tuhaf tüy dökumu video yeni resimler eklendi tüy dökümü devam ediyor.

bemirad

Üyemiz
Web sitesi
diyarbakirmanset.com
Adı
ihsan
Soyadı
özbay
arkadalar  gectigimiz gunlarde  fark ettim ama bu derecede dokuntu yok tu  budurmda ne yapacagım konusunda bir bilgim yok  uyuz bitleri konusunu okudum ama emin olamadım  tuy dokumunde olabilirmi. yardımlarınız bekliyorum

Sayğılar

Untitled

sa arkadaslar  11 subatta acmıs oldugum konu şimdi bugun cekılmıs resimleri ekliyorum hala bir cozum bulamadım  solunumu tatamen duzeldi  eşi ile aynı kafeste eşinde hiç bir sıkıntı yok tecrubeli olan arkadaslardan yardım istiyorum

kullandığım ilaç vilmectin
yavuz ustanın  onerdigi ketoral tablet
ve okaliptus yagı kafesede bir kaç  okalıptus yapragı  bıraktım tırrıklamaları için

Canan Sabuncu

Yeni Üyemiz
Adı
Canan
Soyadı
Sabuncu
Kuşta tüy dökümüne benzer bir durum yok farklı birşey ve ciddi birşey var gibi sanki.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
kitaptan şöyle bir bilgiyi yazıyorum fransız tüy dökümüyle ilgili
Fransız Tüy dökümü sadece yavruların etkilenmesiyle yayılır.Durum genellikle ölümcül değildir.Hafif vakalarda iyileşme olur.(senin kuş kitaptaki kuştan daha iyi durumda yani kataba göre iyileşecektir) Kuşlar virüs saçmaya devam edebilir.
Hastalık üreyen kuşlar için tehlikeli olabilir...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
İhsan ÖZBAY' Alıntı:
ewy  behsat  alacı bulabilecegim bir yer varmı  birde sorun tam olarak ne dir . neden kaynaklanır .

tşk
bi bit türünden kaynaklanan bisi bu bazen ivermektin icerikli ilaclar etki etmiyor bi süre sonra bu dedigim ilacın etken maddesi farklı bunu bulabilirsen iyi gelecektir gecmis olsun

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
İhsan senin kuşta videodan gördüğüm kadarıyla solunum yoluyla ilgili bir sıkıntı var
vıdeonun başlangıç aşamasında bunu gördüm. buda kuşta halsizlik ve sıkıntı yaratıyor birde gaga kenarlarında tüylerde tahriş olmuş gibi kuşu takip et bakalım gaga kenarlarını biryeremi sürtüyor yoksa kendimi kaşıyıp yapıyor burdan görünen bunlar

bemirad

Üyemiz
Web sitesi
diyarbakirmanset.com
Adı
ihsan
Soyadı
özbay
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
İhsan senin kuşta videodan gördüğüm kadarıyla solunum yoluyla ilgili bir sıkıntı var
vıdeonun başlangıç aşamasında bunu gördüm. buda kuşta halsizlik ve sıkıntı yaratıyor birde gaga kenarlarında tüylerde tahriş olmuş gibi kuşu takip et bakalım gaga kenarlarını biryeremi sürtüyor yoksa kendimi kaşıyıp yapıyor burdan görünen bunlar
evet abi bugun butun gün gozlemledim toplamda 2 defa kasıma yaptı  herhangi biryere surtme yok  sadece neves alış verinde kuyruk sallanıyoo hırıtıda yok

