Merhaba,
cevap için teşekkürler, görüştüğüm yer floryada istanbul veteriner polikliniği web:
www.istanbulvet.com/Kuşunuz strese girmiş olabilir,içten bir hastalığı olabilir burada ekim testi ve anlamadığım bir kaç testi yapıp bakabileceklerini söyediler.Ve yemi artık klasik yemlerden değil (yağlıymış bunlar)ithal yemlerden kullanmamız gerektiği bilgisini tlf nda verdiler.
Ancak kimyasallara bulaşmayın sözünüze bende katılıyorum. Bir papaganımız avis'in mantar kremi yüzünden resmen yanarak ve zehirlenerek öldü. Çok masum bir kremmiş gibi duruyor ancak arkada asit karşımı, doğaya kutunun atılmaması gerektiği vs yazıyor. Ama deriye de surun diyor veteriner vermişti.
Tuyleri karnından başlayıp sol kanat altının tümüne oradan da şimdi kanat üstüne doğru ilerleyerek kelleşti. halada ilerliyor. Bu arada ilk kelleşen yerlerinde hafiften de tüy çıkıyor. Yıkama işlemini her gün yapacağım. Mantar mı değil mi onu bilemedim. Deride bir lüzyon yok. Sadece kel.keyfi de yerinde. vitamin şurubu da veriyorum. stresten olsa böyle kısmi dökülme olur muydu, saç kıran gibi. kuştan anlayan veteriner bulmak çok zor. Verecekleri ilaç daha da kötü yapar diye korkuyorum.