Temizlik

Deniz Keleş

Üyemiz
Adı
Deniz
Soyadı
Keleş
Mrb arkadaşlar 2 gün önce ilk yavrum çıktı kuşumun altında 5 tane daha yumurta var ama kafesleri bayağı bir kirlendi dişi sağ olsun yerde engebeli bir arazi oluşturdu  temizliğini nasıl yapabilirim bide bu aralar evde aynı odada başka bir yere koymam lazım bunu nasıl yapabilirim.

Not: Kuşlarımın ilk kuluçkası.

Ayrıca konu dışında bir soru daha sorucam benim erkek kuşumda yuvaya girip dişiyle beraber kuluçkaya yatıp yuvalığa girip kendisi yavuruyu besliyor bu normal birşey mi?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Deniz KELEŞ' Alıntı:
Mrb arkadaşlar 2 gün önce ilk yavrum çıktı kuşumun altında 5 tane daha yumurta var ama kafesleri bayağı bir kirlendi dişi sağ olsun yerde engebeli bir arazi oluşturdu  temizliğini nasıl yapabilirim bide bu aralar evde aynı odada başka bir yere koymam lazım bunu nasıl yapabilirim.

Not: Kuşlarımın ilk kuluçkası.

Ayrıca konu dışında bir soru daha sorucam benim erkek kuşumda yuvaya girip dişiyle beraber kuluçkaya yatıp yuvalığa girip kendisi yavuruyu besliyor bu normal birşey mi?
bence yavru çıkana kadar temizlik yapmayın ve kafesin yerini değiştirmeyin, dişi kuluçkadan kalkabilir. Erkek kuş kuluçkaya yatmaz ama yavruları besler...

Deniz Keleş

Üyemiz
Adı
Deniz
Soyadı
Keleş
cevabınız için teşekkürler o zaman benim erkekte bir sorun var çünkü sürekli yuvalığa baktığım için altına yumurta çekerken çok gördüm  :)

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
kafes temizliğinizi yapın bir sorun olmaz siz kafes ile ilgilenirken dişi zaten yuvadan çıkmaz. Eğer temizlik yapmazsanız sorun olur hastalıklara davetiye çıkarmış olursunuz. Kafes temizliği toplamda 3 dakika sürmez çabucak yaparsınız dişi için bir tehlike arz etmez.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Benim kuşlarımında yumurtası var erkekte bazen dişinin yanına yuvaya girip uzun uzun kalıyor sanırım bu normal bir davranış eşine yardım ediyor kuluçkadayken bile :) temizlerken dişi yuvadan çıkmıyor bazen temizlik esnasında erkekte giriyor yuvaya.

ozanizgi

Takipçi Üyemiz
Adı
ozan
Soyadı
izgi
o senin kuşlarının karakterine bağlı. kimi dişi var kafesi yerden yere vursan yinede yumurtayı bırakmaz, kimide az bişe yerini oynatsan yumurtalara yatmayı bırakır. Bence riske atma bırak en azından yavruların hepsi bi çıksın sonra yapasın detaylı bi temizlik

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Tabi kuşun karakterine göre değişiyor kafese yaklaştığınızda yumurtalara baktığınızda filan tepki vermiyor sinirlenmiyorsa temizliğide sorun edeceğini sanmıyorum.

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Tebrikler... Sİzinkiler tutmuş. Keşke benimkiler de tutsaydı. Sizinkilerden 1 gün önce olacaktı.  crying  Umarım diğerleri de sağlıkla çıkarlar ve büyürler. Neyse kolay gelsin ....

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
kafes temızlığını yapabilirsiniz sıkıntı olmaz
ancak kafesın yerını değiştirmeyin..

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Görüşlerini yazan arkadaşlar tabii ki kendi deneyimlerini yazıyorlar. Bu anlamda ben de şöyle diyebilirim:

Eğer çok gerekli değil ise kafes temizliğinizi haftada bir yapabilirsiniz. Temizlik yaparken kuşlarınızı ürkütmemeye dikkat edin. Sonuçta Mahsun beyin dediği gibi 3 dakikalık bir zaman alır kafes temizliğiniz.

Yuvalık temizliğini de gerekli olduğunu düşündüğünüz her zaman yapabiliriniz. Şu kadarını söyleyeyim, bazı kuşlarımın yuvalıklarını haftada 2-3 kez temizlemek zorunda kalıyorum. Artık ne yeyip içiyorlarda yuvalığı bu kadar batırıyorlarsa :)

Siz yuvanın kapağını açtığınızda dişi yuvadan büyük ihtimal çıkar. Çıkmazsa siz nazikçe alıp çıkartın. Yuvadan yavruları ve yumurtaları bir kenara koyup yine 2-3 dakikada temizliğinizi bitirip yavruyu ve yumurtaları geri koyun. Dişi yuvalığa girer merak etmeyin :)

Bunlarda benim deneyimlerim. İnşaAllah size de faydalı olur.

Hayırlı üretimler ve yavrular dileğiyle :)

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
temizlik şart bilhassa bu sıcak havalarda kuşları riske atmayın hastalık ve parazit açısından.esasında üretim bile yanlış ama bazen böyle zamansız oluyor işte