takdiri ilahimi

kurt beyaz

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
YAVUZ
Bişey soracaktım arkadaşlar dün akşam 5 aylık çiftimin,erkek olanını kafesin tabanında ölü buldum herhangi bir hastalıkları veya olumsuz herhangi bir durumları yoktu.ancak ölen kuşun ceresi neredeyse siyah olmuştu.acaba sabah öldüde ben akşam buldum ondanmıdır yoksa bir hastalığı vardıda benmi farkına varamadım.yoksa takdiri ilahimi cereyan ettide eceliylemi öldü acaba,oysa çok harketli ve uyumlu çiftlerdi üzüldüm valla. :'(  şimdi tek kalan kuşuma eş almalımıyım yoksa bir müddet tek kalsa mı iyi olur.??

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
bütün ölümler taktir-i İlahi  sonuçta fakat hepsi bir sebeple olmaktadır kuşun karnındaki tüylerin altına üfürerek baktığınızda herhangi bir kızarık kararmış bölge varmı ya da etinde benek benek yer yer kızarma ve morarma tarzı belirti varmı var ise değişik nedenleri olan ani ölümlerde ölmüş olan hayvanın incelenmesi en güzel tanı koyma şeklidir bir profesyonel tarafından yapılırsa her zaman daha iyi olacaktır  umarım bir kez daha bu tarz bir sıkıntı yaşamazsınız.

kurt beyaz

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
YAVUZ
Abdullah bey,evet karnındaki etli kısma üflemiştim etindede kararma vardı poposunda herhangi bir anormal durum yoktu.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
etinin kararmasının bir çok sebebi var tabiki net sonucu tahliller veriyor ama en mantıklısı belirtiyi verir vermez hissettiğiniz anda yakınınızdaki bir veterinerden profesyonel destek almanız şart özellikle önleyici tedavi yani kaliteli bakım ile sorunların yaşanmasını engelleyebilirsiniz ama tabi sonuçta canlı herkes bu işle uğraşan herkes her an ani kayıplar yaşayabiliyor malesef tütkiyede haala veteriner klinikleri ve veterinerlik bölümleri bu konuya tam hakim değiller muhtemelen önemsenmediğinden kaynaklı bazı veteriner arkadaşların özel ilgileri dolayısı ile ön araştırmalar ve uygulamış oldukları tedavi geçmişi olanlar yardımcı olabiliyorlar ama yaşayarak sonuçta bildiklerimizin hepsini bütün tecrbelerimizi btn üstadlar dahil bende en son safhaya gelmiş ölümn eşiğinde dolaşan kuşlara tecrbelerimiz doğrultusunda kullandığımız ilaçlama ve uygulamalarla kurtarabiliyoruz ama tekrar deyinmek istiyorum önlem en gzel tedavidir saygı ve sevgilerimle.

VusLat.*

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Cihat
Soyadı
Yiva
Abdullah YILMAZ' Alıntı:
bütün ölümler taktir-i İlahi  sonuçta fakat hepsi bir sebeple olmaktadır kuşun karnındaki tüylerin altına üfürerek baktığınızda herhangi bir kızarık kararmış bölge varmı ya da etinde benek benek yer yer kızarma ve morarma tarzı belirti varmı var ise değişik nedenleri olan ani ölümlerde ölmüş olan hayvanın incelenmesi en güzel tanı koyma şeklidir bir profesyonel tarafından yapılırsa her zaman daha iyi olacaktır  umarım bir kez daha bu tarz bir sıkıntı yaşamazsınız.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
ölenle ölünmez derler vakit kaybetmeden  kuşunuza beğeneceği bir eş alın

kurt beyaz

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
YAVUZ
Yardımcı olma nezaketinde bulunan herkese teşekkür ederim,en kısa zamanda anlaşacağı bir eş alayım en iyisi.