Tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var

Mehmet Sim

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Sim
Üretim konusunda tecrübesiz olduğumdan bilgili arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var. Evde üretmek amacıyla bundan tam 1 ay önce resimdeki muhabbetleri çift olarak aldım. Birbirleriyle anlaşıyorlar, öpüşüyorlar ancak kuşlar hala yuvaya girmedi. Hatta yuvaya yakın kısımdaki tüneğe konmuyorlar bile. Özellikle dişi kuş hala benden korkuyor. Onları çok fazla rahatsız etmemeye çalışıyorum ama yemlerini değiştirirken bile ürktükleri çok belli. Kızışmaları için yemlerine nijer tohumu karıştırdım, haftada 1 defa da mama hazırlıyorum. Kuşlarım şu an kızışmış mı, üremeleri için ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz, yuvanın içine talaş koymuştum doğru mu yapmışım ve bir de kuşlarımın ırkı konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden arkadaşlara teşekkür ederim.

Ergün Ünanır

Üyemiz
Adı
Ergün
Soyadı
İnanır
Merhabalar,

Kuşların yuvalığa ilgi duymaması gayet normal olabilir. Kızışma ya da yumurtalama dönemi gelmediği için yuvalığa ilgi duymayabilir. Benim çiftlerimden birini yumurtlamadan önce yuvalığa ilgi göstermediğini hatırlıyorum. Yumurtlama dönemi yuvalığa ilgi göstereceklerdir. Dişinin sizden korkması gayet normal. Ayrıca kuşlar için uygun ısı nem 15-10 derece %50-60 nem gibi faktörleri sağladığınızı uykularını iyi aldığından emn olun. Üremeleri için acele etmeyin. Bira daha zaman verin. Güzel beslendiklerine emin olun. benim çiftlerimden bazıları 1 ayda bazıları 2 ayda yumurtladı. Değişken bir süre. Birbirlerine alışması, ortama alışması, kızışma döneminin gelmesi, tüy değişimi gibi konular bu süreyi etkiliyor.

Kuşlar bana ingiliz ya da jumbo kırığı gibi geldi.

Mehmet Sim

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Sim
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Söylediklerinize bundan sonra daha dikkat etmeye çalışacağım. Şu an kızışmış durumdalar mı kuşlar, fotoğraflardan anlamak mümkün mü acaba? Başka tavsiyeleri olan varsa onları da öğrenmek isterim.

Mehmet Sim

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Sim
Ergün İNANIR' Alıntı:
Merhabalar,

Kuşların yuvalığa ilgi duymaması gayet normal olabilir. Kızışma ya da yumurtalama dönemi gelmediği için yuvalığa ilgi duymayabilir. Benim çiftlerimden birini yumurtlamadan önce yuvalığa ilgi göstermediğini hatırlıyorum. Yumurtlama dönemi yuvalığa ilgi göstereceklerdir. Dişinin sizden korkması gayet normal. Ayrıca kuşlar için uygun ısı nem 15-10 derece %50-60 nem gibi faktörleri sağladığınızı uykularını iyi aldığından emn olun. Üremeleri için acele etmeyin. Bira daha zaman verin. Güzel beslendiklerine emin olun. benim çiftlerimden bazıları 1 ayda bazıları 2 ayda yumurtladı. Değişken bir süre. Birbirlerine alışması, ortama alışması, kızışma döneminin gelmesi, tüy değişimi gibi konular bu süreyi etkiliyor.

Kuşlar bana ingiliz ya da jumbo kırığı gibi geldi.
Sitedeki diğer dişi kuş resimlerine bakıyorum onların gagası daha parlak duruyor ancak benim dişimin gagası kurumuş gibi. Yani bu kızışmış anlamına mı geliyor? Ayrıca, yuvalığın içine talaş koymam doğru mu olmuş?
Teşekkürler tekrardan...

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Mehmet SİM' Alıntı:
Sitedeki diğer dişi kuş resimlerine bakıyorum onların gagası daha parlak duruyor ancak benim dişimin gagası kurumuş gibi. Yani bu kızışmış anlamına mı geliyor? Ayrıca, yuvalığın içine talaş koymam doğru mu olmuş?
Teşekkürler tekrardan...
mehmet bey
Gagasinin kurumus gibi olmasi kizgin oldugunu gosterir..
yuvaliga talas koysanizda disi genelde atar..
yumurta asamasinda degilde yavrular ciktiktan sonra talas koymak temizlik icin iyidir..
kuslariniz guzel Masallah...
saygılar

Mehmet Sim

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Sim
Özcan DUMAN' Alıntı:
mehmet bey
Gagasinin kurumus gibi olmasi kizgin oldugunu gosterir..
yuvaliga talas koysanizda disi genelde atar..
yumurta asamasinda degilde yavrular ciktiktan sonra talas koymak temizlik icin iyidir..
kuslariniz guzel Masallah...
saygılar
Daha yeni olduğumdan üretim konusunda bu söyledikleriniz bile çok mutlu etti beni. Teşekkürler tekrardan. Şu anda yapmam gereken beklemek olacak sanırım.