın iki tanesi hariç diğerlerinin bendeki ilk kışları ve yaz bitimi havaların serinlediği ilk günlerde hastalanan kuşlarımız oldu bizde kendimiz henüz üşümüyorduk ama onlar için yaktık kuşu sonuçta evimize alıp kafese kapattıysak her ihtiyaçlarını karşılamalıyız diye düşünüyorum. Ankara malum havası sert bir memleket şu an odaları 18-20 derece arasında değişiyor yani çok sıcakta değil bence. Haksız mıyım?Mert AYDIN' Alıntı:kuşları fazla sıcağa alıştırmışsınız
hepsi o...
BurakBey kısık ayarda açın kombiyi odanın derecesine bakın 18 derece iyi oluyor benimkilerin odası 18-20 derece arasında memnunlar hallerinden çok şükür hasta olan filan yok bayadır.Burak AKKUŞ' Alıntı:Bugunden Itibaren Petegi Ufaktan actim sureklı yakicam artik 12 derece gercekten az bı kusum usuttu bile en iyisi 50 100 tl için cana kıymamak yakmaya baslıcam ihs yarindan itibaren sabahtan aksama kdr