Sürekli yemlik boşaltıyor

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Geçen forumda da paylaşmıştım.1 takım ingilizim vardı erkeği elimde can verdi diye.Erkek öldükten sonra da dişide sorunlar başladı.Hastalık değil ama davranış olarak.Durduk yere yemlikleri boşaltıyor.Mamayı boşaltıyor.Bakıyorum kursak boş.Tüm yemi kafesten dışarıya atıyor.Baktım Üç gün böyle devam etti bu yüzden bir arkadaşımın üretim hanesine koyduk.2-3 gün bekledi orada da yemliği boşaltmaya başladı.Hiç vazgeçmiyor.Nasıl önleyebilirim ?

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Eş kuşlarımın erkeğindede aynı problemi yaşıyorum,mamalık yemlik boşaltıyor akşama kadar yeniliyorum 1-2 kez,stres diyorlar..

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Strese girmesini önlemeniz gerekicek ilk önce sebeblerini bulup ona gore hareket etmekten başka yapıcak bişey yok.. Yemlikleri değiştirmek yada yerlerini değiştirmek vs vs

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Dedim biraz aç kalsın yemide az koyarım hepsini yer gibisinden.Yine fırlattı ne varsa.Kafes değiştirdim normal kafese aldık farketmedi.Yemi kestim sadece mama koydum mamayıda saldı aşağıya.Yer değişikliği yaptık komple, yine başlamış.

Kazım66

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM
Soyadı
TOPRAKSEVEN
Ben tek kuş yetiştiriyorum. Aynı problem bende de vardı. Akıllı yemlik alıp sorunu çözmeyi denedim ama olmadı. Benim kuş dışarı çıkmak istediğinde bunu yapıyordu. Çözüm olarak kafesin kapısını hep açık bırakıyorum acıktıgı zaman sadece kafese giriyor. Senin kuşunda bir şey anlatmaya çalışıyor sana. yanına eş mi istiyor. Yada başka birşeyler mi orasını en iyi bilen yine sen olmalısın.

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Valla eşini geri istiyordur ne yalan söyleyeyim bende eşini geri istiyorum.En güzel kuşumdu.Yanına bir erkek tabi attık fakat yem dökme kesilmiyor.Bu iş 3-5 gün daha devam ederse elden çıkaracağım.

Kazım66

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM
Soyadı
TOPRAKSEVEN
kafes tabanına yemleri serpeleyip bir müddet bu şekilde besle bence.. bir müddet sonra yalnızlığa alışınca belki bu huyundan vazgecebilir. Ama dışkısıyla yemlerin temas etmesi söz konusu oldugundan fazla geciktirmeden tabanı temizlemelisin.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Emre CEYHAN' Alıntı:
Dedim biraz aç kalsın yemide az koyarım hepsini yer gibisinden.Yine fırlattı ne varsa.Kafes değiştirdim normal kafese aldık farketmedi.Yemi kestim sadece mama koydum mamayıda saldı aşağıya.Yer değişikliği yaptık komple, yine başlamış.
Buda bir çözüm olabilir.. İnşallah gittiği yerdede aynı rahatsızlığı devam etmez...