sorun nedir? :(

ilbeyli

Üyemiz
Adı
halim
Soyadı
arslan
  dişi kuşu petshoptan geçen sene aldım. kendi büyüttüğüm erkek kuşla anlaştılar ama çiftleşme olmadı. geçtiğimiz şubatta dişi kuşu başka bir erkeğe attım çiftleştiler ve 6 yumurta yaptı. ilk 5 yumurta kurumuş bir şekilde kendiliğinden kırıldılar. 6ncı yumurtadan yavru çıktı ama 3gün sonra öldü.  bir ay kadar sonra tekrar yumurtlamaya başladı ve 5 yumurta yaptı. günü gelen yumurtalar kurumuş bir şekilde kendiliğinden kırıldı. erkek kuşun kısır olduğunu düşünüyorum ama ilk dönem yumurtalardan 1 yavru çıkmış olması kafamı karıştırdı. kuşları şuan ayırdım. doğrumu yapmışım yada tekrar birleştireyimmi? üstadlarım bu konuda bilgi verebilirmi. yardımcı olursanız sevinirim.  :(

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuşlarda bir sorun yok. Bir süre ayrı dursunlar bakımlarını yapın yumurta mamalarını verin. Sonra 1-2 hafta sonra tekrar birleştirin. Onları rahatsız etmezseniz onlar işini bilir.

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Yumurtadan yavru çıkması kısır olma ıhtimalını ortadan kaldırıyor. Bakımlarını guzel yapmalısınız mama veriyormusunuz? kalamar kemigi varmı?

ilbeyli

Üyemiz
Adı
halim
Soyadı
arslan
Selim YALÇIN' Alıntı:
Yumurtadan yavru çıkması kısır olma ıhtimalını ortadan kaldırıyor. Bakımlarını guzel yapmalısınız mama veriyormusunuz? kalamar kemigi varmı?
:-[ :-\  alkisd

ilbeyli

Üyemiz
Adı
halim
Soyadı
arslan
abi mama veriyorum ama kalamar kemiği vermedim hiç. bakımlarını yapıyorum. bide 4 çift kuşum var hepsini 60-60-110 ebatlarında bir kafese koyacağım  bu durum uygunmu peki, salma şeklinde