solunum yolu hastalığı

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
merhaba arkadaşlar jumbo kuşumda kuyruk sallaması var hızlı nefes alıp veriyor ağzı kapalı şekilde tylan tedavisini 6 gün yaptım sonuç alamadım 15 gün sonra 6 gün daha yaptım ve hala kuyruk sallaması hızlı nefes alış verişi devam ediyor tylan çok etkili ilaç olduğunu biliyorum ama sonuca ulaşamadım  ustalarımızdan yardımlarını bekliyorum

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Birde Baytril %2.5 u kullanın. Ayrıca tylanı anladığım kadarıyla suluğuna koyarak tedavi uygulamışsınız. Medikalcilerden 4 veya 6 numara feeding tüp alırsanız baytril, tylan gibi ilaçları şırınga yardımıyla kuşun direk kursağına verebilirsiniz.

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
geçmiş olsun Oğuz kardeşimizin dediği gibi baytril baya etkili bi ilaç..

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
oğuz bey 2. yaptığım tedavide 6 gün ağzına damlattım damlalıkla fazlada ilaca yüklenirsem hayvanın içini bitirecez gibime geliyor sonuçta antibiotik içerikli

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
Sezgin Anıl' Alıntı:
oğuz bey 2. yaptığım tedavide 6 gün ağzına damlattım damlalıkla fazlada ilaca yüklenirsem hayvanın içini bitirecez gibime geliyor sonuçta antibiotik içerikli
şu an hayvanın iyileşmesi daha önemli..

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
haklısınız engin bey ama artık yapacak bişey bulamıyorum tylanın üstüne ilaç yok diye biliyorum en etkilisi diye biliyorum ama sonuç alamadım hastalığı aşırı ileri durumda değil sadece kuyruk sallanıyor ağız açma kapama yok ama 2 defa tedavi uygulamama rağmen değişme olmadı

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
hırıltı yok oğuz bey kuyruk sallama ve hızlı nefes alıp verme var

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
madem ağır bi hastalığı neden hemen ilaç tedavisine başladınız ? ve sizin kullandığınız ilaç en etkilisi !!! kuşa bir buhar banyosu yaptırmanız iyi olacak

BUHAR BANYOSU :

bir miktar su kaynatın bi kaba koyun kafesin alt tarafına yerleştirin kafesin üstünü bir havlu vb. örtün su ılıklaşana kadar dursun..

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
buhar banyosu anlık tedavi olur ancak engin bey ben hastalığından kurtulmasının yolunu arıyorum

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Sezgin bey, bu çok kolay bir hastalık. Tylan ilacını değilde baytril %2.5 u kullanıyorum ben şu ana kadar mükemmel fayda aldım. Size tavsiyem kullanmanızdır. Lakin damlalıkla falan değil ilaç kuşun direk kursağına gönderilecek şekilde yapılmalıdır. Bu işlem içinse dediğim gibi feeding tüpler mevcut. Şırınganın ucuna takılan ince hortum tarzı bir materyal kuşun kursağına ( 3-5 cm ) indiriliyor. Ve 0.4-0.3 cl baytril %2.5 basılıyor. Bu işlemi 5 defa yapınca kuş baştan yarıtılmış gibi oluyor. Ben bunu en ağır hastalığı olan kuşta da yeni başlayan kuşta da denedim. Kuş 2 gün sonra kendini topluyor düzeltiyor solunumunu lakin siz 5. güne kadar devam edin, daha sağlam olsun.

Ayrıca buhar banyosu anlık tedavi değildir. Her ilacın bir de doğal yollarla yapılanı vardır ve bence buhar banyosu bu hastalığın doğal tedavisidir. Lakin ben yan etkileri olabileceğini düşündüğüm için ilacı tercih ediyorum.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
oğuz bey gerçekten çok güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederim fakat dediğiniz yöntemle kuşun kursağına inme olayını benim yapmam zor çünkü hiç yapmadım daha önce acaba tylan toz u mama üzerine serpiştirsem olabilirmi?

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Direk damara vermiş gibi olursunuz öyle çok tehlikeli. Ayrıca kursağa indirmeniz çok kolaydır. Bu şekilde kuşun tedavisinin takibi kolay olur. Hangi gün kaç cc ilaç verdiğinizi takip edersiniz. Hem ilaçtan kazanırsınız ( çünkü pahalı ilaçlar ) hem de kuşunuzun sağlığı iyi olur. Eğer istanbuldaysanız size yakınsam yardımcı olurum kursağa ilaç basma konusunda.

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Hayli ters kalıyor Güngörendeyim bende  :) Şöyle yapalım, siz alın 4 veya 6 numara feeding tüpü medikalcilerden. En küçük şırıngalardan da alın. ( 0.5 cc - 1 cc - 1.5 cc şeklinde yazılar olsun üzerinde )  Feeding tüpün resmi aşağıda mevcut bu tarzda bir hortum. Bunu ucundan 7-8 cm olacak şekilde kesiyoruz. ( Renkli yerden şırıngaya takılıyor bu hortum. Renkli yerden başlamak üzere 7-8 cm kesiyoruz hortumu ) Kestiğimiz yerin buıçak değen ucunu Çok hafif çakmakla yakıyoruz ki sivri olmasın kursağa inerken kanamaya yol açmayalım. Daha sonra gaganın yan tarafından zaten çok ince olan hortumu dilin yanından 4-5 cm sokuyoruz. Yavaşça 0.4-0.5 cc civarı ilacı sıkıyoruz.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
oğuz bey sizin dediğiniz yöntem gerçekten kökten çözüm ama ben yaparsam kesin zarar veririm kuşa mama üzerine atmayı deneyeyim bide çok saolun

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
bu yontem cok super ya istedigin her seyi kursaga basabılıyosun.ornek solunum yolunda kuş suyu fazla tuketmıyor hastalıkta dogal olarak iyileşemiyor fakat bununla direkt kursaga.ben de alıcam bunda tum kullandıgım ilaç vs bunla basıcam.bende ishalden yana cok dertlıyım bu alet cok işimi gorecek kısmet olursa .paylasım için tşkler

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
iyi akşamlar

Bir çiftimin erkeğinde kuyruk sallamaya benzer bir rahatsızlık var kuş yaklaşık 1 aydır çok hareketli yem yemesi yavru bakması yerinde ama yem yiyor, mama yiyor hepsini dişisine ya da yavrulara veriyor sonra kabarık şekilde duruyor kuyruğu aşağı yukarı oynuyor son zamanlarda yavruları aldıktan sonra hastalık biraz daha ilerledi kuşun bilinci kendinde konuşuyor kur yapıyor ama hareket kabiliyeti azaldı yürümede zorluk çekiyor tünekte tüneğe tellere tutunarak atlıyor hızlı hareket ederse yere düşüyor. Sanırım bu hastalığa yakın gibi aynı tedavi etkili olabilir mi ? 

saygılarımla