Merhaba,
Sürekli ishal sorununu ben de yaşadım. Uzun süre ne denediysem çözüm olmamıştı. 50 çiftlik kümeste neredeyse hepsinde vardı. Anaçlar sürekli ishal ama ölen kalan yok, herkes hayatından memnun. Ama yavruların çoğu birkaç gün içinde ölüyordu, haspel kader bir iki tane yaşıyrodu. Yavruların altı da sürekli ıslak oluyordu ve kötü kokuyrodu. hiç öyle kuru boncuk gibi dışkı göremiyordum. Bu durum 1 yıl sürdü.
Tabi çok kişiye sorup çare aradım birçok şey denedim. En sonunda tanınmış bir üretici andazol ve sitrax şuruplarından 1 litre suya 1 er ml ekleyip vermemi söyledi, uyguladım. Bir değişme olmadı. Sonra şurupların prospektüsündeki canlı ağırık/etken madde bilgisine göre bir hesap yapıp 100 ml ye 1 er ml ilaç koyup tekrar denedim ve şu an 1 çift hariç hepsinin ishali kesildi. Yavruların gelişimi düzeldi. Şimdi yavruların gübresi haşlanmış süt mısır gibi kokuyor. Neredeyse hiç mama vermiyorum ve yavrular sorunsuz büyüyor anaçlar gayet iyi durumda.
Dikkat ederseniz 1 çift hariç dedim. Ona ikinci kez uyguladım ama değişiklik olmadı her ne hikmetse. Bu iki anaç sürekli ishal. Yavrular da ishal çünki folluktaki talaş hep ıslak ve acayip kötü kokuyor. Talaşı değiştiriyorum ertesi gün gene aynı ama anaçların ve yavruların sağlığı gayet iyi.
Bu ve benzeri durumlar çok derin tecrübeler gerektiriyor.
Şimdi ustalarımıza sormak istiyorum. Bu ishali geçmeyen çift için bir öneriniz var mı?
Şimdiden teşekkürler.