Tamamen gerçek bir olay!!

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Tamamen gerçek bir olay!!Yaşanmış bir iş başvuru hikayesi Yeni Şafak Gazetesi yazarı Mustafa Özel'in köşesine taşıdığı, yaşanmış çok ilginç bir iş başvurusu hikayesi:

Alttaki işbaşvuru formunu dolduran Mehmet Tartar'ın başvuru formuna yazdığı cevaplar:

1. Adınız Soyadınız:
Mehmet Tartar

2.Yaşınız:
Yirmi sekiz.

3.Şirketimizdeki hangi pozisyon için Başvuruyorsunuz?
Mümkünse yatay bir pozisyon için. Eğer daha ciddi bir cevap istiyorsanız, ne iş
olsa yaparım. Şart öne sürebilecek durumda olsaydım, burada bu formu dolduruyor olmazdım.

4. Düşündüğünüz ücret:
Aylık 5.000 YTL maaş artı yıllık kardan yüzde 10 hisse! Eğer bu mümkün değilse, siz bir ücret Önerin, ben size evet yahut hayır derim.

5. Eğitiminiz?
İdare eder

6. Son işiniz
Sadist bir şefin deneme tahtası olmak.

7. Son ücretiniz:
Hak ettiğimin çok altında.

8. Önemli başarılarınız:
Arakladığım kalemlerden muhteşem bir kolleksiyonum
var; evde sergiliyorum.

9. İşten ayrılma sebebiniz:
Bkz. Cevap 6.

10. Size ulaşabileceğimiz saatler:
Banka atm'si gibiyim: 7/24.

11. Çalışmak istediğiniz saatler:
Pazartesi, Salı ve Perşembe 13.00-15.00 arası.

13. Şimdiki işvereninizle görüşebilir miyiz?
İşverenim olsa burada olmazdım.

14. Fizik durumunuz 20 kilogramdan fazla taşımanıza engel Mİ?
Belli olmaz, ne taşıdığıma bağlı.

15. Otomobiliniz var mı?
Evet, ama soru yanlış sorulmuş. "Çalışır durumda bir otomobiliniz var mı?" diye
sorsaydınız, cevabım farklı olurdu.

16. Daha önce bir yarışma veya madalya kazandınız mı?
Madalyam yok ama lotoda iki kere 3 tutturdum.

17. Sigara içiyor musunuz?
Otlanacak bir enayi bulabilirsem.

18. Beş yıl sonra ne yapmayı hayal ediyorsunuz?
Bana tutkun zengin bir fotomodelle Bahama Adaları'nda yaşamayı. Bir yolunu biliyorsanız bunu beş yıl beklemeden de yapabilirim.

19. Yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu taahhüt ediyor musunuz?
Hayır, ama sıkıyorsa aksini iddia edin.

20. Sizi bu başvuruyu yapmaya iten gerçek sebep nedir?
Birbiriyle tutarlılık derecesini kestiremediğim iki cevabım var:
a) İnsan sevgisi ve tüketicilerin iyi beslenmesine katkıda bulunma arzum.
b) Gırtlağıma kadar borca batmış olmam..

Sonuç: Mehmet Tartar işe alındı

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Çok ilginç ve akıllıca bir başvuru olmuş. Acaba sektör neydi ve başvuru hangi pozisyonda bir iş içindi? Çünkü sadece olumsuz bakmamak lazım konumuna göre mükemmel bir işbaşvurusuda olabilir :)

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Eminim dürüstlüğü ve dobralığı için almışlardır :) çok güzel.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
adama helal olsun. işe başka türlü girme olasılığı yüzde kaç olurdu sizce.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
işverende benim kafadanmış . Dobra ol canımı ye :)

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D çok çok iyi gülmekden gözlerimden yaşlar geldi.paylaşım için teşekkürler.....

varminator

Uzman Üyemiz
Adı
Selçuk
Soyadı
YILMAZ
hepimizin söylemek isteyipte söylemediğini bir çırpıda yazmış arkadaşı tebrik ediyorum işlerinde başarılar diliyorum.
18. Beş yıl sonra ne yapmayı hayal ediyorsunuz?
Bana tutkun zengin bir fotomodelle Bahama Adaları'nda yaşamayı. Bir yolunu biliyorsanız bunu beş yıl beklemeden de yapabilirim.

