tahta kafes önerileri

mitko

Üyemiz
Adı
mümin
Soyadı
aldemir
öncelikle herkeze selamlar.benim bi konuda yardıma ihtiyacım var fazla yerkaplamayan 6 bölmeli iki tane box kafes yapmak istiyorum daha once iki tane yaptım fakat yanına yuvalık takınca baya bi yer kapladılar daha derli toplu kafes ceşitleri varmı acaba kullanan arkadaslardan yada görebilecegim resim nerden temin edebiliriz şimdiden herkeze cok selam ve tesekkurler.

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Yer kaplamaması için yuvalıkları öne takmanı öneririm böylece  kafesin eninden kısmamış olursun 30cm en yapsan 20 cm yuvalık  50 cm yapıyor. Bunun yerine 50 cm kafes eni  yapıp yuvayı öne takarsan kuşta sende rahat edersiniz ... yuvalık kapıları tellerde ortada olsun böylece yuvalıklar yan yana olur ve kafes duvarının zaten engellediği ışıktan ötürü yuvalık pek birşey farkettirmez.

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Yuvayı ön tarafa takmak bizler için kullanışlı oluyor diğer yandanda yuvalık önde belli bir alanı kapladığından tahta kafese ışık girmiyor karanlık düşüyor. Ben Tahta boxlar yaptırdım pişman oldum 1 metre aralıklarla 16 boxlar yaptırmıştım ortasında çekmeceli yuvalık verimim düştü ortam karanlık oluyor içeriye ışık girmiyor kuşlarda hareketlilik-canlılık 40x40 tel kafeslerdeki gibi olmuyor 40x40 larda ışık problemin olmuyor her taraf açık olduğundan aydınlık ferah oluyor kuşlar birbirlerini gördükçe coşuyorlar çoştukça verimleri artıyor. Diyeceğim bana boxlar yaramadı. Salmaya geçeceğim vaktim az kuşlar çoğaldı(500 üzeri) bunalmadım da diyemem hayırlısı...Sana tavsiyem 40x40 kafeslerle bu işi götürmen...

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
bende 40*40 kullanıyorum.boxda durgun olan kuşlar şimdi gayet hareketli ve yumurtlamay başladılar

mitko

Üyemiz
Adı
mümin
Soyadı
aldemir
okan beyin resimleri guzel kafes onerılerı olan arkadaslar olmus ben tahta kafesı dogallıga daha yakın oldugu ıcın tercıh ettım bıde elımde tahta varken kullanmak amacım yoksa cifthaneler ıdeal uretım ıcın

okan ekuklu

Uzman Üyemiz
Adı
Okan
Soyadı
Ekuklu
mümin aldemir' Alıntı:
okan beyin resimleri guzel kafes onerılerı olan arkadaslar olmus ben tahta kafesı dogallıga daha yakın oldugu ıcın tercıh ettım bıde elımde tahta varken kullanmak amacım yoksa cifthaneler ıdeal uretım ıcın
bende tahtada var çifthanede her iki kafeslerimdende memnunum imkanım olsa fotodaki numaralı olan kafesler şekilde pvc olarak yaptırırım...

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
sağdaki boxlar kücük geldi bana acaba boyutları nelerdir?