Tüy degişimi

renavatio1606

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
küçücük
Slm aleyküm öncelikle, 3 çift show jumbomda sürekli tüy dökümü mevcut yaklaşık bir ayı geçti hala tüydeler sürekli gün aşırı powermax b vitamini ve biotin takviyesi yapıyorum ama hala bitmedi tüy dökümü zayıfladılr iştahsızlık var halsizlr ve sürekli kabarma ve uykulu olma hali var bu kadar süre tüy degişimi için normalmi yoksa bi hastalıkmı buna sebep oluyor varmı bigi verebilecek olan

Ferhat köse

Üyemiz
Adı
Ferhat
Soyadı
Köse
Dışkıları ne durumda normal mi yoksa ishal veya sulu dışkımı yapıyorlar.Dışkılarında sıkıntı varsa koksidiyoz tedavisine başlayın bir an önce Sülphametazine %16 (5) gün suluklarına her gün taze şişe suyu olsun çeşme suyu sağlıklı değil 6 veya 8 damla damlatarak tedaviye başlayın arkasına 3 gün probiotik takviyesi yapın 3 günde vitamin takviyesi yapın, kuru hamur mayası(taze olsun maya tazeliğini anlamak için bir çay bardağına şeker su yapıp yarım çay kaşşığı mayayı bardağın üzerine serpin 5 dakika içerisinde maya kabarmaya başlarsa tazedir kullanabilirsiniz mayayı) sulukların tamamına bir çay kaşığı mayayı iyice karıştırıp verin.Ve yahut evinizde yaptığınız ev yoğurdu varsa yoğurt suyundan 1 ya da 2 kaşık yoğurt suyunu sularına ekleyip verin.Bu arada kuşların ortamı soğuk ise üşüyor da olabilirler sıcak bir yere alın.

renavatio1606

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
küçücük
Hocam ortam sıcaklıgı gece20 gündüz 22 derece üşüme olamaz dogalgaz yanıyor  dışkıda ishal yok

Ferhat köse

Üyemiz
Adı
Ferhat
Soyadı
Köse
Dış parazit ilacı uyguladınız mı hiç (vilmectin) kuşlara uygulamadıysanız 10 gün arayla enselerine 1 damla olmak şartıyla 3 kere uygulayın.Ayrıca sıfır bir fısfıs alın plastik malzemesi satan yerden içini suyla doldurun ve bu suya yarım kapak dolusu (pet şişe kapağı) elma sirkesi karıştırıp kuşlarınıza 20 cm uzaklıktan bir kaç kere fazla değil fısfıslayın bu uygulamayı 2 güne bir yapın.Ayrıca ayrı bir yemliğe sadece yulaf koyun ve yemelerini sağlayın sularına da b vitamini takviyesi yapın 2 gün fazla değil.Kafesinizi de güzelce dezenfekte edin bu arada.İştahlarını açmak için kızıl daldarı  ve finç yemi verin kesinlikle hayır diyemezler.Bu arada kuş kumu vermiyorsanız kuş kumu da verin hazır paket satılanlardan almayın girit kumu diye pet shopdan isteyin açık olarak satılır İÇERİSİNDE ufak olarak kırılmış deniz kabukluları var kalsiyum açısından zengindir. Paketlerde satılan kumlar mermer parçaları ve çok kirli oluyor kuşların florasına zarar veriyor kilosu 6 tl civarında ihtiyacınız kadar alırsınız ufak bir suluğa koyup kafeslerine takın oradan yerler kuşlar nedeni ise kuşların taşlıklarında yedikleri yemleri öğütmesini sağlar ve yemleri hazmederler iştahsızlıkları belki bundan da kaynaklanıyor olabilir.

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Ferhat KÖSE' Alıntı:
Dış parazit ilacı uyguladınız mı hiç (vilmectin) kuşlara uygulamadıysanız 10 gün arayla enselerine 1 damla olmak şartıyla 3 kere uygulayın.Ayrıca sıfır bir fısfıs alın plastik malzemesi satan yerden içini suyla doldurun ve bu suya yarım kapak dolusu (pet şişe kapağı) elma sirkesi karıştırıp kuşlarınıza 20 cm uzaklıktan bir kaç kere fazla değil fısfıslayın bu uygulamayı 2 güne bir yapın.Ayrıca ayrı bir yemliğe sadece yulaf koyun ve yemelerini sağlayın sularına da b vitamini takviyesi yapın 2 gün fazla değil.Kafesinizi de güzelce dezenfekte edin bu arada.İştahlarını açmak için kızıl daldarı  ve finç yemi verin kesinlikle hayır diyemezler.Bu arada kuş kumu vermiyorsanız kuş kumu da verin hazır paket satılanlardan almayın girit kumu diye pet shopdan isteyin açık olarak satılır İÇERİSİNDE ufak olarak kırılmış deniz kabukluları var kalsiyum açısından zengindir. Paketlerde satılan kumlar mermer parçaları ve çok kirli oluyor kuşların florasına zarar veriyor kilosu 6 tl civarında ihtiyacınız kadar alırsınız ufak bir suluğa koyup kafeslerine takın oradan yerler kuşlar nedeni ise kuşların taşlıklarında yedikleri yemleri öğütmesini sağlar ve yemleri hazmederler iştahsızlıkları belki bundan da kaynaklanıyor olabilir.
Vilmectin 10 gün ara ile uygulanmaz en fazla ayda 1 o da gerekli olursa. Ancak ilk yavru çıkımında yuvadan ayrıldığında 1 kere uygulanmasında fayda vardır. Genel dış parazit için.
Bir diğer uygulama şekli de 1 lt ye 1 ml karışım iyice yedirilir ve suluktan uygulama yapılır. Bu da yaklaşık 3 ayda 1 tekrar edilebilir. Sulukta en fazla 1 gün bekletilir ve ertesi gün alınır. Eğer bit ile mücadele için yapılıoyorsa aynı uygulama 10 gün sonra tekrarlanabilir.
Vilmektin doz aşımı enseden uygulandığında tüy dökümü problemi yaratabilir ancak o da uygulandığı bölgede. O yüzden damlalıkla verilmesi tavsiye edilir.

