ters kursak hastalığı

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Arkadaşlar resimdeki beyaz kuş Jumbo mu, bana çek gibi geldi? Petshop sahibi jumbo olduğunu söylüyor, ayrıca sarı kuş orijinal çek mi?  Kuşun kursak bölgesinde sanki bir şişlik var, ön bölgedeki şişlik ters kursak hastalığı mı, bulaşıcı mıdır, ne yapılabilir?

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Bu şişlik kursağının dolu olduğunu ifade eder yemesi güzel galiba.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mustafa SOYSAL' Alıntı:
Bu şişlik kursağının dolu olduğunu ifade eder yemesi güzel galiba.
Aslında bu şişlik çok fazla. Hiç iyi bir şişlik değil. Kafesinize kuş kumu koyun. Kuşlar aynen dediğiniz gibi ikisi de çek

hayriii

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
koç
bence ur veya baska bişey gib geldi kursak sarkmısta olabilir bildigim kadarıyla kursak biraz yukarda

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Aslında bu şişlik çok fazla. Hiç iyi bir şişlik değil. Kafesinize kuş kumu koyun. Kuşlar aynen dediğiniz gibi ikisi de çek
Hayri KOÇ' Alıntı:
bence ur veya baska bişey gib geldi kursak sarkmısta olabilir bildigim kadarıyla kursak biraz yukarda
Aldığım yerde kafeste kum yoktu galiba, kendi kafesime atar atmaz kum yediler, kuş gayet canlı ve hareketli, son kuluçkası 2 gün önce sona ermiş, 5 yumurtası varmış ve yavrular yumurtada ölmüş galiba, şiş kısmı kontrol ettim, bir anormallik veya sertlik yok gibi, kuş yaşlı mı?

hayriii

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
koç
heralde yaşı var biraz ama o kursağına bi çozüm bul bilemiyorum kumu kaldır fazla yemiştir felan veya bi mantar vardır hastalık vardır bence o kuşu veterinere götür geçicek gibi durmuyor

Adı
sinan
Soyadı
eren
  mrb arkadaşım ben bir ay öne ce koydum bu sitenin kuşlar hastalıklar bölümüne bi cevap çıkmadıı..--???kumu çok yemiş diyolar bakarmısın yemi çok yemiş güzel diyen arkadaşlar var (petten iki dişiyi eş alanlar-iyi paralara mama olarak verilenleri alanlar burada yorum yapıyolar) bu bi hasta kuş kursağı ters veya sarkmış bendede var yemi yeyince ele geliyo-ama ölmüyo bi şeye hayrıda yok eşleşmiyo yaşıyo mesele bu üç aydır,bu yaşar ama yem tüketir başka bi şey yok..--(http://b1304.hizliresim.com/18/9/lxvth.jpg

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Sinan EREN' Alıntı:
  mrb arkadaşım ben bir ay öne ce koydum bu sitenin kuşlar hastalıklar bölümüne bi cevap çıkmadıı..--???kumu çok yemiş diyolar bakarmısın yemi çok yemiş güzel diyen arkadaşlar var (petten iki dişiyi eş alanlar-iyi paralara mama olarak verilenleri alanlar burada yorum yapıyolar) bu bi hasta kuş kursağı ters veya sarkmış bendede var yemi yeyince ele geliyo-ama ölmüyo bi şeye hayrıda yok eşleşmiyo yaşıyo mesele bu üç aydır,bu yaşar ama yem tüketir başka bi şey yok..--(http://b1304.hizliresim.com/18/9/lxvth.jpg
eşleşmesiyle ilgili bir sıkıntı yok, ben eşleştiğini biliyorum, uzun süredir bu haldeymiş, ben kuşları aldığım yere iade etmek istedim, kardeşim değiştirmek istemedi, yavru alabilirsek yavrularının da iri olacağı düşüncesinde herhalde, galiba bu durum sarkmış kursak....

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
galiba kuşta ya yağlanma var ya da kursak sarkması var, bu sabah çektiğim resimde kursak eski haline dönmüş, çok yiyince oluyor galiba...

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Yemi çok yemesinden dolayıdır iyi takip et ve gözlemle.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Arkadaşlar bu kuşlarla ilgili bir kaç şey daha sormak istiyorum, kuşların ayaklarına bakar mısınız, bu kuşlarda mantar mı var yoksa yaşın getirdiği bir durum mu, ayrıca kuşlar kaç yaşında sizce? Kuşlardan yavru almada sıkıntı olur mu?

