Tüy değitimi bitmiyor

Hakkı şenyurt

Üyemiz
Adı
Hakkı
Soyadı
Şenyurt
Merhaba dostlar bir çift muhabbet kuşum tüye girdi yaklaşık iki ay oldu her temizlemede bir sürü tüy birikmiş görüyorum kafes tülünde bir türlü çıkmıyorlar tüyden vitamin aldım ilk günden beri veriyorum mama hazırladım hiç yemediler yemleri çıkardım acıkınca yerler dedim ama nafile mama kesinlikle yemiyorlar nasıl yapayım tüyden çıkmaları için normalmi. Öyle bi açılma yok vucutlarında tüy dökülmesinden kaynaklı çok şükür

Tekin

Takipçi Üyemiz
Adı
Tekin
Soyadı
Güçbilmez
Sağlıklı kuşlar tüye girer  iştah açıcı damla ver. Yıkamanı öneririm  sıcak bir yerde  hasta olmasınlar

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Mama hayvan küçüklüğünden beri hiç yemediyse alismamistir. Bilmeyebilir sevdiği bir şeyle karıştırın genelde havucla falan yerler tek mama koyduysaniz yemez tüy dökümü için de her vitamin ise yaramaz her durumda farklı vitamin ihtiyaç duyar insan mesela grip ise c vitamini hayvanlarda öyle üreme sezonunda farklı tüy dökümünde farklı onu forumdan okuyup uygun vitamini almanızı öneririm birde oda sıcaklığı sabit değilse gece ve gündüz farklılık gösteriyorsa veya soğuksa da geç çıkar tuyden

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Elma sirkeli ılık su yapın bir kaba gündüz saatinde onlar kendisi yıkanır sonra da sıcak bir yere koyun kendisi kurur akşam saatinde kesinlikle yaptırmayı ıslak uyursa hasta olur

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Hakkı Bey,
2 ay şöyle oluyorsa normal bir süre olabilir. Öncelikle kuşlarınız sıra ile birer birer tüye girmiş olabilir. Böyle ise biri bitirip diğeri başlamıştır. Kuşların üzerinde sivri sivri açılmamış tüy kozaları görünüyorsa ve bu sadece birinde gözlemleniyorsa o kuşta bitirip normale dönecektir. Yani kafesin tabanına değil kuşların üzerine bakılması lazımdır.
Eğer kuşlarınız sürekli olarak tüyde iseler sebep genellikle bakım veya çevre şartları ile ilgilidir.
Muhtemel sebepler; Kuşlara sürekli olarak yüksek dozda kızıştırıcı vermek.
Kuşlara sürekli olarak yüksek dozda vitamin uygulamak.
Birkaç gün veya hafta ara ile kuşların bulunduğu ortamda sıcaklığın yükselmesi ve alçalması.
Kuşların bulunduğu ortamı beğenmeyip rahatsız olması.
Belki bazı hormonal sorunlar.
Sebep ne ise gözlem yapıp bulmalısınız.