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Mehmet KÜÇÜCÜK' Alıntı:
Slm aleyküm öncelikle, 3 çift show jumbomda sürekli tüy dökümü mevcut yaklaşık bir ayı geçti hala tüydeler sürekli gün aşırı powermax b vitamini ve biotin takviyesi yapıyorum ama hala bitmedi tüy dökümü zayıfladılr iştahsızlık var halsizlr ve sürekli kabarma ve uykulu olma hali var bu kadar süre tüy degişimi için normalmi yoksa bi hastalıkmı buna sebep oluyor varmı bigi verebilecek olan
Belirttiğiniz konu  ve sonrasında verdiğiniz detaylardan kaynaklı yulaf uygulaması da serinletme etkisi ile tüy dökümünü uzatabilir. Eğer kronik tüyden çıkamama durumu var ise izlediğim ve tatbik etmek üzere olduğum uygulama beforvel vitaminin deri altı uygulaması (2 hafta süreli olacak).

Hayvanın sırt tüylerinden az miktar yolun ve iki bacak arasından 0,05ml insülin iğnesi ile deri altından enjekte edin. Kas ve damara gelmemesine özen gösterin. Deri altı enjeksiyon ile direk olarak B vitamini aşılamış olacaksınız. 2 hafta süreli olarak bu işlemi devam ettirdiğinizde tüylerin geldiğini görebileceğiz sanırım (uyguladığım ve sonuç aldığım bir yöntem değil ancak bugün ben de başlıyorum isterseniz 2 hafta sonra benden gelecek bilgiye göre hareket edebilirsiniz)

renavatio1606

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
küçücük
Dış parazit uygulaması yapıyorum vilmektinle hem damla olarak hemde ayda bir bir damla suluga artı kafesleri her hafta temizlik sonrası dip köşelere azartox toz sürüyorum dış parazit olma şansı neredeyse 0

renavatio1606

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
küçücük
Beforvel enjeksiyon uygulamasını daha önce yavru bir kuşuma yapmıştım ama bu kuşlardaki belirtiler örtüşmüyor tüye girdiler ama patlatmada zorlanıyorlar karın agrıları  oldugu bariz belirgin  iç mantardan şüphe etmeye başladım bir çiftimde dışkıda sindirilmemiş yem sorunu yaşadım daha önce tedaviye cvp verdi şuan sorun yok ama digerlerine bışmış olabilecegini düşünmeye başladım bakalım şuan ampho b tedavisi başlamayı düşünüyorum iç mantar ve megabakterinin kabusu oldugu söyleniyor

Ferhat köse

Üyemiz
Adı
Ferhat
Soyadı
Köse
Mehmet KÜÇÜCÜK' Alıntı:
Beforvel enjeksiyon uygulamasını daha önce yavru bir kuşuma yapmıştım ama bu kuşlardaki belirtiler örtüşmüyor tüye girdiler ama patlatmada zorlanıyorlar karın agrıları  oldugu bariz belirgin  iç mantardan şüphe etmeye başladım bir çiftimde dışkıda sindirilmemiş yem sorunu yaşadım daha önce tedaviye cvp verdi şuan sorun yok ama digerlerine bışmış olabilecegini düşünmeye başladım bakalım şuan ampho b tedavisi başlamayı düşünüyorum iç mantar ve megabakterinin kabusu oldugu söyleniyor
Vereceğim linkdeki konuyu incelersen iyi olur.Etken maddesi NİSTATİN biraz pahalı bir ilaç ama etkili diyorlar bir petshopcu arkadaşın kendisi kullanıyormuş bugün bana da bir kaşık kadar verdi sabah kullanmaya başlayacağım suluğuna 1,5 mercimek tanesi kadar katıp 5 gün kullanacağım arkasına probiotik takviyesi yapacağım 2 gün

https://care4bird.com/birds/bird_products_doc/fungi_mix/01tr_bird_fungi_mix.pdf