Suni dölleme sendromu :)

oktaykoc

Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
koç
Selamlar nette ve burada kı bılgılerden edındıgım kadar heves ıle bır erkegımı elıme aldım gosterılen gıbı uygulama yaptım falan sperm gelmedı...
bu erkegın hazır olmadı ıcınmı ?
yoksa benmı beceremedım :)

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
bence döl çıkartmayı başaramamışsınız.bir ara bende heves ettim kuşu elime aldım az birşey sıktım baktım gelmiyor geri bıraktım.
bu işin ustaları yardımcı olmuyolar.ayrıntılı anlatsalar bu işe girecektim bende

oktaykoc

Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
koç
OLSUN CANLARI SAOLSUN DIYECEK YADA YAPACAK BİŞEY YOK...
ANLATILSA OGRETILSE TABIKI IYI GUZEL AMA ISTE HERKEZ BÖYLE DEGIL...

VELHASIL KELAM INSALLAH GUN GELIR BIZDE OGRENIRIZ YADA BU KONU ALTINA YARDIMCI OLACAK BIRILERI CIKAR...SELAMETLE...

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Faruk ÇELİK.' Alıntı:
bence döl çıkartmayı başaramamışsınız.bir ara bende heves ettim kuşu elime aldım az birşey sıktım baktım gelmiyor geri bıraktım.
bu işin ustaları yardımcı olmuyolar.ayrıntılı anlatsalar bu işe girecektim bende
yardımcı olmuyor demeyelim bu iş öyle anlatmakla olacak bir iş değil bire bir görmeniz ve bilen birinden eğitim almanız gerekiyor ayrıca erkek kuş kızışmamışsa dişi de ise yumurta oluşmamışsa dölü alsanız bile hiçbir işe yaramaz.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Gereksiz bir yöntem , üreticilerde sürekli boş çıkan takımlarda doluluğu sağlamak için yapılabilecek bir durum. Aksi halde doğasını daha fazla bozmaya kuşlara daha fazla müdahale etmeye gerek yok :

Tamam hepimiz yavrulasınlar istiyoruz ama napalım :)

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Ethem YAMAN' Alıntı:
Gereksiz bir yöntem , üreticilerde sürekli boş çıkan takımlarda doluluğu sağlamak için yapılabilecek bir durum. Aksi halde doğasını daha fazla bozmaya kuşlara daha fazla müdahale etmeye gerek yok :

Tamam hepimiz yavrulasınlar istiyoruz ama napalım :)
aynen katılıyorum

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
arkadaşlar yardımcı olmuyoruz diye bişey yok eğer erkeğiniz döl veriyorsa ve dişininzi dölleyemiyorsa o zaman suni dölleme yapabilirsiniz yoksa dişiniz yumurtlamaya niyetlenmemiş daha erkeğiniz döllüyormu dölleyemiyormu onu bile denemeden neden suni döllemeye bavuruyorsunuzki ve bunuda bilmek gerekir suni dölleme çok hassas bir iştir kuşa yanlış bir müdahale yaparsınız kuş hepten kısır olur bence kuşunuz yumurtlasın baktınız erkek döl veripte dölleyemiyor çiftleşmeyi bilmiyor o zaman suni dölleme yaparsınız. insanlardada bu böle çocuğu olmayan insanlar daha evlenmeden gidip tüp bebek yapıyorlarmı hayır. evleniyorlar normal yollardan çocukları olmayınca gidip tüp bebek yöntemine başvuruyorlar :)

Levodil

Takipçi Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
San
xx Show Kuşlarında Yapay Tohumlama [Yeni Makale] | 14 Oca 13
M.Coşkun ÖZDEMİR
01:01:02 Gönderen: M.Coşkun ÖZDEMİR
Görüntülenme: 1421 | Yorumlar: 31
Show kuşlarında yapay tohumlamayı ders olarak Güney Avustralya kümes hayvanları Derneğinin Güneydoğu Şubesi Nigel Tonkin tarafından veri...

