SOGUK

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Arkadaşlar evimde 5 çift besliyorum odamda Ve Sabahlari Evde Kimse Olmadigindan Petek Filan Yapmıyor Akşam Üstü Yakiyoruz Sizce kuslara bi zarari Olurmu Yada gunde Odada 1 Saat Ufo yaksam Bi Zarari Olurmu Cevaplariniz İçin Şimdiden Teşekkür Ederim

Mehmet KILINÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet ali
Soyadı
kılınç
Bende gündüzleri genelde evde olmuyorum. Biraz biraz hava soğumaya başladı. Gündüz günün ısısından dolayı pek sorun olacağını sanmıyorum ama geceleri ben ufoyu yakıp, odayı mümkün olduğunca 18-20 derece de tutmaya çalışıyorum.

Gündüz bulunduğunuz bölgede sıcaklık 15'in altına düşmüyorsa sorun yok bence.

gokhan aslan

Üyemiz
Adı
gökhan
kuşların beslenmesi , yediği gıdalar ve vitamin takviyesine önem verdikten sonra sorun olacağını düşünmüyorum. Tüy değiştirdilerse doğaları gereği kendilerini koruyabilirler bence,soğuktan çok cereyanda kalmaları zarar veriyor onun dışında evde sıfırın altına düşeceğini sanmıyorum sıcaklığın hiç yanmasa bile kaloriferler.
Bu tarz bi paylaşımın altına yorum yapmıştı bi abimiz yurt dışında kuşlarının bahçede kümeste durduğunu ve kar yapmasına rağmen kışın kayıpsız atlattığından bahsetmişti,ne kadar doğru ya da tasvip edilir bilmiyorum tabi ama.özellikle yumurtlama döneminde soğuk nedeniyle yumurta tıkanması ve yavru ölümleri gerçekleşeceği kesin.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Allah Allah ya bizimkiler mi nazlı nedir biz bayadır yakıyoruz kombiyi sırf kuşlar için evde olmadığımızda bile yanıyor kısık ayarda  havalar ilk soğuduğunda hasta olan kuşumuz oldu hemen yaktık kombiyi bu havada nasıl dayanıyorlar sizinkiler hayret doğrusu. Sonuçta kafesteler ve çok hareket edemiyorlar havalarda baya soğudu ben üşüyeceklerini düşünüyorum ama siz bilirsiniz tabi.

ozanizgi

Takipçi Üyemiz
Adı
ozan
Soyadı
izgi
sounçta bu hayvanlar doğal ortamlarında soğuğuda yaşıyolar sıcağıda. Fakat bu alışma meselesi, hayvanlar bizim besleme koşullarımıza göre uyum sağlıyorlar ortama. Yinede çok soğuk iyi değil. 18-19 derece sıcaklık hem üretim için hemde sağlıkları açısından uygun olacaktır. İmkanımız var bu imkanları sunalım:)

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Cevaplar için tşkur ederim benim bi arkdşimn abisi yaz kis balkonda beslıyordu bişey oldugu yoktu evet sogukta hayvanlar biraz sakin oluyorlar buna bi gercek

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
herkesin kendisine göre doğruları vardır bence kuşları nasıl alıştırırsan öyle gidiyor.kışın sürkli 20 derecede durup birden 15 e düşürürsen doğal olarak etkilenir hastalanır.ben kışa girerken önce üretimhaneyi 19-20 derece yaptım sonra 2 haftaya bir yavaş yavaş düşürdüm 17- 18 yaptım şimdi en son 16-18 arasında.15 -17 derece arasına kadar alıştıracam. ama 15in altına düşmesi bence sıkıntılı olabilir sonuçta bunlar sıcak iklim kuşları.