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
BU ARALAR FRANSIZ MOLT HASTALIĞI ÖZELLİKLE BURADA FORUMUMUZDA ARKADAŞLARIMIZIN ÖYLE BİR DİLLERİNE TAKILMIŞ Kİ TÜYE GİREN KUŞU GÖRSELER BU KUŞ FRANSIZ MOLT ( FRANSIZ TÜY DÖKÜMÜ ) DİYECEKLER YAPMAYIN ARKADAŞLAR KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARMAYIN FRANSIZ MOLT'UN TAM OLARAK NE OLDUĞUNU BİLEN ÇOK NADİR KİŞİLERDİR ARKADAŞLAR HANGİ YOL İLE BULAŞTIĞINI BİLİYORMUSUNUZ BU HASTALIĞIN KİMSE BİLMİYOR :) PEKİ BU HASTALIĞIN BULAŞICI OLDUĞUNA İNANMAKTAYSANIZ MESELA BAŞKANIN 500 TAKIMI VAR 1 TAKIMINA OLDU Kİ BULAŞTI YADA GÖRÜLDÜ 500 TAKIMDA AREYE GİTTİ VE DİĞER BÜYÜK ÜRETİCİLERDE BU ŞEKİL İLE KARŞILAŞTIĞINI VAR SAYAR İSEK O ZAMAN MUHABBET KUŞLARIMIZIN KÖKÜNE DARI EKERSİNİZ TÜRKİYE ÇAPINDA BUNU BİR DOMUZ GRİBİ OLARAK DÜŞÜNÜN AŞISI BULUNAMADIĞINI VAR SAYIN TÜRKİYEDE YADA BAŞKA MEMLEKETTE İNSANOĞLU KALIRMIYDI ??? MADEMKİ FRENCH MOLT DİYORSUNUZ BUNUN HERHANGİ BİR TEDAVİSİ YOK NASIL BULAŞTIĞINI BİLEN YOK EEE O ZAMAN MUHABBET KUŞU IRKIDA KALMAZ HELEKİ BULAŞICIYSA BU HASTALIK . . .

İHSAN BEY BAŞKANIMIZIN ÖNCELİKLE SÖYLEDİĞİNE KATILMAKTAYIM DİKKAT EDERSENİZ KUŞTA SOLUNUM PROBLEMİ VAR KUŞUNDA İÇ PARAZİT OLABİLİR AYRICA YAZMAMIŞSIN İSHAL VAR MI ?? VE KUŞUNDA BÖLGE BÖLGE MANTARDA OLABİLİR KUŞU KAŞINDIRIYOR OLABİLİR YADA İÇ MANTAR OLABİLİR . . .

Başta, ibiklerde, sakal ve yanaklarda yayılan kellikler meydana getiren hastalıklardır. Mantar dediğimiz etken, bir hastalık sebebidir. Mantarlar deride ve iç organlarda yerleşip bozukluklar yaparlar.

Nasıl bozukluklar
Deride kepeklenme ve kabuklanma olur. Kıllar dökülür, ibikler kalınlaşır, morarır, parçalanır. Hayvanlarda pis bir koku oluşur.
Hayvan halsizleşir, zayıflar, verimi azalır.
İç organlara yerleşenler, akciğer ve beyinde bozukluk yaparlar:
Hızlı solunum, güç nefes alma, titreme, felç, kendi etrafında dönme, ishal gibi belirtiler oluşur.
Ergin hayvanlar ölmezde, iyide olmaz. Ama verimleri düşer.
Bazı mantarlar tozlu hava ile, nefes alırken vücuda girer. Bazıları da yumurtanın kabuğundaki delikçiklerden içeri girer.
Teşhis laboratuvarda yapılır.
Tedavi zordur, ucuz değildir. En iyisi hastalığın çıkışını önlemektir. Onun içinde temizlik ve dezenfeksiyon başta gelir. Kümeste hava cereyanı olmamalıdır. Hasta olanlar derhal kümesten ayrılmalıdır.

