Tahta folluk mu plastik folluk mu?

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Arkadaşlar tahta folluk mu daha kullanışlıdır yoksa plastik folluk mu?

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Kullanışlılıktan kastınız nedir? Mesela plastik folluğu temizlemek ahşap folluğu temizlemeye nazaran daha kolaydır. Ahşap folluk daha doğaldır, yumurtaları daha sıcak tutar (plastik folluğa talaş koyarak bu durum nispeten oluşturulabilir). Plastik folluk, ahşap follukla karşılaştırıldığında plastik folluk daha hafiftir (kullanacağınız ahşabın türü ve kesim ölçüleriyle bu sorun tolere edilebilir). Netice itibariyle; ben plastik folluğu tercih ederim. Fakat, öncelikle kriterlerinizi belirlerseniz daha iyi karar verebilirsiniz. Ayrıca forumda konuyla ilgili yorumları okursanız, karar vermeniz kolay olur. Selamlar.

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
bende plastik folluk taraftarıyım ama yuvalığın ölçüleri büyük olunda mesela 27*25*22 cm gibi o ebatlarda plastik folluk yok o yüden sordum

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Uğur MOGAN' Alıntı:
bende plastik folluk taraftarıyım ama yuvalığın ölçüleri büyük olunda mesela 27*25*22 cm gibi o ebatlarda plastik folluk yok o yüden sordum
Fikir vermesi için söylüyorum; beyaz eşya paketlerinin içinden çıkan beyaz köpükler var. Onları uygun ölçüde kesip boşlukları dolduracak şekilde kullanabilirsiniz. Tabi bu köpükleri kuşların parçalama durumu da söz konusu olabilir. Uygun bir materyalle boşlukları doldurabilirsiniz. Şimdi aklıma bu geldi :) daha sonra birşey gelirse aklıma yine paylaşırım :)

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
evet olabilir. ya da ben şunu düşünüm plastik dikdörtgen bir kabın (dondurma kapları gibi) içine tahtadan bir oyuk yerleştiririm al sana plastik folluk olur.ya da yuvayı 2 ye böleriz bir bölümüne plastik folluğu koyarız diğer bölümü de tahta kalmış olur tahtanın üstünü plastik folluğun yüksekliğinin yarısı kadar bir katman yaparım talaşlardan.

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Uğur MOGAN' Alıntı:
evet olabilir. ya da ben şunu düşünüm plastik dikdörtgen bir kabın (dondurma kapları gibi) içine tahtadan bir oyuk yerleştiririm al sana plastik folluk olur.ya da yuvayı 2 ye böleriz bir bölümüne plastik folluğu koyarız diğer bölümü de tahta kalmış olur tahtanın üstünü plastik folluğun yüksekliğinin yarısı kadar bir katman yaparım talaşlardan.
Bu da başka bir fikir  ;)

sinanozkaya

Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
özkaya
nacizane düşüncem köpüğün çok riskli olabileceği , yanlış hatırlamıyorsam biyerde bebeği olan veya evinde kedi köpek gibi pet besleyen kişileri uyarı niteliğinde bi yazı okumuştum.bi ihtimal bu köpükten azda olsa yenir yutulursa ölümcül olma riski yüksek.midenin sindiremediği ve şişen bi madde sanırım bence kuşlaınız için kullanmamanız daha iyi olacaktır