Sorun yaşanırmı ?

Volkan Satır

Yeni Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
SATIR
Herkese hayırlı cumalar .. Ben çift kuşlarımın yanına yeni bir yavru çift almak istiyorum acaba sorun olurmu ? Aynı kafese 2 yavruluk koyulduğu taktirde kavga yaşanırmı aralarında ? Yani sadede gelirsek ben kafesi bölmek yerine bir kafeste  2 ÇİFT muhabbet  kuşu beslemek istiyorum ? 

Bunlarda benim mubişlerim :)

Mehmet Kurtt

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kurt
Ben şöyle bir sorun yaşadım. Hazır çiftimin yanına yeni bir çift aldım ve koydum.Ortalık karıştı.Yeni çiftin erkeği diğer erkeği saf dışı bırakarak kendisine harem kurmaya kalktı.Sonuç olarak ayırdım.

Ufaklıktan beri 10 kadar kuşum bir arada büyüdüler ve şuan içlerinde eş tutanları ayırıyorum ve hiç sorun yaşamadım.

Volkan Satır

Yeni Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
SATIR
Mehmet KURT.' Alıntı:
Ben şöyle bir sorun yaşadım. Hazır çiftimin yanına yeni bir çift aldım ve koydum.Ortalık karıştı.Yeni çiftin erkeği diğer erkeği saf dışı bırakarak kendisine harem kurmaya kalktı.Sonuç olarak ayırdım.

Ufaklıktan beri 10 kadar kuşum bir arada büyüdüler ve şuan içlerinde eş tutanları ayırıyorum ve hiç sorun yaşamadım.
O zaman en mantıklısı kafesi ortadan bölüp birbirlerini görmiyicek şekilde düzenlemek :) Teşekkürler ilginiz için .

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
O şekilde yapmayı bende düşünmüştüm ama sorun yaşama ihtimali çok yüksekmiş riske girmeye gerek yok diye düşündüm.

Volkan Satır

Yeni Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
SATIR
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
O şekilde yapmayı bende düşünmüştüm ama sorun yaşama ihtimali çok yüksekmiş riske girmeye gerek yok diye düşündüm.
Ben mini bir salma kafes gibi düşünmüştüm ama kıskançlıklar kavgalar oluyomuş en iyisi riske girmemek :)

Mehmet Kurtt

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kurt
Volkan SATIR' Alıntı:
O zaman en mantıklısı kafesi ortadan bölüp birbirlerini görmiyicek şekilde düzenlemek :) Teşekkürler ilginiz için .
Bana kalırsa birbirlerini görmeleri çok yararlı bir durum.Bendeki kuşların hepsinin kafesleri yanyana :D İnanınki yan yana olanları sebebiyle hepsinin keyfi iyi verimi fazla.Sürü psikolojisi var hayvanlarda.Birbirlerini görmeleri gerçekten çok yararlı...

Volkan Satır

Yeni Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
SATIR
Mehmet KURT.' Alıntı:
Bana kalırsa birbirlerini görmeleri çok yararlı bir durum.Bendeki kuşların hepsinin kafesleri yanyana :D İnanınki yan yana olanları sebebiyle hepsinin keyfi iyi verimi fazla.Sürü psikolojisi var hayvanlarda.Birbirlerini görmeleri gerçekten çok yararlı...
Sizce alt altamı yapıyim kafesleri yoksa yan yanamı ?

Fatih Bahadır

Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Bahadır
Volkan SATIR' Alıntı:
Sizce alt altamı yapıyim kafesleri yoksa yan yanamı ?
Bende aynı konuyu açacaktım cevabı bu konudan öğrendim ancak yine aynı şeyi düşünüyorum sürü psikolojisi için kafesleri alt alta mı koyayım karşı karşıya mı