TALAŞ YERİNE YEM KABUĞU?

samed_keklik

Üyemiz
Adı
Samed
Soyadı
KEKLİK
İyi günler,

Kuluçkada olan kuşlarımızın altına sanırım hepimiz talaş koyuyoruz veya kum benzeri birşey vardı, paraya kıyıp ondan koyan da var  :) Cennet papağanlarımın altına genelde gazete kağıdı koyuyordum ve onları düzenleyip oturuyorlardı fakat 20 gün kadar doğru düzgün ilgilenemediğimden kuşların gazete kağıtları nasıl olmuşsa bitmiş ve yerine yedikleri yem kabuklarını koyduklarını gördüm. Sorum şu; Yem eleme makinesinden çıkan yem kabuklarını talaş yerine koyabilir miyiz? Bana talaştan daha steril gibi geldi ama partikülleri daha küçük haliyle, sorun olur mu acaba?

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
ben yıllardan berı talaşı dışarı atan kuşların altına yem kabugu aklerım sıkıntı yaşamadım arkadaşlarımın bazılarıda çiftlerinde aynı sıkıntı oldu onlarada yem kabugu koy dedim sıkıntı olmaz fazla koymamak şartıyla.

samed_keklik

Üyemiz
Adı
Samed
Soyadı
KEKLİK
Faruk bey talaşı plastik folluğun folluk kısmını kaplayacak ve üstüne de 1 cm kadar olacak kadar koyuyordum. Acaba yem kabuğunu da o kadar koyayım mı? Fazla olmasından kaynaklanabilecek sıkıntı ne olabilir?

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
bakın arkadaşlar yem kabuğu dıçkılarla ıslanınca bakteri üretiyor .ben denedim sıkıntı oldu

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
mesala  kışın kurt oluyor 20 gunü geçtımı oluyor yazın sıkıntı olmuyor havanın sıcaklıgından kuruyor ona görede genel temızlık ve yuvanın tabanına ilaç serpmek lazım talaşla nasıl karıstırp atıyorsak ben bu sekıl yapıyorum o surunuda cözmuş oldum böylece yınede tercıh senin nasıl ıstersen öyle yap.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Samed KEKLİK' Alıntı:
İyi günler,

Kuluçkada olan kuşlarımızın altına sanırım hepimiz talaş koyuyoruz veya kum benzeri birşey vardı, paraya kıyıp ondan koyan da var  :) Cennet papağanlarımın altına genelde gazete kağıdı koyuyordum ve onları düzenleyip oturuyorlardı fakat 20 gün kadar doğru düzgün ilgilenemediğimden kuşların gazete kağıtları nasıl olmuşsa bitmiş ve yerine yedikleri yem kabuklarını koyduklarını gördüm. Sorum şu; Yem eleme makinesinden çıkan yem kabuklarını talaş yerine koyabilir miyiz? Bana talaştan daha steril gibi geldi ama partikülleri daha küçük haliyle, sorun olur mu acaba?
evet talaş yerine yem kabukları koyulabilir hiç bir sıkıntısı yoktur...