yardımcı olmuyor demeyelim bu iş öyle anlatmakla olacak bir iş değil bire bir görmeniz ve bilen birinden eğitim almanız gerekiyor ayrıca erkek kuş kızışmamışsa dişi de ise yumurta oluşmamışsa dölü alsanız bile hiçbir işe yaramaz.Faruk ÇELİK.' Alıntı:bence döl çıkartmayı başaramamışsınız.bir ara bende heves ettim kuşu elime aldım az birşey sıktım baktım gelmiyor geri bıraktım.
bu işin ustaları yardımcı olmuyolar.ayrıntılı anlatsalar bu işe girecektim bende
aynen katılıyorumEthem YAMAN' Alıntı:Gereksiz bir yöntem , üreticilerde sürekli boş çıkan takımlarda doluluğu sağlamak için yapılabilecek bir durum. Aksi halde doğasını daha fazla bozmaya kuşlara daha fazla müdahale etmeye gerek yok :
Tamam hepimiz yavrulasınlar istiyoruz ama napalım![]()
arkadaşların sizinde dediginiz gibi kuşlara zarar verilmesin kaygısıyla bilgi vermediklerini tahmin ediyorum ve hak veriyorum.sonuçta bu oyuncak degil kuşa kalıcı zarar verilebilir.yoksa burdaki arkadaşların samimiyetleri konusunda şüphem yok.bir yardıma ihtiyacımız oldumu seve seve yardım ediyorlar.benimkisi biraz espiri yollu yorumdu.yoksa kimseye kasdım yok.Erol BASKAL' Alıntı:Faruk kardes, inan bana normal yolla yavru alamayan suni döllemeyle de yavru almasI biraz zor.
Sizden Bilgi saklayan felan yok, üstadlarIn kaygIlarI sadece kuslarI sakat bIrakabilirsiniz, Zaten Maddi KaygIlari olsa bunca Bilgileri Bizlerle paylasmazlar.
Suni dölleme SovJumbolarda kullanilir, bazen asiri hantal cok uzun tüylü erkek kuslar disinin üzerinde yeteri kadar duramaz böyle durumlarda kullanilir,
veya cok vasifli erkegi birden fazla disiyi döllemek icin kullanilir ,bu durumdada kIsIr bir erkek kusunuz baKIci olarak olmasI lazim, eger bakIcI erkek KISIR deyilse yavrulatIn hangisinden oldugunu bilemezsiniz, VE EN ÖNEMLISI KUSLAR hepsi KIZISMIS olmalI yani Kizismamis Disiyi istediniz kadar suni dölleyin yumurtlamaz.
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:arkadaşlar yardımcı olmuyoruz diye bişey yok eğer erkeğiniz döl veriyorsa ve dişininzi dölleyemiyorsa o zaman suni dölleme yapabilirsiniz yoksa dişiniz yumurtlamaya niyetlenmemiş daha erkeğiniz döllüyormu dölleyemiyormu onu bile denemeden neden suni döllemeye bavuruyorsunuzki ve bunuda bilmek gerekir suni dölleme çok hassas bir iştir kuşa yanlış bir müdahale yaparsınız kuş hepten kısır olur bence kuşunuz yumurtlasın baktınız erkek döl veripte dölleyemiyor çiftleşmeyi bilmiyor o zaman suni dölleme yaparsınız. insanlardada bu böle çocuğu olmayan insanlar daha evlenmeden gidip tüp bebek yapıyorlarmı hayır. evleniyorlar normal yollardan çocukları olmayınca gidip tüp bebek yöntemine başvuruyorlar![]()