SULARINA BATTICON ( TENTURDIYOT ) VERMEK DOĞRUMU DUR ?

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Arkadaşlar bana göre verilebilir güvercinlere verilebiliyorsa muhabbet kuşunada verilebilir
tentürdiyot hem iç yaraları kurutuyor hemde iyot ihtiyacını karşılıyor.
Açılan konulara baktım böyle bir tartışma çarpmadı gözüme sizce başka yararları varmıdır yoksa aksine vermek Sakıncalı mıdır NEDEN?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
iyot v.b. mineral gibi maddeler maden sularındada bulunur
ben verildiğini duymadım:(
ancak gazı alınmış maden sularının verildiğini biliyorum..

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
elma sirkesi ve sade maden suyu gazı alınmış suyla karıştırıp veriyorum...

danmes

Uzman Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
Toydemir
Baticon kuslarin icme suyuna katilmaz arkadaslar. iyot zehirlemesi yaparak kuslari oldurur. bunun yerine depomin kullanabilirsiniz.

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Vedat ŞEN' Alıntı:
Bunuda öğrenmiş olduk :)
KATILIYORUM .. HERKEZE TEŞEKKÜR EDİYORUM BU ANKET GİBİ BİŞİ OLDU ÇOĞU ÜRETİCİMİZDE ÖĞRENMİŞ OLDU :)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
çok zararlı, kuşların iyot ihtiyacını karşılamak için tentürdiyot verilmez, iyot oranı çok yüksek. Kuşlar için üretilen bazı ürünlerde (mineral blok gibi) kuşların iyot ihtiyacını karşılamak için potasyum iyodür kullanılıyor. Tabii bu miktar genellikle çok az oluyor, aynen insanlar için de olduğu gibi iyotlu sofra tuzunda da potasyum iyodür kullanılıyor. Ama şimdi bunun doğalı varken kalkıp da kimyasal birşey vermek yanlış...mürekkep balığı kemiği kuşlarınızın hem kalsyum hem de iyot ihtiyacını giderecektir, kalamar kemiği kullanın.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
çok zararlı, kuşların iyot ihtiyacını karşılamak için tentürdiyot verilmez, iyot oranı çok yüksek. Kuşlar için üretilen bazı ürünlerde (mineral blok gibi) kuşların iyot ihtiyacını karşılamak için potasyum iyodür kullanılıyor. Tabii bu miktar genellikle çok az oluyor, aynen insanlar için de olduğu gibi iyotlu sofra tuzunda da potasyum iyodür kullanılıyor. Ama şimdi bunun doğalı varken kalkıp da kimyasal birşey vermek yanlış...mürekkep balığı kemiği kuşlarınızın hem kalsyum hem de iyot ihtiyacını giderecektir, kalamar kemiği kullanın.

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
teşekkürler.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
lütfen güvercin sınıfıyla muhabbeti aynı tutmayalım

ayrıca iyot gerksinimi için terdürdiyot yada eşdeğer batticon gibi içme sularına  verilmesini de ilk defa duydum bence çok büyük bir yanlış iyot ihtiyacını karşılayacak bir sürü mineral deposu varken kuşlarımız deneme tahtası değil bunu unutmayalım bu yeni çıkan yasadada mevcut evcil hayvanlar

kanun 5199
MADDE 9. - Hayvanlar, bilimsel olmayan teşhis, tedavi ve deneylerde kullanılamazlar.

poligon

Yeni Üyemiz
Adı
utku
Soyadı
sorgucu
bır guvercın yardım sayfasında tedavı zeklı var ve verıldıgı yazıyor kı onlar sanırsam arastırmacı ve bu tedavı konularında bılgılı 30 gun koruma amaçlı tedavı suresı var ve 1gunu batıcon sularına katıldıgı yonund e tedavıyı uyguluyorum bende