Adı
Gökhan
Soyadı
KURŞUNTAŞ
Arkadaslar bende evde hobı amaclı kuslarım var sabah saat 10da kombıyı acıyorum 10.30 kadar evı ısıtıyorum daha sonra kombıyı kapatıp ıse gıdıyorum evın ısısı acaba ben aksam gelene kadar cokmu dusuyodur?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Gökhan ASLAN' Alıntı:
kuşların beslenmesi , yediği gıdalar ve vitamin takviyesine önem verdikten sonra sorun olacağını düşünmüyorum. Tüy değiştirdilerse doğaları gereği kendilerini koruyabilirler bence,soğuktan çok cereyanda kalmaları zarar veriyor onun dışında evde sıfırın altına düşeceğini sanmıyorum sıcaklığın hiç yanmasa bile kaloriferler.
Bu tarz bi paylaşımın altına yorum yapmıştı bi abimiz yurt dışında kuşlarının bahçede kümeste durduğunu ve kar yapmasına rağmen kışın kayıpsız atlattığından bahsetmişti,ne kadar doğru ya da tasvip edilir bilmiyorum tabi ama.özellikle yumurtlama döneminde soğuk nedeniyle yumurta tıkanması ve yavru ölümleri gerçekleşeceği kesin.
evet o abin iyi sallamıştı:)))
eksi 15-20 derece demişti:)))
mubarek muhabbet kuşu değil, fok balığı....

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Allah Allah ya bizimkiler mi nazlı nedir biz bayadır yakıyoruz kombiyi sırf kuşlar için evde olmadığımızda bile yanıyor kısık ayarda  havalar ilk soğuduğunda hasta olan kuşumuz oldu hemen yaktık kombiyi bu havada nasıl dayanıyorlar sizinkiler hayret doğrusu. Sonuçta kafesteler ve çok hareket edemiyorlar havalarda baya soğudu ben üşüyeceklerini düşünüyorum ama siz bilirsiniz tabi.
kuşları fazla sıcağa alıştırmışsınız
hepsi o...

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Ben komple petegi kapattim ve 12 DERECE SICAKLIK VAR ODADA IYIMI YOKSA KOTUMU

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Burak AKKUŞ' Alıntı:
Ben komple petegi kapattim ve 12 DERECE SICAKLIK VAR ODADA IYIMI YOKSA KOTUMU
Burak Bey iyi mi kötü mü demişsiniz iyi olur mu hiç burada defalarca söylendi minimum 15 dereceye düşebilşir ama daha aşağı olmamalı. İnşallah ölğm yaşamazsınız.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Mert AYDIN' Alıntı:
kuşları fazla sıcağa alıştırmışsınız
hepsi o...
Mert Bey sıcağa alıştırdığımı düşünmüşsünüzde öyle değil kuşlarımın iki tanesi hariç diğerlerinin bendeki ilk kışları ve yaz bitimi havaların serinlediği ilk günlerde hastalanan kuşlarımız oldu bizde kendimiz henüz üşümüyorduk ama onlar için yaktık kuşu sonuçta evimize alıp kafese kapattıysak her ihtiyaçlarını karşılamalıyız diye düşünüyorum. Ankara malum havası sert bir memleket şu an odaları 18-20 derece arasında değişiyor yani çok sıcakta değil bence. Haksız mıyım?

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Bugunden Itibaren Petegi Ufaktan actim sureklı yakicam artik 12 derece gercekten az bı kusum usuttu bile en iyisi 50 100 tl için cana kıymamak yakmaya baslıcam ihs yarindan itibaren sabahtan aksama kdr

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Burak AKKUŞ' Alıntı:
Bugunden Itibaren Petegi Ufaktan actim sureklı yakicam artik 12 derece gercekten az bı kusum usuttu bile en iyisi 50 100 tl için cana kıymamak yakmaya baslıcam ihs yarindan itibaren sabahtan aksama kdr
BurakBey kısık ayarda açın kombiyi odanın derecesine bakın 18 derece iyi oluyor benimkilerin odası 18-20 derece arasında memnunlar hallerinden çok şükür hasta olan filan yok bayadır.