Tek yumurta var neden olabilir

Acharad

Üyemiz
4 çift muhabbet kuşum var bunlardan 3 ünü üretici bi arkadaştan aldım uzun zamandır da çiftleştirmeye çalışıyorum ama henüz 3 ünde başarılı olamadım.Son gelen çiftim doğum günü hediyesi olarak komşularım tarafından verildi.Çelimsiz daha çok küçük olduğu belli bir çift.bu çiftten hiç ümidim yokken 2 gün önce dişinin yuvalıktan çıkmadığını farkederek baktığımda yumurtasını gördüm.Bugün üçüncü gün ancak hala tek yumurta var.Dişi gene yuvasında ama ben odaya girdiğimde yuvalıktan çıkıyor ve girmiyor.Sorularım neden tek yumurta olabilir? odada bulunmam kuluçkaya yatmamasına sebep olur mu(ki oda çalışma odam oluyo bu arada=)?ve yumurtanın döllenip döllenmediğini anlamam için ne yapmam lazım? şimdiden ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.

Acharad

Üyemiz
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Yumurta 3 gün-4 gün hatta 5 gün arayla bile olabilir. Genellikle üstüne yatmaya 2. yumurtadan sonra başlarlar. Dolu olup olmadığını yumurta 6. gününü doldurunca ışık kontrolü yaparak anlarsınız link: http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,433.0.html
inşallah dediğin gibidir.İlk defa yumurtayı gördüğümde çok heyecanlanmıştım ama forumları bir incelediğimde döllenmemiş boş yumurtalar,strese girip yumurtayı kırmalar vs baya bir moralim bozuldu.Bir yavru almak amacım nerdeyse senelerdir bakıyorum suyu maması temizliği herşeye dikkat etmeme rağmen olmadı şimdi böle yumurtayı görünce çok mutlu oldum.benim odada bulunmam sorun olur mu peki?

Acharad

Üyemiz
Erhan KİRET' Alıntı:
yumurta tek olduğuna göre büyük ihtimalle kızgınlık yumurtasıdır.
böyle bir ihtimal var mı.Kuşun dışkısı anormal sürekli yuvalıkta.Gerçi çiftleştiklerine şahit olmadım ama böyle bir durumun olabileceğini bilmiyodum :(

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
genelde çift kuşlar kızgınlık yumurtası yapmaz onun yerine dişi kızıştığı zaman erkekle çiftleşmeyi seçer, kuş yumurtaya yatıyo demişsiniz belki diğer yumurta daha sonra gelecek yada tek yumurtaya yatacak bunu zaman gösterir

Acharad

Üyemiz
Bugün hala tek yumurta, dışkısı ilk günkü gibi katı ve kanatları düşük genelde yuvasında ama arada çıkıyor.Bu esnada çiftleşme olmuyor gözlemlediğim.Acaba kuluçka evresinde çiftleşmeleri gerekiyor mu.Bir de dikkatimi çekti erkek kuş pek yuvaya girmiyor veya dişiyi beslemeye çalışmıyor. İlk yumurta aşamasında erkeğin bu hareketleri normal mi?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Poposundaki şişlik devam ediyor mu dişinin?
( Erkeğin hareketlerinde sıkıntı yok. Kuştan kuşa değişir. )

Acharad

Üyemiz
4ncü günde ikinci yumurta geldi.Dişi artık daha çok yuvada kalıyor.Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Maşallah. Allah nazardan saklasın. Şimdi hayvanları hiç rahatsız etmemelisiniz. İnşallah devamı gelir yumurtaların.

Acharad

Üyemiz
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Maşallah. Allah nazardan saklasın. Şimdi hayvanları hiç rahatsız etmemelisiniz. İnşallah devamı gelir yumurtaların.
teşekkürler Efekan Bey inşallah yumurtalarda açılınca resimlerini paylaşıcağım :)