tek yumurtalı çift aldım.bir sorum olacak!

Bysmtnc

Yeni Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
İNCE
pazar akşamı üretici bi abimden 2 çift kuş alıp kutu içerisinde 2 saatlik yol gidip evime getirdim.üretim kafesi ve yuvalıkları takıp kuşları içine attım.çiftlerden bir tanesinin 1 yumurtası vardı follukta.follukla beraber aldım kendi yuvalığıma koydum.pazar günü yumurtlamış kuş bugün tekrar yumurtlaması gerekiyor ancak yuvalığa girdiğini görmedim.dışkısı büyük yumurta var gibi.

sormak istediğim bu çiftim ikinci yumurtayı içinde eritip yumurtlamaktan vazgeçebilir mi? veya yumurtlamaya devam ederse yuva dışına mı yumurtlar? yuvalığa yumurtlarsa yumurtları kırma ihtimali var mı?

yardımcı olursanız çok sevinirim.herkese iyi üretimler.!

Doğanay YILDIZ

Takipçi Üyemiz
Adı
Doğanay
Soyadı
Y.
Yeni çiftiniz hayırlı olsun. Yer değişimlerinde genelde o kuluçka sonlanıyor. Dişi yatmıyor, kafes dışına yumurtluyor ya da zarar veriyor olan yumurtalara. Bazen hiç bir yenilik yokmuş gibi devam eden çiftlerde oluyor ama çok çook nadir. Bazı zamanlarda yumurta 1 gün arayla gelmeyebiliyor. Kimi zaman 3 gün oluyor.

Eğer yumurtanın olduğna eminseniz ve gün geçti diyorsanız popo kısmını kontrol etmenizi önereceğim. Sıkışma söz konusu olabilir.

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Doğanay hocamın da dediği gibi her şey olabilir. Çünkü kuştan kuşa çok farkeden bir durum bu. En doğrusu sizin bekleyip görmeniz.

Bysmtnc

Yeni Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
İNCE

Dişinin fotoğraflar bunlar. Yumurta var mı nasıl anlarım. Dışkısı büyük olunca var diye düşünmüştüm. Bi bakabilir misiniz. 

Bysmtnc

Yeni Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
İNCE
Doğanay YILDIZ' Alıntı:
Yeni çiftiniz hayırlı olsun. Yer değişimlerinde genelde o kuluçka sonlanıyor. Dişi yatmıyor, kafes dışına yumurtluyor ya da zarar veriyor olan yumurtalara. Bazen hiç bir yenilik yokmuş gibi devam eden çiftlerde oluyor ama çok çook nadir. Bazı zamanlarda yumurta 1 gün arayla gelmeyebiliyor. Kimi zaman 3 gün oluyor.

Eğer yumurtanın olduğna eminseniz ve gün geçti diyorsanız popo kısmını kontrol etmenizi önereceğim. Sıkışma söz konusu olabilir.
bakabilir misiniz?