SOGUK

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Ya gece 24 kapatıyorumda acaba gece sıkıntı olurmu odam kucuk odada bakıyorm pvc kafeste

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Mert Bey sıcağa alıştırdığımı düşünmüşsünüzde öyle değil kuşlarımın iki tanesi hariç diğerlerinin bendeki ilk kışları ve yaz bitimi havaların serinlediği ilk günlerde hastalanan kuşlarımız oldu bizde kendimiz henüz üşümüyorduk ama onlar için yaktık kuşu sonuçta evimize alıp kafese kapattıysak her ihtiyaçlarını karşılamalıyız diye düşünüyorum. Ankara malum havası sert bir memleket şu an odaları 18-20 derece arasında değişiyor yani çok sıcakta değil bence. Haksız mıyım?
haklı olup olmamanıza bir şey diyemem
gerekenler yazılmış,
gerisi size kalmış nasıl istiyorsanız öyle yapın..

HalilBOZOGLU1

Üyemiz
Adı
HALİL
Soyadı
BOZOĞLU
Ben 9 derecede üretim yapıosam hiç bişey olmaz . Önemli olan vitamin mama bakım temizlik tabi ki 5 derecenin altınada düşme :)

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
kardeş yurt dışı bilezikli jumbo varsa soğukten hepsi kırılır haberin olsun türkiyede üretilen kırıklara yavaş yavaş alıştırabilirsin birden soğuk olursa sonu hüsran olur vitamin ve mamayı eksik etme tabi en önemlii temizlik

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
soğuktan ziyade kuşların bulundukları yeri havalandırmak isteyip ortam ısısını biranda 5-6 derece birden düşürürseniz kuşlar ozaman hastalanır...

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Arkadaşlar bende merdivende sahanlıkta besliyorum ısıtıcı yok havuç lahana ıspanak marul elma mama hergün bırını verıyorum günlük taze su ve yem verıyorum haftada 1 defa suluklarına elma sırkesı damlatıyorum. Kalamaz kemiği ve gaga taşı mevcut kafeste başka neler yapabılırız hem soğuktan koruma için kuşlar hastalıklardan korumak içine

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Benim şuan 6 çift var 12 derece gosterıyor termometre kusların guclu olması için ne öneririrsiniz

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
ben de 10 gündür yağlı radyatörü yakıyorum kümeste. yakmaya başlamadan önce en düşük 12 dereceyi gördüm akşam 10 gibi, gece 1-2 derece daha düşmüş olabilir. şimdi yağlı radyatör gece sürekli yanıyor 15-17 derece arasında tutuyor ortamı, gündüzleri de 2-3 saatte bi 1 saat çalışacak şekilde ayarladım. gece daha önemli diye düşündüm gündüz kuşlar uyanık olduğu için bi şekilde kendilerini ısıtırlar ama gece uyuyan hayvanı soğukta bırakmamak lazım. dediğim gibi kış başlayalı 1 ay oldu desek bu 1 ayda maşallah bi sıkıntı olmadı allah nazardan saklasın bu bir ay yumurta verimi için de iyi geçiyor, 7 çiftin 4 ünde yumurta-yavru var. ısıtma ve aydınlatmayla kışları daha verimli olabiliyor. bu şekilde mayıs-hazirana kadar devam sonra yazlığa gitme vakti gelecek kuşların :)