TEPELİ MUHABBET KUŞU EŞ SEÇİMİ NASIL OLMALI

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
arkadaşlar tepeli muhabbet kuşu üretimine başlıyorum eş seçimini hangi kriterlerde yapmam lazım mesela tepeli erkek tepeli dişimi daha iyi yada eşlerden biri kabak biri tepelimi daha uygun yada biri tepeli biri normal bi muhabbetmi gibi hangi eşlerden daha randımanlı tepeli yavru alabilirim tecrübeli arkadaşların bilgilerine ihtiyaç var teşekkürler

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
Tepelilikteki ölümcül faktörü gözden çıkarmamak gerekiyor  ben kendi tecrübelerimde şunu gördüm aynı ebeveynlerden kardeş olan bireyleri bile eş yapıldığında ikiside kabak olsada çok güzel sonuçlar alınabilinmekte çift tepe çift tepe atılsa bile tam randımanlı sonuçlar alınamamakta bu biraz kendi elinizdeki kuşların analizi ve gen takibi ile alakalı buza sizin için zaman demek oluyor kuşlarınızı denemelisiniz ancak genetiğinde baskınlık oranını verdiği yavruya göre tanıyabilirsiniz çift tepeli iki kuşu atsanız bile genetik gösterge yani tepelilikten etkilenme oranı kendisinde fazla ama taşıdığı gende nisbeten az olabilir fakat hiç tepelilik göstergesi olmayan tepeliden gelme kabak kuşları birbirine eş atıldığında çok muazzam güzellikte gloster tepe ve çift tepe yavrular alınabilinmektedir ama genel manada bu işin uygulaması tepeli özelliği taşıyan kuşu dişi veya erkek dişi olursa yavruların tepelilikleri daha yüksek olacaktır tepeliden gelme tepesiz bir kuşa eş atılabilir ama dediğim gibi elinizdeki kuşların genetik baskınlıkları yavrularında çıkacak özelliği çok etkileyeceğinden kesin bir söz söylemek imkansızdır sonuçta kapalı kutudur ve yumurtadan ne çıkacağını Allah bilir biz sadece olasılık verebiliriz tahminde bulunabiliriz en vasıflı hayvanlardan bile vasıfsız yavrular çıkabilmektedir fakat bu vasıflı kuşların vasıfsız yavrularının işe yaramaz yavru vereceği anlamına gelmez genlerinde var ise vasıfsız bir kuşa vasıfsız bir kuş eşe atılsa bile altından çok kaliteli kuşlar toplanabilir kolay gelsin.

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Abdullah YILMAZ' Alıntı:
tepelilikteki ölümcül faktörü gözden çıkarmamak gerekiyor  ben kendi tecrübelerimde şunu gördüm aynı ebeveynlerden kardeş olan bireyleri bile eş yapıldığında ikiside kabak olsada çok güzel sonuçlar alınabilinmekte çift tepe çift tepe atılsa bile tam randımanlı sonuçlar alınamamakta bu biraz kendi elinizdeki kuşların analizi ve gen takibi ile alakalı buza sizin için zaman demek oluyor kuşlarınızı denemelisiniz ancak genetiğinde baskınlık oranını verdiği yavruya göre tanıyabilirsiniz çift tepeli iki kuşu atsanız bile genetik gösterge yani tepelilikten etkilenme oranı kendisinde fazla ama taşıdığı gende nisbeten az olabilir fakat hiç tepelilik göstergesi olmayan tepeliden gelme kabak kuşları birbirine eş atıldığında çok muazzam güzellikte gloster tepe ve çift tepe yavrular alınabişlinmektedir ama genel manada bu işin uygulaması tepeli özelliği taşına kuşu dişi veya erkek dişi olursa yavruların tepelilikleri daha yüksek olacaktır tepeliden gelme tepesiz bir kuşa eş atılabilir ama dediğim gibi elinizdeki kuşların genetik baskınlıkları yavrularında çıkacak özelliği çok etkileyeceğinden kesin bir söz söylemek imkansızdır sonuçta kapalı kutudur ve yumurtadan ne çıkacağını Allah bilir biz sadece olasılık verebiliriz tahminde bulunabiliriz en vasıflı hayvanlardan bile vasıfsız yavrular çıkabilmektedir fakat bu vasıflı kuşların vasıfsız yavrularının işe yaramaz yavru vereceği anlamına gelmez genlerinde var ise vasıfsız bir kuşa vasıfsız bir kuş eşe atılsa bile altından çok kaliteli kuşlar toplanabilir kolay gelsin. +1 arkadaş çok güzel ÖZETLEMİŞş.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Bayram AKYILDIZ' Alıntı:
Yazınız için teşekkürler  açıklayıcı olmuş ...
senelerdir  tepeliler üzerinde  uğraşıyorum  iyi kötü bilgiler  elde  ettim
eşlemelerle alakalı bir çizelge  hazırlıyorum ama  işten güçten fırsat bulupta bitiremedim ..
çizelgenin yarısı  bitirdimm inşallah geri kalanıda  en kısa zamanda bitirip sizlerle paylaşacağım ..
yaşlaşık 11 12 sene tepeliler  üzerine yoğunlaşıp epey bir bilgi sahibi oldum kendimce edindiğim bilgiler iyi veya  kötü olsada sizlere  biraz da olsa  yardımcı olabilirsem ne mutlu bana ....

saygılarımla
alkisd alkisd olay budur ..