SONUNDA :)

yenikuscu

Takipçi Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
ATEŞ
Merhaba abilerim 1.5 haftalık aradan sonra tekrar siteye giriş yaptım çok şükür.Allah'ıma şükürler olsun kuşların yumurtladı hemde 5 tane .:) ama sanırsam 2 dolu 2 boş bi tanede daha yeni çıkardı belli değil.Size bir sorum var...

Benim kuşlarım kavga ediyor.Taaki aldığım günden beri.Ama kuşlarım çiftleşti.Sadece dişi yuvalıktan çıktıktan sonra erkeğin üzerine zıplıyor ve eğer tutturursa 1-2 tüğ koparıyor.Benim korkum yavrular çıktıktan sonra erkekle dişi kavgaya devam eder mi? Tek tünekte beraber durmuyorlar sadece çiftleşmek için durduklarını gördüm.eğer yavrularım çıkarda yem kırma zamanı gelirse tünekleri sökeceğim ozaman ne yapmalıyım.erkeği ayırmalı mıyım?

Şimdiden TEŞEKKÜRLER...
Bi okudumda amma yazmışım ha...:)

-orhan--

Takipçi Üyemiz
Adı
Orhan
Soyadı
ESKİCİOĞLU
genelde çift kuşlar arasında böyle çelimsizlikler olmuyor ancak istisna durumlarda olabiliyor.erkek veya çok kıskanç olabilir..yavrular çıkınca sürekli gözetim yapın..Benim 4 yavrumu annesi öldürmüştü vura vura..

yenikuscu

Takipçi Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
ATEŞ
Orhan ESKİCİOĞLU' Alıntı:
genelde çift kuşlar arasında böyle çelimsizlikler olmuyor ancak istisna durumlarda olabiliyor.erkek veya çok kıskanç olabilir..yavrular çıkınca sürekli gözetim yapın..Benim 4 yavrumu annesi öldürmüştü vura vura..
Dişimin kıskanç olacağını sanmıyorum sadece erkekle kavga ediyorlar yavrular yuvadan atladı ı erkeği ayırayım mı? Tünekleri kaldıracağım anaları yem kırmayı öğretsin diye...

-orhan--

Takipçi Üyemiz
Adı
Orhan
Soyadı
ESKİCİOĞLU
tünekleri kaldırma öylede öğretiyor yavrulara zaten..Ayrıca ileride babanın doyurması gerek anne tek çok yorulur ayırma çiftlerini..Kırılabilir yada kızabilirler.Rahatsız etme yeterli onları

yenikuscu

Takipçi Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
ATEŞ
Orhan ESKİCİOĞLU' Alıntı:
tünekleri kaldırma öylede öğretiyor yavrulara zaten..Ayrıca ileride babanın doyurması gerek anne tek çok yorulur ayırma çiftlerini..Kırılabilir yada kızabilirler.Rahatsız etme yeterli onları
dişi şuan yaklaştırmıyor yavruluğa ama yorulunca yaklaştırır herhalde? confusedtw

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
yavrular çıktığı zaman erkeği ayırmazsanız dişi ya erkeği öldürür yada yavrulara zarar veri bir dişi tek başına 4 yavruya baka bilir

yenikuscu

Takipçi Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
ATEŞ
Ahmet TATLIPINAR' Alıntı:
yavrular çıktığı zaman erkeği ayırmazsanız dişi ya erkeği öldürür yada yavrulara zarar veri bir dişi tek başına 4 yavruya baka bilir

Yani4 yavrudan fazla ise ayırmamı diyorsunuz?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
sistem şudur
eğer yavrular zarar görecek şekilde bir kaygı olursa
yavrular 24-25 günlükken anneyi başka bir kafese ayırın
baba rahatlıkla yavrulara bakar
yavrular yem kırma olayına geçtiklerinde yavruları ayırıp dişiyi tekrar erkeğin yanına atın...

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Ahmet TATLIPINAR' Alıntı:

yenikuscu

Takipçi Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
ATEŞ
Mert AYDIN' Alıntı:
sistem şudur
eğer yavrular zarar görecek şekilde bir kaygı olursa
yavrular 24-25 günlükken anneyi başka bir kafese ayırın
baba rahatlıkla yavrulara bakar
yavrular yem kırma olayına geçtiklerinde yavruları ayırıp dişiyi tekrar erkeğin yanına atın...
Mert abi şöyle bi kaygım var erkeğin daha ilk yavruları olacak bakabilir mi ki?

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
yavrular çıksın erkek dişiyi ve yavruları beslemeye başlasın yavrular büyüyünce dişi artık dışarı çıkacaktır o zman dikkatli bak baba yavrulara iyi bakıyorsa dişiyi ayır ama baba hiç bakmıyorsa erkeği al ama unutma yavruları genelde erkek bakar onun için iyi gözetmen ol sana tavsiyem

yenikuscu

Takipçi Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
ATEŞ
Abilerim son sorum olarka direk yavrular yumurtadan çıktıktan sonra anayı ayırsam baba bakabilir mi ?
Yani kuluçkaya yatabilir ve besleye bilir mi?Ananın yapacağı herşeyi yapabilir mi?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ö.Faruk ATEŞ' Alıntı:
Mert abi şöyle bi kaygım var erkeğin daha ilk yavruları olacak bakabilir mi ki?
yeni yavrular olduğun ayrılmaz kuşlar
sakın yanlıkş birşey yapma
yavrular yem kırmaya yakın bir erkek veya dişide huzursuzluk var ise (agresiflik, çiftleşme istedi v.s.)zamanda ayırırsın

Ö.Faruk ATEŞ' Alıntı:
Abilerim son sorum olarka direk yavrular yumurtadan çıktıktan sonra anayı ayırsam baba bakabilir mi ?
Yani kuluçkaya yatabilir ve besleye bilir mi?Ananın yapacağı herşeyi yapabilir mi?
hayır
kursak sütünü annenin vermesi gerekir
yavrular 25 günlük olana kadar ayırma erkekle dişiyi