TIRNAK KESMENİN BİR BAŞKA YOLU YOKMU?

mahmut han

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahmut
Soyadı
Varlı
Herkese merhabalar..
Tırnak makası ile kuşu ele alıp tırnağını keserken gerçekten kuşun acı çektiğini hoşlanmadığını görüyorum.. Bunun bir başka yolu yokmudur ?

Tansu AKIN

Yeni Üyemiz
Adı
Tansu
Soyadı
AKIN
Kumlu tünek kullanmak alternatif  ama buda ayaklarda yaraya neden oluyor.

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
sanırım yok ya :( ama kendimiz gibi düşünürsek pek acımaz diye düşünüyorum. onlar sadece elimize aldığımızda heyecanlanıp bağırmaya başlıyolar :)

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
kümeslerin icine gazbeton parcaları koy el yıkama sabunu büyüklügünde onlar gazbetonla oynerken hem gagalarını hem tırnaklarını düzeltiyor.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
kuşların damarlarına kadar kesmediğiniz takdirde canları acımaz benimkilerin de acımıyor elinizde rahatsız oldukları için size öyle geliyordur tabi bu benim fikrim

mahmut han

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahmut
Soyadı
Varlı
Uğur SARI' Alıntı:
sanırım yok ya :( ama kendimiz gibi düşünürsek pek acımaz diye düşünüyorum. onlar sadece elimize aldığımızda heyecanlanıp bağırmaya başlıyolar :)
İnanın 2 tırnağını kestikten sonra dayanamadım bıraktım.. kuş gerçekten hoşlanmıyor.. tahta tünek kullanıyorum ayrıca ama bi fayfasını görmedim.

Enes Çelik

Üyemiz
bendede var aynı sorun özel agactan tünek yaptım  tırnakları uzuyo genede nasıl kesicem onu  düşünüyorum

mücahit

Takipçi Üyemiz
Adı
mücahit
Soyadı
irez
Tırnak bakımı için, ilk yapılması gereken şey kafeste değişik kalınlıklarda ağaç tüneklerin bulundurulmasıdır. Bu sayede papağanımız kendiliğinden tırnaklarının uzunluğunu ayarlayabilecektir. Papağanlarımızın tırnaklarını tırnak makası ya da benzeri birşeyle kesmek ya da kestirmek oldukça tehlikeli ve gereksiz bişeydir.

Gaga bakımı için, kafeste ki ağaç tüneklerin yanı sıra mutlaka gaga taşı da bulundurulmalıdır. Bu gaga taşı balık kemiğinden olanlar olabileceği gibi asıl tavsiye edilen mineral ve kalsiyum katkılı olan ürünlerdir. Bu sayede hem papğanımız gagasının uzunluğunu ayarlayabilecek hem de gerekli bazı mineralleri alabilecektir. Gaganın herhangi bir şekilde kesilmeye çalışılması çok yanlıştır. Bu işlem sırasında gaga kırılabilir ya da derik yarıklar açılabilir ki böyle bir durumda kuşunuzu kaybedersiniz. Çok uzamış ve müdahalesi geç kalınmış durumlarda ise çok dikkatli olmak kaydı ile tırnak törpüsü ile gaga bir miktar kısaltılabilir.>>>>>konu sultanpapagani.net sayfasından alıntıdır....<<<<<<<<<<<<  Ayrıca kuşlar doğal ortamında ağaçlarda tünemiyorlar mı???

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kuşun ayağıyla tam olarak kavrayabileceği kalınlıkta ahşap dünek kullandığınızda tırnağını kesmenize gerek kalmaz