Soru

tuana

Üyemiz
Adı
ebru
Soyadı
koç
Merhabalar ben K.maraştan Ebru, öncelikle bu siteyi hazırlayanlara gerçekten teşekkür ediyorum, şahsen buradaki bilgilerden çok faydalanıyorum, muhabbet kuşu sevgim yıllardır olmakla birlikte üretim anlamında birkaç aydır merakım var, 2 çiftle başladım, umarım o güzel yavruları görmek banada nasip olur. Benim sorum geçen hafta aldığım çiftim çok güzel olmakla birlikte dişinin, yemleri kafesin içine ve gücü yettiğ kadar da dışına  :D savurması. şimdiye kadar hiç görmemiştim böyle davranan bir muhabbet, gagasını doldurup olanca gücüyle saçıyor ortalığa, bunun nedeni sizce ne olabilir ve inş. ileride yumurtlarsa yumurtalarına da aynı şeyi yapmasından endişe ediyorum, sizce ne yapmalıyım, ilginiz için hepinize şimdiden teşekkürler...

tuana

Üyemiz
Adı
ebru
Soyadı
koç
evet, hatta ayrıca kızıştırıcı yemde kattım kullandığım yeme, ancak seçerek atmıyor rastgele fırlatıyor ortalığa, yemler de ziyan oluyo :)

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Ebru hanım kuşunuza bir de sade yem vermeyi deneyin.Karışık yemlerde seçtiği özellikle yulaf v.b. tohumları yemek için sık sık bunu yaparlar.Size tavsiyem yemliklerinizin birine sade darı diğerine de aspur koyup denemeniz.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Cihan AYTAN' Alıntı:
EBRU HANIM BENİM KUŞLARIMDAN BAZILARI BU HAREKETİ YUMURTLAMASI YAKIN ZAMANLARDA YAPAR VE İLK YUMURTAYI YAPINCA BU STRESTEN KURTULUR BENCE YUMURTA STRESİ DİYORUM  ;)
Aynen katılıyorum.Yumurtlama öncesinde birkaç dişim bunu yapıyordu.İlaveten belirteyim bu dişiler çok iyi birer bakıcılardı.Kaç yumurtlarsa yumurtadan çıkartır ve layıkıyla büyütürlerdi.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
tuana' Alıntı:
dişinin, yemleri kafesin içine ve gücü yettiğ kadar da dışına  :D savurması. şimdiye kadar hiç görmemiştim böyle davranan bir muhabbet, gagasını doldurup olanca gücüyle saçıyor
    Kuşunuz yakında yumurtlayacak; üçüncü yumurta geldikten sonra gözü yumurtalarından başka bir şeyi görmeyecek.
    Bazı dişiler sadece ilk kuluçları öncesinde yapıyor, bazıları ilk bir-kaç..
    Sorunsuz nice kuluçkaları olsun dilerim..

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Kuşunuz yakında yumurtlayacak; üçüncü yumurta geldikten sonra gözü yumurtalarından başka bir şeyi görmeyecek.
    Bazı dişiler sadece ilk kuluçları öncesinde yapıyor, bazıları ilk bir-kaç..
    Sorunsuz nice kuluçkaları olsun dilerim..

tuana

Üyemiz
Adı
ebru
Soyadı
koç
Umarm dediğiniz gibi olur, çok sevindim şuan da, yanıt veren herkese teşekkür ederim alkisd