SONUNDA İLK YAVRU GELDİ :)

gcakay

Üyemiz
Adı
GÖKHAN
Soyadı
ÇAKAY
ANA VE BABA

alkisd alkisd alkisd alkisd selam arkadaşlar bu gece kuşlarımda hareketlenmeler vardı bir şeyler sezmiştim erkek kuş devamlı içeri girip çıkmaya başlamıştı daha sonra derinden inceden cik cik cik sesler duymaya başladım bir ara dişi ve erkek ikiside dışarı çıktığında yuvalığı kontrol ettim ne göreyim çok duygulandım gözlerime inanamadım ilk yavrumuzla tanıştık mutluluğumu sizlerle paylaşıyorum

SORULARIM

1) DİĞER YUMURTALARDAN YAVRULAR KAÇ GÜN ARA İLE ÇIKAR ?
2) MAMAYI HER GÜN VEREYİM Mİ ?
3) BULUNDUKLARI ODAYA GECE LAMBASI TAKAYIM MI ?
4) ÇARPIK BACAKLI OLMAMASI İÇİN NE YAPMALIM ?

T E Ş E K K Ü R L E R

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
1.yumurtalar kaç gün arayla yumurtlandıysa yavrular da o kadar zamanda çıkar veya 1 gün 2 gün daha fazla
2. Evet hergün verin
3.Evet takın.
4.Ağaç talaşı yeterli olur

gcakay

Üyemiz
Adı
GÖKHAN
Soyadı
ÇAKAY
4 ) yuvalıkta biraz hamster talaşı var ilave etmeme gerek varmı ilave edersem dişi yerini yadırgarmı  yada tüm yavrular çıktıktan sonra mı talaş ilave etmeliyim yada ilave etmeye gerek  yokmu ? ne dersiniz

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
yavrular çoğalıp büyümeye başladıkça dışkılarından dolayı koku oluşmaya başlıyacaktır ve daha da önemlisi parazit gibi zararlı durumlar oluşmaması için arasıra talaşı değiştirip folluğu güzelce yıkamakta fayda var dişiyi çok rahatsız etmeden kısa bir sürede bu işlemi yaparsan hiç bir sorunla karşılaşmazsın.şimdiki talaşa ilave etmeye gerek yok dişi bu şekilde mutlu ki yumurtlamış zaten...

gcakay

Üyemiz
Adı
GÖKHAN
Soyadı
ÇAKAY
bu işlemi yaparken yavruları ayrı bir yere mi koyacağım

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
evet başka yere koymanız bir süre için sorun yaratmaz. Eğer yuva kabı alırsanız daha rahat temizlenebilir

gcakay

Üyemiz
Adı
GÖKHAN
Soyadı
ÇAKAY
elinde  yuva kabı resmi olan varsa ekleyebilirmi acaba petshoplardamı var

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Petshoplarda olabilir daha dün bir konuda soruluyordu bir bakayım

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
yada bir tane daha folluk alıcaksın kerameti 3-5 lira bişey temiz talaşı hazırladığın folluğa kuşları aktarıp kirli olan ile değiştirceksin.hemde hızlı şekilde olacağı için hem dişi yi rahatsız etmiycek hemde yavrular üşümedn hemen yerlerine dönecekler.

gcakay

Üyemiz
Adı
GÖKHAN
Soyadı
ÇAKAY
folluk derken komple yuvalıktan mı bahsediyorsunuz kusura bakmayın acemi olduğum için soruyorum her hangi bir link varsa ekleyebilirmisiniz

gcakay

Üyemiz
Adı
GÖKHAN
Soyadı
ÇAKAY
anladım erhan arkadaşım çok teşekkür ederim yarın plastik folluk bakacağım şu an 3 yumurta kaldı sanırım altlarını değiştirmek için daha erken tüm yavrular çıktıktan sonra yuva temizliğini yapmalyım doğrumu

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
aynen öyle gökhan tüm yavrular çıksın zaten sende fark ediceksin ortamın pislendiğini o zaman temizliği yaparsın.
yanlız kafama yatmayan konu şu oldu şimdi,şuan folluk yok dişi yuvanın içine yumurtlamış ve şimdi folluğu alıp yuvaya koyduğun da dişi bu durumu yadırgayabilir de yadırgamayabilir de tamamen dişinin ne kadar anaç bir anne olduğuna bağlı.eğer kuşuna güveniyorsan folluğu alıp yuvaya koy ama güvenmiyorsan şuan ki yavrular yeme düşüp yuvadan uçtukları zaman tak folluğu.

gcakay

Üyemiz
Adı
GÖKHAN
Soyadı
ÇAKAY
vallahi ilk kez yumurta alıyorum bilemiyorum hayvanın vereceği tepkiyi denemek lazım

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
1.yumurtalar kaç gün arayla yumurtlandıysa yavrular da o kadar zamanda çıkar veya 1 gün 2 gün daha fazla
2. Evet hergün verin
3.Evet takın.
4.Ağaç talaşı yeterli olur
çok güzel açıklanmış

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
arkadaşım platik folluk felan deneme şimdi ikinci kuluçkada yaparsın onu. yavrular çıktıktan sonra yavaş yavaş altına talaş eklemen yeterli olacaktır.