Talaş Atsakta Mı Saklasak Saman Atsakta Mı saklasak? :)

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
abilerim kardeşlerim merak ettiğim bi konuyu görüşlerinize sunmak istedim. Bilindiği üzere tavukların kuluçkalrında altlarına saman koyarlar çünkü saman daha sıcak tutar bu kuşların folluklarına da uygulanabilir mi? değerli görüşlerinizi bekliyorum..

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
niye olmaz peki mantıklı açıklamsı var mı

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Hasan hoca güzel bir konu güzel bir fikir bir ara bende düşündüm ama talaş dışkıdaki nemi sıvıyı emme özeliğine sahip saman sıcak tutar ama nemi içine çekmez ,merakla cevapları bekliyorum.Saygılar.

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
bilimsel değerlendirmek lazım galiba abi bende pek çıkamıom işin içinden..

dr_sancar

Takipçi Üyemiz
Adı
sancar
Soyadı
varol
Üreyecek çift her şekilde ürer ciddi anlamda bir soun sıkıntı yoksa.Olay verim nedir ne kadardır sağlıklılık ne durumdadır.8 yavru uçurmak da var 2 yavru uçurmak da.Bence bir kaç çiftte denemek lazım.Belki daha iyi sonuç verecek veya sonuç kötü olup tecrübe raflarında bir kaynak olarak yerini alacaktır.

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
hasan hocam benim şahsi fikrim samanda bit olayının önüne gecemezsin  :)ama talaşda bit sıkıntısı olmaz umarım yardımcı oldum sana

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
kardeş saman niye koyarlar talaş bulamadıkları için
talaş tozsuzdur saman kuşa ve yavrulara batar
samanda yuvadan 2 3 kez girip çıkan kuş yavruları saman tozundan boğar
saman oturdumu kaya gibi olur dışkı ile karıştımı kerpiç tuğla versiyonu belki bilmezsiniz
samanı köyden ist kim bulacak  amaş kuştan verim alacaksan kanlı bir kuş alda ister saman koy ister talaş istersen beton dök farketmez biriket tuğlanın içine bile basan kuş var yeterki sağlam olsun kan olsun slm

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Kemal AKBULUT' Alıntı:
kardeş saman niye koyarlar talaş bulamadıkları için
talaş tozsuzdur saman kuşa ve yavrulara batar
samanda yuvadan 2 3 kez girip çıkan kuş yavruları saman tozundan boğar
saman oturdumu kaya gibi olur dışkı ile karıştımı kerpiç tuğla versiyonu belki bilmezsiniz
samanı köyden ist kim bulacak  amaş kuştan verim alacaksan kanlı bir kuş alda ister saman koy ister talaş istersen beton dök farketmez biriket tuğlanın içine bile basan kuş var yeterki sağlam olsun kan olsun slm
Kemal abi çok haklısın, Yavuz abi salmada damızlık yetiştirmek için attığı yavru kuşlardan bir çifti zamanı gelince duvarı oyarak duvar içine yumurtlamış ve şuan yavrularına orada kirpet içinde bakıyor...