Tek sefer çiftleşme ile 1'den fazla sayıda kuluçkaya yatma

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Arkadaşlar geçenlerde elimdeki en baba kuşlarımdan biri ben tatildeyken ölmüştü.O esnada dişisi kuluçkada idi ve erkeği olmadan yavrulardan 3 tanesini büyütmeyi başardı.Ancak birazda benim desteğim oldu çünkü yavrular henüz yuvadan düşecek durumda değillerken beslemeyi kesti yada azalltı.Kursakların yeterince dolu olmadığını görünce birazda ben yardım ettim.
Neyse beslemeyi kesmesinin nedeni yeniden yumurtlama telaşıymış.Dişi 3 tane daha yumurtladı şuana kadar.Şimdi bu durumda 2 seçenek var.Kızgınlık yumurtası denilen hadiseki 3-5 gün sonra yumurtalardaki doluluk oranından bunu anlayabileceğim.Diğer seçenek ise tek çiftleşme ile bünyesinde döl tutabilmesiki bu balıklarda karşıma çıkan bir hadise lepistesler tek çiftleşme ile 2-3 batın yavru veriyorlar.
Daha önce başıma gelmediği için başına gelenlerin görüşlerini almak isterim bu konuda.Bu dişinin yanına erkek at olsun bitsin belki ama hem bu dediklerimin gerçekleşmesi konusunda yeni bir deneyim kazanmış olacağız hemde ölen kuşun tek parçalı kuşum olmasından kaynaklı (üstelik geçen ağızda hiç parçalı yavru vermemiş olmasından) belki vasıflı parçalı yavru için bir şans daha elde etmiş olacağım.
Fikirlerinizi bekliyorum.

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
muhabbet kuşları eşleşmeden yaptıkları yumurtalar boş cıkar bir sefer eşleşip 4 veya 5 yumurta dolu cıkmaz benim bildigim o knaryada olur ama muhabbet kuşu öyle degil her yumurta icin ayrı eşler.senin kuşun yanlız başına yaptıgı yumurtalar boş hic heveslenme sen onun yanına bir erkek at belki anlaşır eş tutar.

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Arkadaşım malesef yumurtalar boş çıkacaktır.(yani öyle olması muhtemel.Allah ın işine karışıp çarpılmayalım da.)Kanaryalar da da bu böyle olur.Bir kez çiftleşmeyle 2-3 batım yumurta alınmaz.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Gürkan bey, tek çiftleşmeyle 3. ve sonraki kuluçkalarda yavru alınamıyor. Defalarca çiftleşip 5-6 ay yumurtlamayan kuşlarımda oldu, Lakin ben arkadaşlar kadar karamsar değilim; tek çiftleşmede bir dolu, bir günlük çiftleşmede 3 dolu yumurta veren kuşum oldu.

Yetişkin, üreme dönemindeki, sağlıklı bir erkek Muhabbetkuşunun testislerinin bir günde üretebileceği sperm hücresi sayısının 7 Milyon dan fazla olduğu tahmin ediliyor; MiliLitredeki bu sayının 1 Milyonun altına düşmesi malesef "kısırlık" olarak nitelendiriliyor. Ancak çiftleşmeler sonucu kaç sperm hücresinin canlılığını yitirmeden yumurtalıklara ulaşabileceğini bilemeyiz.
    Ben yumurtaları kundaktaki bebek misali "Kundak" olarak değerlendiriyorum, Kundaklar boş mu ? Dolu mu ?  bunu zaman gösteriyor.

Ölüm öncesi hastalık süreci olmuşsa, döl verimi düşmüştür. Fakat yinede ilk yumurta gelmeden 20 gün öncesi yahut daha kısa bir zaman söz konusu ise umut vardır.
    Dilerim; en az bir dolu yumurta alabilin..

Sonucu bizimle paylaşırsanız, konu arşivde sonuçsuz bir konu olarak kalmayacaktır.

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
murat kabayel' Alıntı:
muhabbet kuşları eşleşmeden yaptıkları yumurtalar boş cıkar bir sefer eşleşip 4 veya 5 yumurta dolu cıkmaz benim bildigim o knaryada olur ama muhabbet kuşu öyle degil her yumurta icin ayrı eşler.senin kuşun yanlız başına yaptıgı yumurtalar boş hic heveslenme sen onun yanına bir erkek at belki anlaşır eş tutar.
evet