Sürekli ishal ve normal olmayan dışkı

paşa20

Yeni Üyemiz
Adı
şakir
Soyadı
paşa
Merhaba arkadaşlar. 6 aylık muhabbet kuşum sürekli ishal ve dışkısı normal değil. 6 aydır aynı durumda fakat görünüşte kuşun neşe ve sağlığında hiçbir olumsuzluk yok. dışkı resimlerini ekliyorum tecrübesi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.

Ekli dosyalar

• 33.9 KB Görüntüleme: 630
  • 34.9 KB Görüntüleme: 1,012
  • 37.7 KB Görüntüleme: 994
  • 37.5 KB Görüntüleme: 1,055

paşa20

Yeni Üyemiz
Adı
şakir
Soyadı
paşa
Gökhan bey ishal ilacları kullanıldığı sürece dışkıda bir düzelme oluyor fakat ilaç kesildiğinde tekrar dışkı aynı hale dönüyor. sürekli ilaç kullanmak da sıkıntılı, önerdiğiniz ürünü inceliyecem. teşekkür ederim.

Nihal

Yeni Üyemiz
Adı
Musti
Soyadı
Ggl
Aynı sorun benim kusumda da var. Bende yoğurt suyu ile suyu karıştırıp veriyorum ishali kesiliyor. Normal su koydugumda ise tekrar ishali başlıyor . Tam nisandan beri böyle 5 aydır. Diskisinin beyazı resmen şeffaf su gibi oluyor. Bize bir çare kesin olarak bi çare lütfen

mbbilici

Yeni Üyemiz
Adı
Murat Bilgin
Soyadı
Bilici
Merhaba,
Sürekli ishal sorununu ben de yaşadım. Uzun süre ne denediysem çözüm olmamıştı. 50 çiftlik kümeste neredeyse hepsinde vardı. Anaçlar sürekli ishal ama ölen kalan yok, herkes hayatından memnun. Ama yavruların çoğu birkaç gün içinde ölüyordu, haspel kader bir iki tane yaşıyrodu. Yavruların altı da sürekli ıslak oluyordu ve kötü kokuyrodu. hiç öyle kuru boncuk gibi dışkı göremiyordum. Bu durum 1 yıl sürdü.

Tabi çok kişiye sorup çare aradım birçok şey denedim. En sonunda tanınmış bir üretici andazol ve sitrax şuruplarından 1 litre suya 1 er ml ekleyip vermemi söyledi, uyguladım. Bir değişme olmadı. Sonra şurupların prospektüsündeki canlı ağırık/etken madde bilgisine göre bir hesap yapıp 100 ml ye 1 er ml ilaç koyup tekrar denedim ve şu an 1 çift hariç hepsinin ishali kesildi. Yavruların gelişimi düzeldi. Şimdi yavruların gübresi haşlanmış süt mısır gibi kokuyor. Neredeyse hiç mama vermiyorum ve yavrular sorunsuz büyüyor anaçlar gayet iyi durumda.

Dikkat ederseniz 1 çift hariç dedim. Ona ikinci kez uyguladım ama değişiklik olmadı her ne hikmetse. Bu iki anaç sürekli ishal. Yavrular da ishal çünki folluktaki talaş hep ıslak ve acayip kötü kokuyor. Talaşı değiştiriyorum ertesi gün gene aynı ama anaçların ve yavruların sağlığı gayet iyi.

Bu ve benzeri durumlar çok derin tecrübeler gerektiriyor.

Şimdi ustalarımıza sormak istiyorum. Bu ishali geçmeyen çift için bir öneriniz var mı?

Şimdiden teşekkürler.

aslan21

Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
aslan
arkadaşlar hepinize geçmiş olsun benimde böyle 1 kuşum vardı ama ben hemen ayırdım tek kafesde baktım yaklaşık 1 ay sürdü biteral 500 mg aldım eczaneden 1 tableti 4 böldüm iyicene ezdim suyuna karıştırdım 3 gün verdim bişeyi kalmadı şimdi normal.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Murat Bilgin BİLİCİ' Alıntı:
Merhaba,
Sürekli ishal sorununu ben de yaşadım. Uzun süre ne denediysem çözüm olmamıştı. 50 çiftlik kümeste neredeyse hepsinde vardı. Anaçlar sürekli ishal ama ölen kalan yok, herkes hayatından memnun. Ama yavruların çoğu birkaç gün içinde ölüyordu, haspel kader bir iki tane yaşıyrodu. Yavruların altı da sürekli ıslak oluyordu ve kötü kokuyrodu. hiç öyle kuru boncuk gibi dışkı göremiyordum. Bu durum 1 yıl sürdü.

Tabi çok kişiye sorup çare aradım birçok şey denedim. En sonunda tanınmış bir üretici andazol ve sitrax şuruplarından 1 litre suya 1 er ml ekleyip vermemi söyledi, uyguladım. Bir değişme olmadı. Sonra şurupların prospektüsündeki canlı ağırık/etken madde bilgisine göre bir hesap yapıp 100 ml ye 1 er ml ilaç koyup tekrar denedim ve şu an 1 çift hariç hepsinin ishali kesildi. Yavruların gelişimi düzeldi. Şimdi yavruların gübresi haşlanmış süt mısır gibi kokuyor. Neredeyse hiç mama vermiyorum ve yavrular sorunsuz büyüyor anaçlar gayet iyi durumda.

Dikkat ederseniz 1 çift hariç dedim. Ona ikinci kez uyguladım ama değişiklik olmadı her ne hikmetse. Bu iki anaç sürekli ishal. Yavrular da ishal çünki folluktaki talaş hep ıslak ve acayip kötü kokuyor. Talaşı değiştiriyorum ertesi gün gene aynı ama anaçların ve yavruların sağlığı gayet iyi.

Bu ve benzeri durumlar çok derin tecrübeler gerektiriyor.

Şimdi ustalarımıza sormak istiyorum. Bu ishali geçmeyen çift için bir öneriniz var mı?

Şimdiden teşekkürler.
Etken Maddesi TYLAN olan ilaçlardan birini denemelisiniz. Mesela Symtay.

mraraci

Üyemiz
Adı
Muhammet Ahmet
Soyadı
ARACI
Hocam benimde bu tarz bir problemim vardı, ancak ben bir süre probiyotik kullanarak çözdüm bu durumu. Anladığım kadarıyla, böyle problemi olan kuşların sindirim sistemlerindeki flora problemli oluyor, probiyotik ile bu durum çözülüyor gibi. Ancak ustalar daha iyi bilir biz yeni yetmeyiz.

Not: Kullanmış olduğum probiyotik "Diazyme 256".

mbbilici

Yeni Üyemiz
Adı
Murat Bilgin
Soyadı
Bilici
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Etken Maddesi TYLAN olan ilaçlardan birini denemelisiniz. Mesela Symtay.
Çok teşekkür ederim Ayhan bey, peki symtayın dozu konusunda bir bilgi alsam?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Bir suluğa 1/4 veya 1/6 çaykaşığı kadar. Youtube kanalımda videosu var.