SONUNDA VAZGEÇTİM YAV :(

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
Ayhan AYTEKİN' Alıntı:
Abdurrahman bey ne yapayım amaçım sayın hocamı üzmek değil sevinçimden ne yapacağımı ne yazacağımı şaşırdım hatta ve hatta kuşum iki tane birden yumurta yaptı bunu bile heycandan belirtemedim..saygılar sevgiler  :D
Ayhan AYTEKİN' Alıntı:
sayın hocam dün eşe attığım kuş bugün ilk yumurtasını yaptı... scared bunu seninle paylaşmak istedim.saygılar sevgiler. ;)
:) :) ayhan abi bunu hep yapıyor abdurrahman hocam.

Abdurrahman KORKMAZ' Alıntı:
Hocam bekle biraz daha. İsterse hiç yumurtlamasınlar onlar kaybederler :) Sen Antep'e gel, gidelim şöyle kaliteli birer çift seçmeye çalışalım. Olur hocam olur acele etme.
tatilde görüşecez hocam allahın izniyle.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
hocam öle çabuk pes etmek yok biraz daha sabır herşeyin bir çaresi vardır muhakkak

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Herkez sabır sabır diyorda sabır denilen erdemide yerinde kullanmak gerekir.
Aksi halde zaman kaybına döner iş.
Madem 4 gözlü boxunuz var ben size bi şey söyleyim ya evde hobi amaçlı üretim yapan birinden yeni yeme düşen yavrularını satın alın yada bi üretimhaneye gidin yeni yem kırmaya başlayan gagasındaki siyahlık geçmemiş 5 dişi 5 erkek alın 4 ay eşe atın en kötü 3 çift çıkartırsınız benim önerim size budur...

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
Ömer ADAM' Alıntı:
Herkez sabır sabır diyorda sabır denilen erdemide yerinde kullanmak gerekir.
Aksi halde zaman kaybına döner iş.
Madem 4 gözlü boxunuz var ben size bi şey söyleyim ya evde hobi amaçlı üretim yapan birinden yeni yeme düşen yavrularını satın alın yada bi üretimhaneye gidin yeni yem kırmaya başlayan gagasındaki siyahlık geçmemiş 5 dişi 5 erkek alın 4 ay eşe atın en kötü 3 çift çıkartırsınız benim önerim size budur...
aynen katılıyorum tmm sabır sabırda bir yere kadar bekir bey bencede sağlama yavru garantili bir çift alın beklmek istemiyorsanız

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Üstatların dediği gibi tanıdık hatta bu sitedeki ustalarımızdan (Selahattin abi, Şahin Bey gibi) yavrularından alın o zaman verim kesin alırsınız.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Şimdi bir gün aşığa sormuslar;
Kırılan kalp tekrar sever mi diye,
O da demiş ki;
Sen bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi hic....

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
Bilal ERDEM' Alıntı:
Şimdi bir gün aşığa sormuslar;
Kırılan kalp tekrar sever mi diye,
O da demiş ki;
Sen bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi hic....
bilal üstadım haklısın bardak kırıldı diye vazgeçmek pes etmektir ama abi bi bakıyorum viranşehirde suratına bakmayacagın bi petshop var berbat bir çiftin 8 tane yumurta ve 7 si dolu çıkmış kafayı yiyorum bide adam beni arayıp müjde veriyor ben evimde hertürlü lojistik gıda desteği yapayım üsteli çiftimin birisi çok sağlam genede verim alma üstelik maddi bi düşünce de yok. :( ne denir ki

