Tüy dökülmesi fotoğraflı acil yardım istiyorum

• Konbuyu başlatan emre522
  • Başlangıç tarihi

kaan68

Yeni Üyemiz
Adı
kaan
Soyadı
topçu
Aynısı benim kuşumda da var ve bu şekildeyken yayılarak genişliyor. iki defa veterinere götürdüm kendisi yolmuştur, parazit vardır vs dedi ama artık kendisinin ulaşamayacağı yerlerde de bu tip kellik olmaya başladı. vazelin fayda etmedi ama teramicin krem sürdüm hiç hoşlanmadı sanki kızardı. Anlayan varsa yardım lütfen.
İstanbul veteriner kliniğini aradım 110 tl muayene, sonrasında bazı testler yapmamız gerek dediler. götürsem mi?

kaan68

Yeni Üyemiz
Adı
kaan
Soyadı
topçu
Benim bir sorum daha var, 4 yaşındaki erkek kuşumun yanına 5 ay önce dişi kuş getirdim 3-4 aylık. sürekli yer kavgası yapıyorlar ve birbirlerinden uzak duruyorlar. Bir araya geldikten sonra dişi kuş obezite derecesinde kilo alıp kafesten çıkmaz oldu. Erkek kuşun da üst resimdeki gibi kanat altından karnına doğru kellik oldu ve yayılarak devam ediyor. Gündüz yalnız kalıyorlar akşam biz ilgileniyoruz. Biraz da parazit sorunları vardı. 6 aydan sonra bu kuşları ayırmalı mıyız? Ayırırsak daha mı mutsuz olurlar? tunekleri yok tunek mi koymalıydık?lütfen deneyimlerinize istinaden fikrinizi bildirir misiniz? Çok seviyoruz iki kuşuda ve ne yapsak analamadığımızdan fayda sağlamıyor. tşk.

Kemalgir

Takipçi Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Malgır
dostum istanbul vet klinigi dedign floryadaki kuş hastanesi (istanbulvet) mi yoksa istanbul üniversitesi veterinerlik klinigi mi? eger kuş hastanesi ise götür. yalnız benim fikrim şu kafesi iyice temizle madem parazit sorunu var ve her gün su tedavisi uygula aynı şey benm kuşumda oldu 2 hafta içinde yenilendi eldiven giyip su ile iyice arındır kurula her gün düzenli yap.unutmayalım dogada ilaç yok. kimyasallara yönelmeyin bunu kimyager olarak söylüyorum.
diğer kuşların için de kanlı kavgaya sebebiyet olmadan varsa imkanın ayır ama yanyana koy sonra birbrilerini isticek moda girdiklerini görürsün o zaman aynı yere koy dişiyi erkegn kafesine koy ama bölge erkegn olsun dişiler yoksa cok hırcın oluyor. inş iyileşirler mutlu haberlerini bekliyorz

kaan68

Yeni Üyemiz
Adı
kaan
Soyadı
topçu
Merhaba,
cevap için teşekkürler, görüştüğüm yer floryada istanbul veteriner polikliniği web: www.istanbulvet.com/Kuşunuz strese girmiş olabilir,içten bir hastalığı olabilir burada ekim testi ve anlamadığım bir kaç testi yapıp bakabileceklerini söyediler.Ve yemi artık klasik yemlerden değil (yağlıymış bunlar)ithal yemlerden kullanmamız gerektiği bilgisini tlf nda verdiler.
Ancak  kimyasallara bulaşmayın sözünüze bende katılıyorum. Bir papaganımız avis'in mantar kremi yüzünden resmen yanarak ve zehirlenerek öldü. Çok masum bir kremmiş gibi duruyor ancak arkada asit karşımı, doğaya kutunun atılmaması gerektiği vs yazıyor. Ama deriye de surun diyor veteriner vermişti.

Tuyleri karnından başlayıp sol kanat altının tümüne oradan da şimdi kanat üstüne doğru ilerleyerek kelleşti. halada ilerliyor. Bu arada ilk kelleşen yerlerinde hafiften de tüy çıkıyor. Yıkama işlemini her gün yapacağım. Mantar mı değil mi onu bilemedim. Deride bir lüzyon yok. Sadece kel.keyfi de yerinde. vitamin şurubu da veriyorum. stresten olsa böyle kısmi dökülme olur muydu, saç kıran gibi. kuştan anlayan veteriner bulmak çok zor. Verecekleri ilaç daha da kötü yapar diye korkuyorum.

Kemalgir

Takipçi Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Malgır
Su işe yarayacaktır hiç atlamadan yapın özellikle hava ısındı iki kere bile yapabilirsiniz eldiven giymeyi unutmayın birde hidrojen peroksit yani oksijenli su yada adaçayı da kullanabilirsiniz dezenfentan olarak, hidrojen peroksit tüy renklerini açabilir korkmayın inş iyileşir hemen

kaan68

Yeni Üyemiz
Adı
kaan
Soyadı
topçu
İnşallah, yapacağım dediklerinizi. Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Selametle..

kaan68

Yeni Üyemiz
Adı
kaan
Soyadı
topçu
Emre Kardeşim,

Benim kuşumdaki kellik de bu kadardı yayıldı. Sizde kontrollü gidin. Bilmediğiniz ilaçları sürmeyin. Teramicin krem surdum ki göz pomadı bişe yapmaz diye düşündüm kıpkırmızı oldu derisi hemen yıkadım. Vazelin surdum sadece pembe ve yumuşak kaldı derisi. Yalnız beyaz vazelin olmalı yani doğalı. Pembelerinde katkı maddesi var parfüm vs
Sizde sık sık o kısmı su ile yıkayın bencede, oksijenli su yakarmı bilmem onu da deneyeceğim. stresi varsa ilgi gösterin biraz.. veterinere de götürcem size yazarım farklı bir tedavi bulursak.. Kuşunuza şifalar.
Dilsiz bunlar derdini söyleyemiyor. İnsan uzuluyor hasta olduklarında. Kuzular..

E

emre522

Guest
bir bilsem kardesim derdini.. daha önce de bir kusum vardı böyle olmustu veteriner bepanthol dedi vazelin de surdum fakat daha cok acilmaya basladi kopariyor kendi cunku.. veterinerine benim kustanda bahsedersen sevinirim ne yapmamiz gerek acaba...
sende de ayni bolge mi gecmis olsun