Tüy bozukluğu

kurtcan

Yeni Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Beserek
Herkese merhaba değerli forum üyeleri.Resmini paylaştığım yavrularımın tüylerinde bir bozukluk var mı yoksa biraz daha büyüdüklerinde toparlayacaklar mı tam olarak emin olamadım.
Özellikle bu eğer bir hastalık ise neden olur yardımcı olursanız sevinirim abilerim.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Bemiks veya Bemiks C hapı 6 parçaya bölüp suluktan verin. Biraz gelişme geriliği var gibi. Biotin de verebilirsiniz.

kurtcan

Yeni Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Beserek
Ayhan abi çok teşekkür ederim.Sen de olmasan bu forum çekilmeyecek.Tahminen teşhisin nedir abi ?

kurtcan

Yeni Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Beserek
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Bemiks veya Bemiks C hapı 6 parçaya bölüp suluktan verin. Biraz gelişme geriliği var gibi. Biotin de verebilirsiniz.
Ayhan abi çok teşekkür ederim.Sen de olmasan bu forum çekilmeyecek.Tahminen teşhisin nedir abi ?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Yavru tam beslenemiyor gibi göründü. Kursağı boş görüyorum. Anne baba veya yavruda bazı hastalıklar olabilir. Bazı ilaçlar kullanabilirsiniz. E-coli, iç Mantar, trichmaniosis gibi hastalıklar siz bu hastalıkların hangilerine ait daha çok belirti var ise kür şeklinde tedavilerini anaç ve yavrularla beraber yapınız. Takım yavrulu olduğu için 3 gün şeklinde antibiyotik veya mantar ilaçlarını uygulayın. Multivitamin ve probiyotikleride yine 2-3 gün uygulayabilirsiniz.

kurtcan

Yeni Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Beserek
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Yavru tam beslenemiyor gibi göründü. Kursağı boş görüyorum. Anne baba veya yavruda bazı hastalıklar olabilir. Bazı ilaçlar kullanabilirsiniz. E-coli, iç Mantar, trichmaniosis gibi hastalıklar siz bu hastalıkların hangilerine ait daha çok belirti var ise kür şeklinde tedavilerini anaç ve yavrularla beraber yapınız. Takım yavrulu olduğu için 3 gün şeklinde antibiyotik veya mantar ilaçlarını uygulayın. Multivitamin ve probiyotikleride yine 2-3 gün uygulayabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim abim.Söylediklerini harfiyet uygulayacağım ama yavruların kursakları maşallah gayet dolu.Anne baba güzel besliyor.

canmuhabbet41

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Can
kısa ve öz anlatayım.yavrular beslenmiş kursak dolu demişsiniz.
benim tahminim dişi kuş tüy yolmuş olabilir.bazı dişiler sadece sizde olduğu gibi
ince tüyleri yolar.yuvada ince tüy varmi bakın .yavru sağlıklı görünüyor.

kurtcan

Yeni Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Beserek
Mehmet CAN......' Alıntı:
kısa ve öz anlatayım.yavrular beslenmiş kursak dolu demişsiniz.
benim tahminim dişi kuş tüy yolmuş olabilir.bazı dişiler sadece sizde olduğu gibi
ince tüyleri yolar.yuvada ince tüy varmi bakın .yavru sağlıklı görünüyor.
Evet yuvada küçük ince tüyler var.Ama daha önceki kuluçkalarında hiç yapmamıştı.Bunu yapmasının sebebi nedir sizce ?

canmuhabbet41

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Can
tüy yolma sebepleri genelde kuşun aşırı yavrulatılmasından olur.
fakat durum böyle olmayabilip de ilk batım da da yolabilir.
bana göre tamamen psikolojik nedenlerdir.can çıkar huy çıkmaz misali.
[/size]kimine göre de vitamin eksikleri.
vitamin verip de düzeleni bende olmadı.
22 yıldır aralıksız üretim yapmaktayım.
size tavsiyem en ufak sorunda ilaçlara sarılmamanızdır.
her derdin çaresi olsa idi, biz insanlar kendimize kullanırdık.