tek göz nezlesi hastalığı

semih ökenel

Üyemiz
Adı
semih
Soyadı
ökenel
merhabalar

yeni almış olduğum muhabbet çiftlerimin iki tanesinde bu hastalıkla karşılaştım. ilk önce bu kuşumda başladı. sonra yan kafesteki kuşuma bulaştı. bir gözü neredeyse kapanacak halde diğer gözünde de yeni başladı. kuşlar yeni yumurtladı. sadece dişi kuşlarda var. forumda okuduğum kadarıyla terramcyn göz merhemi sürdüm ve sularına elimde bulunan baytril %2,5 damlattım. arada kantaron yağı da sürdüm faydası olabileceğini düşündüğüm için. fakat kuş şu an bu hale geldi. göz sulu kapanmak üzere

Uploaded with ImageShack.us

iyileşmeleri için ne yapabilirim. yardımlarınızı bekliyorum

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
gentegut diye antibiyotikli göz damlası vardı adını tam hatırlamıyor olabilirim 2-3 tl
onunla destekleyebilirsiniz eczanede
tetramezatin antibiyoitiği kullanabilirsiniz 8 tl civarı sanırım veterinerlerde

ancak baytril e başladı isen 5 gün devam et
arkasından 2 gün prebiyotik yada yoğurt suyu ardından 2 gün vitamin
sonra tetramezatini arkasından 2 gün prebiyotik yada yoğurt suyu ardından 2 gün vitamin kullan derim nacizane

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
keşke bu konuyu kuşlarınıza uygulama yapmadan açsaydınız...her okuduğunuz doğru olacağı anlamına gelmez. Terramycin krem kuşlarınıza bu gibi durumlarda hiç kullanmamanız gereken birşey...yaraya tuz serpmek gibi olmuş sizin durum. Şu anda her ne veriyorsanız bunu durdurun ve kuşlarınıza öncelikle 2 gün üst-üste multivitamin verin, 3ncü gin probiotik verin (yoğurt suyu olabilir). Bu süre içinde aşağda tarif ettiğim hastalık için ilaç temin etmeye çalışın. İlaç elinize geçtikten sonra 5 ila 7 gün uygulayın. İlaç uygulamasına başlamadan önce kafes ve tüm ekipmanları (kafes, tünek, suluk, mamalık, yemlik, kafes tülü...A-Z herşey) dezenfekte edin. Dezenfekte işlemini domestos çamaşır suyu ile yapabilirsiniz ama imkanınız varsa bir veterinerden bir miktar Vanodin veya Dezen gibi dezenfektan alıp yapın. Dezenfekte işlemini tedavi süreci ortalarında tekrarlayın...ve tedavi sonunda da tekrarlayın. Ellerinizi her kafesi veya kuşları ellediğinizde mutlaka çok iyi yıkayın (sebebini aşağda belirtiyorum).

Kuşlarınızdaki hastalığın genel adı Ornitosis ama daha çok Avian Chlamydiosis, Chlamidia Psittachi ve Papağan Ateşi olarak adlandırılır. Bir üst solunum yolu hastalığıdır ve çoğu durumlarda kendini kuşların burun veya göz akıntısı ile belli eder. Bu konuyu bir süre çnce bayağ geniş bir şekilde sitede işledik, detaylara bu bağlantıdan göz atabilirsiniz - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,14112.0.html

Tedavisi zor değil ama emek ve sabır isteyen bir iş, bu yüzden tedavi sürecine maksimum özen göstermeniz gerekiyor. Hastalık insanlara da bulaşıyor...bulaşıcıdır, her işlemden sonra mutlaka ellerinizi iyice yıkamayı unutmayın. İşlem esnasında elinize kolunuza hakim olun, ellerinizi gözlerinize ve burnunuza sürtmeyin. İlaçlar için sitemizde üye olan Alpay Bilir abimizle irtibata geçebilirsiniz, size yardımcı olacaktır. Telefon numarası profil sayfasındaki imzasında yazıyor - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php?action=profile;u=4608

Geçmiş olsun, ve birdahaki sefere bir ilacı rasgele kullanmayın, baytril enrofloksasin içerir...bu hastalıkla alakası olmayan bir antibiotiktir...sizin ihtiyacınız olan KlorTetrasiklin veya Doksisiklin etken maddeli ilaçlar. İlaç uygulamadan araştırmanızı çok iyi yapın, her önünüze gelen tavsiyeyi uygulamaya kalkmayın...forumda doğrudan çok yanlış bilgiler var.

son olarak da şunu ilave etmezsem dayanamam...kuşları aldığınız yerin sahibini de bir güzel kalaylamayı ihmal etmeyin.

semih ökenel

Üyemiz
Adı
semih
Soyadı
ökenel
aldığım sonuçları iletmek için yazıyorum.

tavsiye üzerine 2 gün vitamin 1 gün prebiyotik (yoğurt suyu) kullandım. izmirden kargom gelecekti oradaki medikalden hipradoxi adlı etken maddesi doksisiklin olan ilacı getirttim. kullanmaya başladım. gözle görülür düzelme var. yaraları azaldı. şu an sadece dökülen tüylerinin olduğu bölge açıkta. hatta yaraları yok gibi birşey. kuluçkaya tekrar yatmaya başladı. inşallah diğer çiftimden de iyi sonuçlar alırım. yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. telefonla görüşüp yardımcı olduğu için Günay Dönmez abime de ayrıca teşekkür ederim

poker1984

Takipçi Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
ilhan
Semih ÖKENEL' Alıntı:
aldığım sonuçları iletmek için yazıyorum.

tavsiye üzerine 2 gün vitamin 1 gün prebiyotik (yoğurt suyu) kullandım. izmirden kargom gelecekti oradaki medikalden hipradoxi adlı etken maddesi doksisiklin olan ilacı getirttim. kullanmaya başladım. gözle görülür düzelme var. yaraları azaldı. şu an sadece dökülen tüylerinin olduğu bölge açıkta. hatta yaraları yok gibi birşey. kuluçkaya tekrar yatmaya başladı. inşallah diğer çiftimden de iyi sonuçlar alırım. yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. telefonla görüşüp yardımcı olduğu için Günay Dönmez abime de ayrıca teşekkür ederim
Şükürler olsun...