Devamını Oku | Yorum Yaz

Herkeze selamlar.
Bu konuda Halil ibrahim Çabuk kardeşiminde söylediği gibi bu konu son günlerde
çok konuşulmaya başlandı.Ben de amatör bir muhebbet kolik olmama  ve 3 yıldır uğraşmama rağmen bu formda yer alan bütün tavsiyeleri uyguladığım halde yavru alamadım.Ki Son çiftimi Mayıs ayında Değerli Kardeşimiz Bilal Erdem den aldım.Ve inanın o kadar çok yavru almak istediğim halde bu suni dölleme işine hiç ama hiç bulaşmak istemedim.
Yukarıda verdiğim linkte bu formun ana sayfasının alt kısmında sabitlenmiş konuların içinde değerli üstat Çoşkun Özdemir'in Çok güzel bir yazısı ve yeterince
aydınlatıcı bie yazısı var.Bilmiyorum Bu form sitesinde sörf yaparken hiç gözünüze çarptımı.Okumanızı tavsiye ederim.Sorulan bütün sorulara ve akılarda
soru işareti yaratan her şeye yeterince açıklayıcı bir yazı.
Üreme bir doğa kanunu olarak bakmak lazım.Bence herkez eline tüpü alıp
bu işi yaparsa doğanın dengesi alt üst olmazmı.
Ha suni dölleme hiçmi yapılmamalı elbette yapılmalı ancak tam bir profosyoneller tarafından ancak nesli  tükenmek üzere olan türler için denenmeli.
Bu tamamen benim fikrim.Kızabilirsiniz.Hoş görüyle bakarım.
Kısaca demem şu ki doğanın dengesini bozmıyalım,İnternet gibi çağımız teknolojisinden de faydalanarak net tende gerekli araştırmayı yaparsak istediğimiz sonuca ulaşabiliriz.Suni dölleme konusunda da bir sürü bilgiler var.
Değerli üstatlar zaten bu form da herkeze olabilecek her konuda paylaşımlarda bulunuyorlar.Çevap verilmiyo diyede onları zan altında bırakmıyalım nolur.
Çünkü onlar ekmek parasını bu yolla kazanıyorlar.Herkez suni döllenme yolu ile yavru sahibi olsa bu artan nüfus karşısında kuş fiatları ne düzeye geriler,onlar ekmeğini nasıl kazanırlar.
Herkeze hürmetler.Başınızı ağrıttım.Kusura kalmayın.

ErolDSV-ALMAnya

Takipçi Üyemiz
Adı
Erol
Soyadı
Baskal
Faruk  kardes, inan bana normal yolla yavru alamayan suni döllemeyle de yavru almasI biraz zor.
Sizden Bilgi saklayan felan yok, üstadlarIn kaygIlarI sadece kuslarI sakat bIrakabilirsiniz, Zaten Maddi KaygIlari olsa  bunca Bilgileri Bizlerle paylasmazlar.

Suni dölleme SovJumbolarda kullanilir, bazen asiri hantal cok uzun tüylü erkek kuslar disinin üzerinde yeteri kadar duramaz böyle durumlarda kullanilir,
veya cok vasifli erkegi birden fazla disiyi döllemek icin kullanilir ,bu durumdada kIsIr bir erkek kusunuz baKIci olarak olmasI lazim, eger bakIcI erkek KISIR deyilse yavrulatIn hangisinden oldugunu bilemezsiniz, VE EN ÖNEMLISI KUSLAR hepsi KIZISMIS olmalI yani Kizismamis Disiyi istediniz kadar suni dölleyin yumurtlamaz.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Erol BASKAL' Alıntı:
Faruk  kardes, inan bana normal yolla yavru alamayan suni döllemeyle de yavru almasI biraz zor.
Sizden Bilgi saklayan felan yok, üstadlarIn kaygIlarI sadece kuslarI sakat bIrakabilirsiniz, Zaten Maddi KaygIlari olsa  bunca Bilgileri Bizlerle paylasmazlar.

Suni dölleme SovJumbolarda kullanilir, bazen asiri hantal cok uzun tüylü erkek kuslar disinin üzerinde yeteri kadar duramaz böyle durumlarda kullanilir,
veya cok vasifli erkegi birden fazla disiyi döllemek icin kullanilir ,bu durumdada kIsIr bir erkek kusunuz baKIci olarak olmasI lazim, eger bakIcI erkek KISIR deyilse yavrulatIn hangisinden oldugunu bilemezsiniz, VE EN ÖNEMLISI KUSLAR hepsi KIZISMIS olmalI yani Kizismamis Disiyi istediniz kadar suni dölleyin yumurtlamaz.
arkadaşların sizinde dediginiz gibi kuşlara zarar verilmesin kaygısıyla bilgi vermediklerini tahmin ediyorum ve hak veriyorum.sonuçta bu oyuncak degil kuşa kalıcı zarar verilebilir.yoksa burdaki arkadaşların samimiyetleri konusunda şüphem yok.bir yardıma ihtiyacımız oldumu seve seve yardım ediyorlar.benimkisi biraz espiri yollu yorumdu.yoksa kimseye kasdım yok. :)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
arkadaşlar yardımcı olmuyoruz diye bişey yok eğer erkeğiniz döl veriyorsa ve dişininzi dölleyemiyorsa o zaman suni dölleme yapabilirsiniz yoksa dişiniz yumurtlamaya niyetlenmemiş daha erkeğiniz döllüyormu dölleyemiyormu onu bile denemeden neden suni döllemeye bavuruyorsunuzki ve bunuda bilmek gerekir suni dölleme çok hassas bir iştir kuşa yanlış bir müdahale yaparsınız kuş hepten kısır olur bence kuşunuz yumurtlasın baktınız erkek döl veripte dölleyemiyor çiftleşmeyi bilmiyor o zaman suni dölleme yaparsınız. insanlardada bu böle çocuğu olmayan insanlar daha evlenmeden gidip tüp bebek yapıyorlarmı hayır. evleniyorlar normal yollardan çocukları olmayınca gidip tüp bebek yöntemine başvuruyorlar :)
:) :) :) :) :) :)