bu olayı bitirmiş bence :):):):)):)

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
  işte  böyle  bir  durumdayız arkadaşlar  alanacak  halımıze gülüp dururuz    milletçe cinnetin eşiğindeyiz ama  ne  hikmetse  hala  durumumuz  iyi  yok  bilmem  dünyada  bilmem  şunda  bilmem  kaçıncı sıradan  bilmem  kaçıncı sıraya gildik diye  bağırıp  dururlar  yandaş medya  ki  bu  inanılmaz çoğaldı  bu seçimlerden sonra  eğer  ben  2002 ve öncesinde  ve şuanda  asgari ücret alıyorsan  maaş  alıp  onuda geçtim  1000  1500  tl  maaş  alıp 2 çocuğu olan  yada  onuda geçtim  1  çocuğu  olan    aylık  450  tl  kira  ve vergiler  ki  özelleştikten sonra  iki katı olan  bu  vergilerle elektrik su  doğalgaz  telefon  yol parası cabası gibi  vergi  rekortmenliğinde  liste  başı yapan  bir  ülkede  yaşıyorsam tescilli dünyanın en zengin  8. başbakanı olmuş lakin vatandaşı aclık sınırında olan ve  ,oğluna  milyon liralık  gemi alıpta pişkin pişkin gemicik  deyip bunu sizde alabilirsiniz diyecek  kadar  pişkin bir  bakana sahip  bir  ülkede yaşıyorsak(bu yazdıklarım dünyanın neresinde olursa olsun  ve bu masıflara sahip  hangi başbakan ve kabinesine sahip bir ülke varsa aynı onlar içinde geçerlidir yanlış anlaşılmasın hangi türden  siyasi  parti bu  şerefsizliği yapıpta milletle alay geçer gibi yorumda bulunursa ben  o başbakan ve kabinesine ağzıma geleni söylerim ama ne hikmet bu yazıyı okuyan her 2  kişiden  1 i ( % 50 oy bayı oluyor buda) bu  durumdan  memnunsa hakketten de  koyun  olduğumuzun resmidir... :)  işte  şimdi  gülebilirsiniz    kimsenin zoruna gidipte ileri  geri  yazmasın klavyem dahada sivri olur)  bırakında  bu  sorulara  sade vatandaş  sayın  Mehmet TARTAR istediği gibi  yanıt versin :) bir çoğcumuzun belkide defalarca düşünüp  ama  bir türlü yapamadığı bu  başvuruya  gerçek  bir  baş-vuru  yapsın değilmi???    MEHMET TARTARI  BURDAN TEBRİK EDİYORUM.....

CeMalT

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.Muhabbetkuslari.Org
Adı
CemaL
Soyadı
Tanış
haziran ayı sonu itibariyle bende 8 sene emek verdiğim iş yerinden hak ettiğim ücretin çok çok altında maaş aldığım için patronla görüştüm ve maddi durumunun kötü olduğu için hak ettiğim ücreti veremeyeceğini söyledi. (Eğer evlerini, dükkanlarını, arabalarını, arsalarını, yazlığını saymazsak  tabi ) sonuç olarak tazminatımı alıpta işten ayrıldım. Bir kaç gün içinde başka bir iş yerinde buna benzer bir iş başvurusu yaptım :) sonuç olumlu oldu ve hemen işe başlamamı söylediler :) tabi verdikleri maaş beni memnun etmeyecekti bu seferde ben vazgeçtim şuan başka bir iş yerinde 3. haftamı doldurmak üzereyim :)

tülinaydın

Uzman Üyemiz
Adı
Tülin
Soyadı
AYDIN
işte  böyle  bir  durumdayız arkadaşlar  alanacak  halımıze gülüp dururuz    milletçe cinnetin eşiğindeyiz ama  ne  hikmetse  hala  durumumuz  iyi  yok  bilmem  dünyada  bilmem  şunda  bilmem  kaçıncı sıradan  bilmem  kaçıncı sıraya gildik diye  bağırıp  dururlar
  confused