Sorunu bir türlü anlayamadım, bi bakar mısınız ?

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Üstadlarım, bu dişi kuşu tam 1 yalıdır besliyorum çok acayip kızgın ve cin gibi bir kuştu öyleki dinlenmeye aldığımda kafes tabanında kuluçkaya yatıyordu, ama şimdi yaklaşık 1 haftadır böyle kabarıyor, yuvaya giriyor ama yumurtalar buz gibi yatmıyor, tüye girmiştir dedim keyfsiz görünce ama yok bu başka birşey , kursağında yem var ama sanki taşlaşmış, dışkı da normal kilo kaybı da göremiyorum, eşi çok iyi bakıyor, kendisine kalsa hiç yem yemezdi ama eşi zorla yediriyor, haa birde yuvanın duvarlarında yemler yapışmış birsürü, belliki yuvada kusuyor, şimdi yuvayı çıkardım yumurtaları attım sizce ne olabilir bu sıkıntımız ?

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
maşallah kuşlarınız çok güzel ama dişi de hastalık var gibi ve kafes tabanına bakılırsa ishalle benziyo ...

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
kuş kumu yok, teşekkür ederim, ishal olan erkek ama o genelde öyle zaten onda bir sorn yok dişi de sorun var dinin dışkısı da iyi yani sadece beyazı yok.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
kusma var demişsiniz kuşun ağzına 1 damla elma sirkesi damlatın bu dediğim iç parazit içindir ayrıca tarım ilacı satan yerden baytril temin edin 3 gün ağzına 1 er damla ondan sonrada vitamin verin müdehale etmezseniz hastalık kurumaya çevirebilir.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Erhan bey kontrol ettim yumurta yok, suyuna bir damla elma sirkesi kattım ama içeceğe benzemiyor, en iyisi damlatayım, bayrtil uygun olur mu bilmiyorum elimde mevcut, siz bu durumla karşılaştınız mı gökhan bey, karşılaştıysanız baytril mi kullandınız ve sonuç alabildiniz mi ?

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
ben 2 kuşumu kurumadan dolayı kaybettim 2 sindede baytril yoktu elimde başka ilaçları denedim ama olmadı araştırmalarım sonucu kurumaya sebep olan e-coli ve salmonella hastalıklarına en iyi gelen ilacın baytril olduğunu öğrendim  koruyucu olarak 3 gün ağzına 1 er damla damlat bence

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
damlattım elma sirkesi, mahvoldu hayvan kusmaktan, ama şimdi eşinin verdiği yemleri daha bi iştahla yiyor, o elma sirkesi de nasıl bir şeydir öyle ben kusacağım kuş ne yapsın.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
yani aslında onu biliyorum da gökhan bey, e.coli ve salmonelladan oluşan hastalık tablosu daha hızlı seyrediyor, daha önce başıma geldi çünkü, bir haftadır kuş bu durumda, ama hala kilo kaybı yok, dışkı normal, iştah o hastalıktakine göre iyi, sorun şu, kuş kusuyor ve bu nasıl bir hastalıksa çok yavaş ilerliyor, ne kendini bırakıyor nede tam düzeliyor 7-8 gündür bu durumda, sizce başka bir sorun olabilir mi?

fatih22

Yeni Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
köteneci
  Kuşun ağzını açın bakın,boğazında beyaz pamukçuk gibi lekeler varmı?Yem yemeye iştahı var ama yiyemiyorsa,gursağında şişme sertlik varsa,yada yediğini kusuyorsa TRİCHOMONİASİS olabilir diye düşünüyorum.Google dan hastalığı incele,semptomlarını oku?Emin olmamakla birlikte senin kuşunla uyuşuyor gibime geldi.Hastalık buysa Ronidozol al güvercin ilaçları satan yerlerde bulunur veteriner ilaçları satan yerlerde bulunmaz.Erkeğede dişiyede uygula.Bu hastalık diğer hastalıklara açık hale getirir kuşu.Kolay gelsin acil şifalar.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
arkadaslar kusması olan kusa elma sirkesi damlatılmaz.. elma sirkesi saf olarak ta agıza damlatilmaz.. agzına damlattırdınız taktirde durumu dahada kötülesir.. suyla seyreltilerek verilmelidir..  bu sekilde kulanan arkadaslara uyarımdır..