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Bekir hocam bende senin durumundayım... Kuşların yavru vermemesi tamamen bizim hatamız neden dersen bilmeden araştırmadan bir heyecanla işe koyulmamız... Öncelikle alacağın kuşun geçmişini bilmeli güvendiğin birisinden almalı yada kuşu yavrudan almalısın senin yerinde büyümeli,ayrıca sen istediğin kadar lojistik destek sağla yemini suyunu mamasını sebzesini ver en önemli eksik evdeki durağanlıktır,sessizliktir...üretimhanede kuşlar mutludurlar çünkü kendi toplulukları içinde o gürültüde içgüdüsel olarak çoğalmak isterler bizim gibi hobiciler bunu sağlayamaz. Bu yüzden kuşları yavruyken seçmeli 6 ay büyümesini beklemeliyiz yapabileceğimiz en doğru şey bana göre bu.... Kuşlar ev ortamına alıştıklarında onlar için en güvenli ortamın o olduğunu düşünerek üreme olasılıkları daha yüksek olacaktır. Bunu söylememin neden bir çift yerli aldım yavrudan 2 ay kadar önce daha geçen gün kafesleri değişti pvc kafes aldım kuşlar hiç umursamadı hemen adapte oldular 2 3 aylık kuşlar yuvaya giriyorlar.... gerisini sen düşün o yüzden elimdeki jumboları da satıp yavrudan başlamak istiyorum... yavrudan büyütmek daha keyifli...

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
Ferhat HAN' Alıntı:
Bekir hocam bende senin durumundayım... Kuşların yavru vermemesi tamamen bizim hatamız neden dersen bilmeden araştırmadan bir heyecanla işe koyulmamız... Öncelikle alacağın kuşun geçmişini bilmeli güvendiğin birisinden almalı yada kuşu yavrudan almalısın senin yerinde büyümeli,ayrıca sen istediğin kadar lojistik destek sağla yemini suyunu mamasını sebzesini ver en önemli eksik evdeki durağanlıktır,sessizliktir...üretimhanede kuşlar mutludurlar çünkü kendi toplulukları içinde o gürültüde içgüdüsel olarak çoğalmak isterler bizim gibi hobiciler bunu sağlayamaz. Bu yüzden kuşları yavruyken seçmeli 6 ay büyümesini beklemeliyiz yapabileceğimiz en doğru şey bana göre bu.... Kuşlar ev ortamına alıştıklarında onlar için en güvenli ortamın o olduğunu düşünerek üreme olasılıkları daha yüksek olacaktır. Bunu söylememin neden bir çift yerli aldım yavrudan 2 ay kadar önce daha geçen gün kafesleri değişti pvc kafes aldım kuşlar hiç umursamadı hemen adapte oldular 2 3 aylık kuşlar yuvaya giriyorlar.... gerisini sen düşün o yüzden elimdeki jumboları da satıp yavrudan başlamak istiyorum... yavrudan büyütmek daha keyifli...
aynen reis ben pvc kafes aldım 15 günde zor alıştılar cok vahşiler elimi kafese yaklaştırmadan uçuşmaya başlıyorlar bunların yavrularıda böyle olur

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Bekir hocam benim elimden de çok kuş geçti ne yumurtalı çiftler aldım, çiftlerimden biri kaçtı biri yumurtaya yatmadı... acemilik şansızlık,iyi üreticilerle karşılaşamadım,kazıklar yedim... bu forumda çok değerli üreticiler var ben öyle olduklarına inanıyorum en azından... Bu yavrudan aldığım kuşlara kafeslerine mama taktım bu sabah daha ben mamalıktan elimi kaldırmadan kuş uçtu mamalığa kondu beni umursamadı bile... Sen devam edeceksen sıfırdan başla yavrudan al büyüt yavru alma olasılığın yüksek olur... Ben mayıs hazirana alacağımı ümit ediyorum.. Sabır önemli ama diğer arkadaşlarında dediği gibi körü körüne sabırda olmamalı...

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
aynen üstad haklısın ben tatil dönüşü h.ibrahim çabuk kardeşimin yanına gitmek farz oldu gidip kendim seçip alıcam kuşları böyle olmayacak.bunları da elimden çıkaracam başka çare kalmadı