TOHUM ÇİMLENDİRME(KUŞLARIN ANA BESİNİ)

ÜHSAN

Üyemiz
Adı
YAVUZ
Soyadı
GÜÇLÜ
HASAN BEY, ÇİMLENDİRDİĞİNİZ TOHUMLAR NE TOHUMU , TOHUMLARI KOYDUĞUNUZ KAP ÖZEL Mİ , BİRAZ DETAYLI ANLATIRSANIZ GÜZEL OLUR........

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
yabancı bir siteden alıntıdır örnek teşkil etmesi amacıyla koydum..
Yalnız anladığım kadarıyla yabani tohumlar artı buğday ve yulaf tohumu var bunlarıda ülkemizde bulmak mümkün..

serdar21

Takipçi Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
ÖZKILIÇ
yaa herşey iyi güzelde burda insanlarlan birşeyler paylaşmak istiyorsanız ordaki toğumlarınızı öncelikle belirtiniz ve nasıl yapacaklarını ne gibi işlemlerde bulunacaklarını belirtirseniz  daha iyi olurdu bilen var bilmeyen var merak edip yapmak isteyen bilmediğinden yapamıyacak insanların aklında soru işareti kalacak paylaşım için tşkler

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
abi benim onu söyleme sebebim tamamen çimlenmiş tohum olmasından dolayı doğal hayatta muhabbet kuşlarının çimlenmiş tohuma düşkünlüğünü bilmeyen yoktur diye düşünüyorum :)

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
faydalı olduysa ne mutlu fatih hocam yani bazı arkadaşlarımız araştırsa ne tohumudur nasıldır nedir öğrenecek ama herkes hazıra alışmış bizede bunlar havadan düşmüyor biraz araştırmacı olmak lazım bence :) ( bu işe eğer gönül veriliyorsa)

serdar21

Takipçi Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
ÖZKILIÇ

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Paylaşım icin teşekkürler gercekten hazirlanisi kolay bı icerik illa ki aynı tohumları yapmak zorunda değiliz zaten

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
ben birçok kez "çimlendirme tohumu" olarak satılan hazır karışımlardan denedim ama resimdeki gibi hiç olmuyor bilginize. Sebebi değişik tohumlar değişik zaman zarfı içinde çimleniyor, yani birkaçı çimlenirken diğerlerin ucu bile patlamıyor. Bu nedenle illa karışık çimlenmiş tohum vermek isterseniz, tohumları ayrı-ayrı alıp, herbirini ayrı çimlendirin ve kuşlarınıza verirken karıştırın.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
şe  kaplardan bende    almak isterim  istanbulda  bilen gören varmıdır  ??

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
ben birçok kez "çimlendirme tohumu" olarak satılan hazır karışımlardan denedim ama resimdeki gibi hiç olmuyor bilginize. Sebebi değişik tohumlar değişik zaman zarfı içinde çimleniyor, yani birkaçı çimlenirken diğerlerin ucu bile patlamıyor. Bu nedenle illa karışık çimlenmiş tohum vermek isterseniz, tohumları ayrı-ayrı alıp, herbirini ayrı çimlendirin ve kuşlarınıza verirken karıştırın.
.GÜNAY  USTAD  SENİN  ŞU  TESPİTLERİN  BENİM SANA  OLAN SAYGINLIGIMI  ARTIRIYOR.....DİREK YAZIP CİZİYORSUN  NET  HERKESİN ANLAYACAĞI SEKILDE...VE  BİLGİNİ SAKLAMIYORSUN BASKALARI GİBİ...HELAL  OLSUN....

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Karahan UZUN.' Alıntı:
şe  kaplardan bende    almak isterim  istanbulda  bilen gören varmıdır  ??
bu kaplardan almana gerek yok Karahan usta, çok daha basit şekilde kendin de yapabilirsin. Bir müdded önce bir yorumumda birkaç video paylaşmıştım ve o videolardaki kullanılan kaplardan kendin de yapabilirsin. Ben algidanın dondorma kaplarını kullanarak yaptım denemek için ve başarılı oldu, ama dondurma kabı benim ihtiyacım olan çimlenmiş tohum miktarını karşılamadığı için daha büyük konteynır tarzı saklama kaplarından satın alıp yaptım.

