Tekrar Üretime Başladım...

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
şimdilik hiç bir sorun yok ilk yumurtalar  gelmeye başladı bir erkeğin iki dişiyle çiftleştiğini gördüm bakalım neler olacak

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Hakan KAPLAN' Alıntı:
şimdilik hiç bir sorun yok ilk yumurtalar  gelmeye başladı bir erkeğin iki dişiyle çiftleştiğini gördüm bakalım neler olacak
Hakan bey kaç çiftle üretime başladınız

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Fatih MANSIZ' Alıntı:
Hakan bey kaç çiftle üretime başladınız
30 dişi 25 erkek şuan sadece salma üretimi yapıyorum... İlerleyen zamanlarda sağlam yavrularımla kafes üretiminede başlayacağım İnşallah .... kuşlar 5  6 aylık genç kuşlar....

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Salma üretiminde deneyimsizim ve bu ilk arkadaşlar şöyle bir problemim var bir yuvalıkta yumurtlayan dişi 1 yumurtasını bıraktığı yuvalığı terkedip başka yuvalığı sahiplenmiş orda yumurtlayacağını düşünüyorum bunun sebebi ne olabilir ne yapmalıyım acaba ? diğer bir dişide 2 yumurta bıraktığı yuvadan vazgeçip başka bi yuvada 1 yumurta yapmış orda devam edecek gibi

icon_think

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Erhan KİRET' Alıntı:
vayy anasını çok enterasan :D bende merak ettim inş kısa zamanda bien üstadlar cevaplar hakan bey.
Evet malesef öyle 2 dişide bu sıkıntı var diğer dişilerde problem yok gibi şuan

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Hakan KAPLAN' Alıntı:
Salma üretiminde deneyimsizim ve bu ilk arkadaşlar şöyle bir problemim var bir yuvalıkta yumurtlayan dişi 1 yumurtasını bıraktığı yuvalığı terkedip başka yuvalığı sahiplenmiş orda yumurtlayacağını düşünüyorum bunun sebebi ne olabilir ne yapmalıyım acaba ? diğer bir dişide 2 yumurta bıraktığı yuvadan vazgeçip başka bi yuvada 1 yumurta yapmış orda devam edecek gibi

icon_think
sanırım bu konu hakkında yardımcı olabilecek kimse yok.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
Hakan KAPLAN' Alıntı:
sanırım bu konu hakkında yardımcı olabilecek kimse yok.
hakan bey hayırlı olsun salmanız çok güzel olmuş bende salmada üretim yapıyorum sorunuza gelince bazı dişiler hangi yuvayı alacağına karar veremediğ iiçin 1 kaçtane yuvaya yumurta bırıkırlar bu çok nadiren olur dişi hangi yuvayı aldıysa takip edin yumurtaları orda toplarsınız bütün kuşlar yuvalıklarını alıp yumurtlayana kadar bazen dişiler aynı yuvalığı seçer yuvalık kavgası çıkar çok iyi takip etmeniz lazım salmayı oturta bilirseniz kafese göre çok daha verimli

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Ahmet TATLIPINAR' Alıntı:
hakan bey hayırlı olsun salmanız çok güzel olmuş bende salmada üretim yapıyorum sorunuza gelince bazı dişiler hangi yuvayı alacağına karar veremediğ iiçin 1 kaçtane yuvaya yumurta bırıkırlar bu çok nadiren olur dişi hangi yuvayı aldıysa takip edin yumurtaları orda toplarsınız bütün kuşlar yuvalıklarını alıp yumurtlayana kadar bazen dişiler aynı yuvalığı seçer yuvalık kavgası çıkar çok iyi takip etmeniz lazım salmayı oturta bilirseniz kafese göre çok daha verimli
çok sağolun teşekkür ederim öyle yapacağım  yumurtaları toplayacağım bakalım ne olacak şimdilik yuvalık kavgası yok bütün kuşlarımda birlikte büyüyen kuşlar