tahta kurusu :S

• Konbuyu başlatan canq
  • Başlangıç tarihi
C

canq

Guest
Ustalarım ben geçen yuvalarım için petshoptan kaba talaş aldım almaz olaydım hep tahta kurusu varmış bir sürü ilaç denedim lanet olası şeyler yok olmadı ne gibi bir ilaç önerirsiniz yardımınızı bekliyorum hayırlı günler bol üretimler....

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
ilk iş olarak  talaşı aldığın pet shopa gidip talaşı başından aşşağı dökerek başlayabilirsin.  BU NASIL BİR ESNAFLIK ANLAYIŞIDIR.

C

canq

Guest
götürdüm bana dediği şey bunlar steril paket kardeş falan dedi dök şu masaya sende gör dedim sterilmiş dedim pancar oldu :)

C

canq

Guest
denemedim ama denerim eğer işe yaradıysa bide nasıl bir ilaç sıvı yada toz mu spreymi ? yardımın için ayrıca teşekkür ederim

Podbot

Üyemiz
Adı
Bahadır
Soyadı
Kuş
Bilmeyen PetShop açarsa sonuç bu olur bilmediği ürünleri bide satıyor  neeee Artık kime güvenerek nerden ne alıcaz onu da bilmiyorum geçen bende muhabbet kuşum için bakım spreyi aradım ama her kafadan farklı bir ses çıkıyor 8 dükkan gezdim hepside farklı şeyler söyledi hatta bir tanesi bit spreyi verdi  ???  C:)

C

canq

Guest
millet paranın derdin be üstad adamlar hayvanları aç bırakıyo resmen önlerine 1 kap yem koyarlar aman nasıl olsa hepsi ordan yer die nasıl olsa satılcak die insanlıklarını kaybedenler var valla  :( neeee

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
CHRYSAMED - VET  bu ürünü araştır. Sitede kullananlar var.Çözüm olur inşallah.

AkSeA

Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
YILMAZ
Bülent BAĞ' Alıntı:
CHRYSAMED - VET  bu ürünü araştır. Sitede kullananlar var.Çözüm olur inşallah.
BU ILAC COZUM OLMADI BANA.. SADECEKACIRICI OZELLIGI VAR BU ILACIN PERMETRIN BITKISEL BI AKTIF MADDE CHRYSA DA AYNI SEKILDE ONUN ICIN COZUM  OLMADI AYNI SORUN BENDE DE VAR COK ZOR DURUMDAYIM ARASTIRMA YAPIYORUM AMA KISA SUREDE BULGULARI YAZARIM..

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Sercan YILMAZ' Alıntı:
BU ILAC COZUM OLMADI BANA.. SADECEKACIRICI OZELLIGI VAR BU ILACIN PERMETRIN BITKISEL BI AKTIF MADDE CHRYSA DA AYNI SEKILDE ONUN ICIN COZUM  OLMADI AYNI SORUN BENDE DE VAR COK ZOR DURUMDAYIM ARASTIRMA YAPIYORUM AMA KISA SUREDE BULGULARI YAZARIM..
İnşallah çözüm bulursunuz. Bizimde başımıza gelebilir. Birde Günay abi okaliptustan bahsetmişti. Yuvaların içine koymak için. Birde onu araştır derim

C

canq

Guest
herkeze çok teşekkür ederim dediklerinizi deniycem saolun hayırlı üretimler :)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
tahta kurusu acaip inat bir haşaredir...çok kolay yokedilemez, bu yüzden bence en doğru yapacağın şey bir ilaçlama firması ile görüşmek. Durumu izah edin, sizin ve kuşlarınız için en doğru öneriyi onlar yaparlar. Tecrubeli bir firma olmasına dikkat edin...çoğu yeni firma biz bu işi biliyoruz desede tahta kurusu konusunda başarılı olamıyor.

Tahta kurusundan kurtulduktan sonra, bence kendi talaşınızı kendiniz yaptırın. Bir marangoza gidin ve çam ağacı latalarından ince rende talaş yaptırın (planya talaşı). En güvenli ürünü ancak bu şekilde elde edersiniz. Petşop ve marketlerde satılan steril talaşlar kimbilir nezaman paketlenmiştir ... bu nedenle onları tercih etmeyin. Önlem ve koruma olarak talaşın içinde her yuvalık talaşı değişiminde taze veya kurutulmuş okaliptüs yaprağı kullanın.

çok geçmiş olsun...inşallah bir an evvel kurtulursunuz bu illeten.

C

canq

Guest
inş.... günay bey valla bende bunu çok istiyorum ama bakalım :S çalışmalara devam ediyorum bir kaç öneri var onları değerlendirdikten sonra ilaçlama yaptırcam olmazsa teşşeküür ederim önerileriniz için

danmes

Uzman Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
Toydemir
vaktiyle bizimde bir yuvalıgımızda talaş nedeniyle tahtakurusu peydah olmuştu. gündüz bir sey göremezken , gece yuvalıgı acınca fıskırır gibi birkaç mmlik kırmızı-gri böcekler farkettik. arastırmalar sonucu ilaçtan daha kolay bir çözüm bulduk. gündüz saat 12 de yuvalıktan yavruları alıp (kafes tel idi) , yuvalıgı çöplüge fırlattık. böylece kurtulduk. tahtakurusu gündüz tahtanın aralarına kaçar. kusun ustunde barınmaz. yoksa ilaçlamakla basetmen zor olur, kuşlar sıkıntı yasar.

C

canq

Guest
atıcam zaten yuvaları ben bide örtü çekiyorum kafesin etrafına onda bile üremeye çalışıyo lanet şeyler

C

canq

Guest
üstadlarım  bilotic die bir ilacı kullandım kuşlarımı bir kafese koydum bütün örtüyü kafesleri ve yuvalıkları ilaçladım artık görmüyorum tahta kurusu bu sorunu olanlara tavsiye ediyorum :)