Yapılışı çok basit, ayni büyüklükte 2 kabı alıyorsun, birinin tabanını 1 milimetrelik matkapla delikler açıyorsun (videodaki gibi - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,14991.msg210851.html#msg210851). Ayni deliklerden de kabın birtanesinin kapağına açıyorsun (hava alması için). Delikli olan kabı deliksiz olan kabın içine yerleştirip tohumlar içine ilave ediliyor ve iyice yıkanıyor. Yıkadıktan sonra bir miktar daha su ilave edilip, delikli olan kapak üzerine kapatılıyor ve tohumların şişmesi için bekleniyor (tohumun cinsine göre suda tutulma süresi değişecektir, ben buğdayları 10 saat tutuyorum). Daha sonra tohumların suyu iyice süzülmesi ve çimlenme reaksyonu başlaması için delikli kabı deliksiz kapdan çıkarıyorsun ve 10-12 saat bu şekilde bekletiyorsun. 10-12 saat sonra artık tohumların ucu patladığını göreceksin, tohumlar artık kuşlara verilmek için hazırdır. Tohumları çok fazla filizlendirmenin anlamı ve faydası yok, filizi uzadıkça, tohumun besin değeri filize gideceği için kuşlara pek faydalı olmaz. Tohumun besin açısından PİK noktası, tohumun tam patladığı andır...bu noktada besin değeri normalinden tam 300 kat daha yüksektir.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
bu kaplardan almana gerek yok Karahan usta, çok daha basit şekilde kendin de yapabilirsin. Bir müdded önce bir yorumumda birkaç video paylaşmıştım ve o videolardaki kullanılan kaplardan kendin de yapabilirsin. Ben algidanın dondorma kaplarını kullanarak yaptım denemek için ve başarılı oldu, ama dondurma kabı benim ihtiyacım olan çimlenmiş tohum miktarını karşılamadığı için daha büyük konteynır tarzı saklama kaplarından satın alıp yaptım.

Yapılışı çok basit, ayni büyüklükte 2 kabı alıyorsun, birinin tabanını 1 milimetrelik matkapla delikler açıyorsun (videodaki gibi - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,14991.msg210851.html#msg210851). Ayni deliklerden de kabın birtanesinin kapağına açıyorsun (hava alması için). Delikli olan kabı deliksiz olan kabın içine yerleştirip tohumlar içine ilave ediliyor ve iyice yıkanıyor. Yıkadıktan sonra bir miktar daha su ilave edilip, delikli olan kapak üzerine kapatılıyor ve tohumların şişmesi için bekleniyor (tohumun cinsine göre suda tutulma süresi değişecektir, ben buğdayları 10 saat tutuyorum). Daha sonra tohumların suyu iyice süzülmesi ve çimlenme reaksyonu başlaması için delikli kabı deliksiz kapdan çıkarıyorsun ve 10-12 saat bu şekilde bekletiyorsun. 10-12 saat sonra artık tohumların ucu patladığını göreceksin, tohumlar artık kuşlara verilmek için hazırdır. Tohumları çok fazla filizlendirmenin anlamı ve faydası yok, filizi uzadıkça, tohumun besin değeri filize gideceği için kuşlara pek faydalı olmaz. Tohumun besin açısından PİK noktası, tohumun tam patladığı andır...bu noktada besin değeri normalinden tam 300 kat daha yüksektir.
...cok  sağol üstad  emeğine sağlık...hakkını  helal et..sonucta  emek+paylaşım

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
bu işlerde yeni oldugum için hazırlanış zaman ne olgunlukta oldugunu merak ediyorum. biraz açıklarmısınız ? kuşlarımıza nasıl vereceğiz bunu tohumları ? patladığı anda direk yemliğe mi koyacağız ? tohumları hazırladıgımızda ne kadar süre bekletmemiz gerekiyor ?

Şimdiden teşekkürler.