bemirad

Üyemiz
Web sitesi
diyarbakirmanset.com
Adı
ihsan
Soyadı
özbay
Tuncay YAKIŞIKLIER' Alıntı:
BU ARALAR FRANSIZ MOLT HASTALIĞI ÖZELLİKLE BURADA FORUMUMUZDA ARKADAŞLARIMIZIN ÖYLE BİR DİLLERİNE TAKILMIŞ Kİ TÜYE GİREN KUŞU GÖRSELER BU KUŞ FRANSIZ MOLT ( FRANSIZ TÜY DÖKÜMÜ ) DİYECEKLER YAPMAYIN ARKADAŞLAR KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARMAYIN FRANSIZ MOLT'UN TAM OLARAK NE OLDUĞUNU BİLEN ÇOK NADİR KİŞİLERDİR ARKADAŞLAR HANGİ YOL İLE BULAŞTIĞINI BİLİYORMUSUNUZ BU HASTALIĞIN KİMSE BİLMİYOR :) PEKİ BU HASTALIĞIN BULAŞICI OLDUĞUNA İNANMAKTAYSANIZ MESELA BAŞKANIN 500 TAKIMI VAR 1 TAKIMINA OLDU Kİ BULAŞTI YADA GÖRÜLDÜ 500 TAKIMDA AREYE GİTTİ VE DİĞER BÜYÜK ÜRETİCİLERDE BU ŞEKİL İLE KARŞILAŞTIĞINI VAR SAYAR İSEK O ZAMAN MUHABBET KUŞLARIMIZIN KÖKÜNE DARI EKERSİNİZ TÜRKİYE ÇAPINDA BUNU BİR DOMUZ GRİBİ OLARAK DÜŞÜNÜN AŞISI BULUNAMADIĞINI VAR SAYIN TÜRKİYEDE YADA BAŞKA MEMLEKETTE İNSANOĞLU KALIRMIYDI ??? MADEMKİ FRENCH MOLT DİYORSUNUZ BUNUN HERHANGİ BİR TEDAVİSİ YOK NASIL BULAŞTIĞINI BİLEN YOK EEE O ZAMAN MUHABBET KUŞU IRKIDA KALMAZ HELEKİ BULAŞICIYSA BU HASTALIK . . .

İHSAN BEY BAŞKANIMIZIN ÖNCELİKLE SÖYLEDİĞİNE KATILMAKTAYIM DİKKAT EDERSENİZ KUŞTA SOLUNUM PROBLEMİ VAR KUŞUNDA İÇ PARAZİT OLABİLİR AYRICA YAZMAMIŞSIN İSHAL VAR MI ?? VE KUŞUNDA BÖLGE BÖLGE MANTARDA OLABİLİR KUŞU KAŞINDIRIYOR OLABİLİR YADA İÇ MANTAR OLABİLİR . . .

Başta, ibiklerde, sakal ve yanaklarda yayılan kellikler meydana getiren hastalıklardır. Mantar dediğimiz etken, bir hastalık sebebidir. Mantarlar deride ve iç organlarda yerleşip bozukluklar yaparlar.

Nasıl bozukluklar
Deride kepeklenme ve kabuklanma olur. Kıllar dökülür, ibikler kalınlaşır, morarır, parçalanır. Hayvanlarda pis bir koku oluşur.
Hayvan halsizleşir, zayıflar, verimi azalır.
İç organlara yerleşenler, akciğer ve beyinde bozukluk yaparlar:
Hızlı solunum, güç nefes alma, titreme, felç, kendi etrafında dönme, ishal gibi belirtiler oluşur.
Ergin hayvanlar ölmezde, iyide olmaz. Ama verimleri düşer.
Bazı mantarlar tozlu hava ile, nefes alırken vücuda girer. Bazıları da yumurtanın kabuğundaki delikçiklerden içeri girer.
Teşhis laboratuvarda yapılır.
Tedavi zordur, ucuz değildir. En iyisi hastalığın çıkışını önlemektir. Onun içinde temizlik ve dezenfeksiyon başta gelir. Kümeste hava cereyanı olmamalıdır. Hasta olanlar derhal kümesten ayrılmalıdır.
CEVABINIZ İÇİN TŞK EDRİM  İSHAL YOK  SUANDA KUŞUMUZUN NEFES PROBLEMI KALMADI  SADECE  YANAK  VE  GOGUSUSTUNDEKİ TÜYLER DOKULUYOO  HER İHTİMALE KARSIN  BEYAZ VAZALIN  KULANDIM YANAKLARA YAVUZ USTANIN TAVSİYESİ UZERİNE  KETORAL TABLET  UYGULAMAYA BASLADIM 
BİRDE FORUMDA ARASTIRDIGIM KADARIYLA  OKALİPTUS YAGI NI SUYA KARISTIRARIK BUTUM KUSLARIMA VERDİM  SUUAN İÇİN YAPTIKLARIM BU  SAYĞILAR