Suluklardaki suyun 1 hafta kadar taze kalmasını nasıl sağlayabilirim ?

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Selamün aleyküm arkadaşlar Abiler ablalar

1 Hafta bayram tatiline cıkacağım . Ve kuşlarımıda kimselere bırakmak istemiyorum :D  bu yüzden  yeteri kadar su ve yemlerini ayarlayıp evde bırakacagım kuşları . yemden yana sıkıntı yokta su 1 haftada kötüleşir ve kuşlara zarar verir diye korkuyorum .  Suyu daha taze tutabilmek için ek olarak içine ne dallatabilirim yada sizin bir öneriniz var mı ? Tşkler .

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
2 yada 3 adet suluk koyman 1 hafta için yeterli olacaktır. Nemli ortam ve güneş ışığı almayacak yerde kafesi koyman yeterli olacaktır. bakteriler bu ortamları severler. suyun tazeliği 24 SAAT sonrasında kaybolacaktır ama yaşamı için 1 hafta dayanabilir. yem konusunda bonker olmayıda unutma !

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Çağrı SİPAHİ' Alıntı:
Aleyküm Selam
Vallahi öyle bir şey olduğunu sanmıyorum 1-1.5 hafta da su yosunlanıyor.
Muhakkat doğal yollarla bir yol vardır :D Ama ne inşallah bir fikri olan vardır . Tam taze kalamaz zatende en azından bakteri falan fistan oluşmasa kuşlara zarar verecek bir durum ortaya cıkmasa yeterli

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
Barış URGEN' Alıntı:
Selamün aleyküm arkadaşlar Abiler ablalar

1 Hafta bayram tatiline cıkacağım . Ve kuşlarımıda kimselere bırakmak istemiyorum :D  bu yüzden  yeteri kadar su ve yemlerini ayarlayıp evde bırakacagım kuşları . yemden yana sıkıntı yokta su 1 haftada kötüleşir ve kuşlara zarar verir diye korkuyorum .  Suyu daha taze tutabilmek için ek olarak içine ne dallatabilirim yada sizin bir öneriniz var mı ? Tşkler .
keske daha öncesinden bilyelı suluklara alıskın oldugunu bılseydınız koyar gıderdınız  2 3 tane hic bisecik olmazdı.

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Soner DURMUŞ' Alıntı:
2 yada 3 adet suluk koyman 1 hafta için yeterli olacaktır. Nemli ortam ve güneş ışığı almayacak yerde kafesi koyman yeterli olacaktır. bakteriler bu ortamları severler. suyun tazeliği 24 SAAT sonrasında kaybolacaktır ama yaşamı için 1 hafta dayanabilir. yem konusunda bonker olmayıda unutma !
Tşkler abim bende öyle yapacam zaten keşke taze tutabilseydik yauw 2 3 günde olsaydı yine içim yanmazdı yazık garibanlara loo birine bıraksamda içim elvermiyor Alasana mevzu :D

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Sercan MİZRAKLİ' Alıntı:
keske daha öncesinden bilyelı suluklara alıskın oldugunu bılseydınız koyar gıderdınız  2 3 tane hic bisecik olmazdı.
bu bilyeli suluğu bir araştırayım hocam :) ilk defa duyuyorum Tşkler bulamazsam sizden rica ederim nasıl bişi oldugunu ve nerden temin edebilecegimi Eyv . bu defa veremedik bir dahaki tatile alıştırır veririz :D

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ben beş gün yalnız bıraktım sularda bir problem yaşamadım havalar sıcaktı biraz ılındı sular ama yosun vs. oluşmamıştı çok güneş gören bir yerde değillerdi sadece sabah güneşi geliyordu. Sıkıntı olmadı şükür.İnşallah sizinkilerde de sıkıntı olmaz bende kimseye bırakmak taraftarı değilim mecburiyet olmadıkça.

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Ben beş gün yalnız bıraktım sularda bir problem yaşamadım havalar sıcaktı biraz ılındı sular ama yosun vs. oluşmamıştı çok güneş gören bir yerde değillerdi sadece sabah güneşi geliyordu. Sıkıntı olmadı şükür.İnşallah sizinkilerde de sıkıntı olmaz bende kimseye bırakmak taraftarı değilim mecburiyet olmadıkça.
mehtap Hanım kaç suluk taktınız suluklar ortalama bir suluk muydu yoksa büyük ?

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
bu durumda kuşlarınıza 2-3 hatta 4 tane suluk alıp takmak faydanıza olacaktır.
birde yem olarak en azından 2 tane akıllı yemlik takın ve ayrıca koca çukur bir tabagın içerisini yemle doldurun.yoksa kuşunuz acı çekerek can verebilir.

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Faruk ÇELİK.' Alıntı:
bu durumda kuşlarınıza 2-3 hatta 4 tane suluk alıp takmak faydanıza olacaktır.
birde yem olarak en azından 2 tane akıllı yemlik takın ve ayrıca koca çukur bir tabagın içerisini yemle doldurun.yoksa kuşunuz acı çekerek can verebilir.
:D Yok yok inşallah öyle bir durum oluşmaz daha öncede bırakmıştım 4 günlük yemleri nerdeyse hiç yememişlerdi gibi duruyordu o kadar çok bırakmıştım çünkü :) Sulluk konusunda sıkıntım yok sadece sularının tazeliğiyle ilgili sıkıntım var . En iyisi 3 suluk bırakıp içim rahat bir şekilde gitmek .inşallah bir sıkıntı oluşmaz tşkler abiler ablalar arkadaşlar

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
2 suluk bırakman yeterlidir, suylara bir şey katmanada gerek yok
yeterki güneş almasınlar.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Barış URGEN' Alıntı:
mehtap Hanım kaç suluk taktınız suluklar ortalama bir suluk muydu yoksa büyük ?
Barış Bey ben sadece kendi suluklarına giderken taze su doldurdum o kadar orta boy suluk takılı.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
NİYE O KADAR DERT EDİYORSUNKİ 2 TANE SULUK TAK SULUKLARI TERS ÇEVİREREK DOLDURKİ FULLENSİNLER. YEMLİKLERİNİ DOLDUR BİDE AKILLI YEMLİĞİ DOLDUR YOLUN AÇIK OLSUN HİÇBİR SIKINTI OLMAZ ALTLARINDA YAVRU OLMADIKTAN SONRA KUŞA HİÇBİŞEY OLMAZ YAVRU OLSAYDI SIKINTIYDI YAVRULAR AÇISINDAN

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
NİYE O KADAR DERT EDİYORSUNKİ 2 TANE SULUK TAK SULUKLARI TERS ÇEVİREREK DOLDURKİ FULLENSİNLER. YEMLİKLERİNİ DOLDUR BİDE AKILLI YEMLİĞİ DOLDUR YOLUN AÇIK OLSUN HİÇBİR SIKINTI OLMAZ ALTLARINDA YAVRU OLMADIKTAN SONRA KUŞA HİÇBİŞEY OLMAZ YAVRU OLSAYDI SIKINTIYDI YAVRULAR AÇISINDAN
Eyv halil abi saolasın . kuşların durumunu biliyorsun :D Ama dündüğümde çiftleşmişlerse şaşmam abe demedi deme :D Haber yollarım sana zaten :)

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
kuşlarım evde tek :(

her kafese 3 suluk biri büyük boy olmakla birlikte . 3 adet yemlik full ve kafes altlarına bir aylık yemlerini dağıttım 3 kafes var zaten . ama korkuyorum :D dün rüyamda gördük ölecekler gibi :(  hastalık mı bendeki nedir arkadaş . 1 hafta idare ederler loo deil mi :)