black_white64
Yeni Üyemiz
Yaklaşık 8 aylık erkek bir muhabbet kuşum var.40 günlük yavruyken almıştım ve ilk tüy değişimini geçirdi.Sormak istediğim;yavruyken mavi olan kuşun yüz ve kanat kısımları sarı,gövde kısmı ise turkuaza yakın renk aldı.Muhabbet kuşlarında renk değişimi oluyor mu?İkinci konu da;kuşun yem yemesinde,ötme konuşmasında vs hiç bir sorun yok ama son 1-2 aydır tüy dökümü gözlemliyorum ve baş kısmında da yeni tüyler çıkıyor.Ara tüy değişimi olabilir mi,başka bir sorun mu var?
Bu arada;haftada 1 kez suyuna vitamin takviyesi yapıyorum,kaliteli yemi(versele laga)aspurla karıştırarak veriyorum.Yine haftada 1 kez meyve veriyorum.Bazı sitelerde yemlerin kuvvetli geldiğinde bünyeye yüklenmesi sonucunda da tüy dökümü olabileceği yazıyordu yemlerden dolayı olabilir mi?
Bu arada;haftada 1 kez suyuna vitamin takviyesi yapıyorum,kaliteli yemi(versele laga)aspurla karıştırarak veriyorum.Yine haftada 1 kez meyve veriyorum.Bazı sitelerde yemlerin kuvvetli geldiğinde bünyeye yüklenmesi sonucunda da tüy dökümü olabileceği yazıyordu yemlerden dolayı olabilir mi?