Adı
sinan
Soyadı
eren
MRB ARKADAŞLAR AYAKLARI BULUNDUKLARI ORTAMDAKİ NEM ORANIYLA VE YA KUM TALAŞ KAFES ALTINDAKİ GAZETE VBG. İLGİLİ OLABİLİR VAZELİN SÜR ECZ.NEDE VAR BİR TL, BU KURSAK ŞİŞMESİ YEMİ GRAMLAMI VERCEZ KUŞ BU YORUMLAR BELLİ Bİ ÇİFT KUŞU OLAN (kuş akıllı olacak. doyana kadar yemiycek insanda öle sokağa bakarmısın her canl insan ayrı  ayrı ee kuşlara ne diyelimm)..??

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Kuşları iade etmek yerine iyileştirmeye karar verdim, sonuçta bunlarda can...Öncelikle forumdan edindiğim bilgilere göre özellikle beyaz kuştaki yağlanma problemini çözmek için kafesimdeki ortadaki tüneği çıkaracam, böylece karşılıklı merdiven şeklinde 2 tünek kalacak, kafesim 60x30x40 cm boyutlarında, ayrıca her gün sabah akşam 5 şer dakika uçuracam, 2 günde bir suyuna 5 şer damla limon damlatacam, bir gün normal su, bir gün limonlu su verecem, 10 gün devam edecem. Yağlanmayı çözdükten sonra kuşları güçlendirmek için haftada iki defa güçlü mama takviyesi yapacam (kuşlara vediğim mama; 3 çay kaşığı hazır witte molen ballı mama, 3 adet eti bebe bisküvisi, 1 çay kaşığı irmik, yarım çay kaşığı pirinç unu, 1 çay kaşığı keçi boynuzu tozu, çeyrek havuç rendesi, çeyrek yumruyta, 1 çay kaşığı nijer tohumu, 1 çay kaşığı Wunder Vogel bira mayası, 1 çay kaşığı Wunder Vogel probiyotik, 1 çay kaşığı Wunder Vogel kalsiyum plus, yarım çay kaşığı tarçın) Ayaklarında ve gagalarda mantar olduğunu düşünmekteyim, sabahları Avipom, öğlen Tricopom, akşamları ise mycospor ile terramycin krem karıştırıp sürecem, herkes farklı krem önermiş, en çok önerilen kremleri kullanmaya karar verdim, umarım sıkıntı olmaz, daha önceki kuşlarım da mantar olmuştu, bir türlü iyileştiremedim, bu yüzden birden çok krem kullanmaya karar verdim. Yalnız mantar tedavisi bittikten sonra dezenfekten olarak NİZORAL ŞAMPUAN kullanmayı düşünüyorum, sizce uygun mudur?

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Kuşlarınız 2 yaş civarı olduğundan ayaklarının rengi grileşmiş. Gözlerinden de 2 yaş civarı olduğunu anlayabilirsiniz. Yani mantar değiller, renkleri öyle.

Kursaklarının şiş olmasını ben de çok yemelerine bağlıyorum, uzun süre kum konmamışsa yediklerini rahat hazmedemiyor olabilirler, kuş kumu koyun yediklerini öğütmede faydası olur. Uçurmak ve limon damlatmak yağlanmalarını önlemek anlamında faydalı olur.

Kuşlarınız güzel maşaAllah, Allah nazarlardan saklasın, hayırlısıyla yavrularınızı da alırsınız inşaAllah :)

Acizane tavsiyem: İlk yavrularından damızlık ayırın, çünkü bunlar 2 yaşında olduklarından fazla yormayın. Aldığınız yavrularla üretime devam edersiniz :)

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
herkese teşekkür ederim, ben kuşun ayağının rengini değil, üzerindeki beyaza benzeyen kabuklar acaba mantar mı diye düşündüm. Kuşlardan yavru elde edebilirsem damızlık olarak ayıracam, internette bulduğum bir videoda benim kuş gibi bir çek kuşun fotoğrafını sizlerle paylaşmak istiyorum, bu kuşun da kursağı aşağıda, benim kuş bundan biraz fazla yiyor galiba...