Tüy dökme sorunu

black_white64

Yeni Üyemiz
Adı
Gökçen
Soyadı
İLHAN
Yaklaşık 8 aylık erkek bir muhabbet kuşum var.40 günlük yavruyken almıştım ve ilk tüy değişimini geçirdi.Sormak istediğim;yavruyken mavi olan kuşun yüz ve kanat kısımları sarı,gövde kısmı ise turkuaza yakın renk aldı.Muhabbet kuşlarında renk değişimi oluyor mu?İkinci konu da;kuşun yem yemesinde,ötme konuşmasında vs hiç bir sorun yok ama son 1-2 aydır tüy dökümü gözlemliyorum ve baş kısmında da yeni tüyler çıkıyor.Ara tüy değişimi olabilir mi,başka bir sorun mu var?

Bu arada;haftada 1 kez suyuna vitamin takviyesi yapıyorum,kaliteli yemi(versele laga)aspurla karıştırarak veriyorum.Yine haftada 1 kez meyve veriyorum.Bazı sitelerde yemlerin kuvvetli geldiğinde bünyeye yüklenmesi sonucunda da tüy dökümü olabileceği yazıyordu yemlerden dolayı olabilir mi?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Muhabbet kuşlarında tüyde hafif renk değişimi olabiliyor. Hafif mat olay yavru tüyleri bakımına göre daha parlak hale gelebilir bazen de renkler hafif değişebilir.

Kuşunuz bu mevsimde hafif ani soğuk alıp aratüye girmiş olabilir.

Yemlerde kuvvetli gelirse, takviyeler de fazla gelirse tüye sokabilir ama bunun normal yemlerle olmasını ihtimal dahilinde görmüyorum. Mamasına sürekli çok kuvvetli katkılar veya gıdalarla olabilir. Diye düşünüyorum.